فوت و فن پخت شله زرد خوشمزه
شله زرد یکی از معروفترین و محبوبترین دسرهای سنتی ایران است که در ماه رمضان برای افطار تهیه میشود. در این مطلب فوت و فنهای پخت یک شله زرد فوق العاده که مناسب این روزهای رمضان است را به شما آموزش داده ایم.
برترینها: در این مطلب فوت و فنهای پخت یک شله زرد فوق العاده که مناسب این روزهای رمضان است را به شما آموزش داده ایم.
۱. زعفران را هیچ وقت مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مورد نظر را در آب جوش حل کنید و سپس اضافه کنید.
۲. دقت کنید حتما باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید. بعضی شله زردها دانههای برنج سفیدی دارند، زیرا ابتدا شکر و بعد زعفران اضافه شده است و این باعث میشود دانههای برنج به طور یکنواخت رنگ نگیرند.
۳. دانههای برنج هرچه ریزتر باشد بهتر است. حتی میتوانید برنج خیس خورده را قبل از پخت بین دو کف دست خرد کنید.
۴. برای قوام شله زرد و آب نینداختن آن میتوانید پس از ریختن تمام مواد زیر آن شعله پخش کن بگذارید و به مدت نیم ساعت بماند تا آب آن کشیده شود.
۵. برای اینکه پودر هل رنگ شله زرد را تغییر ندهد بهتر است پودر هل را روی دستمال بریزید و گره بزنید و داخل لیوان بگذارید و آب جوش بریزید. بعد از دو ساعت آن را خارج کنید و فشار دهید و بگذارید تا ته نشین شود. زمان اضافه کردن هل فقط آب روی هل ته نشین شده را بیفزایید.
روش دیگر هم این است که مقدار لازم پودر هل را در ظرفی بریزید و پوسته آن را بشکافید و رویش آب بریزید و در ظرف را ببندید. بعد ظرف را روی حرارت قرار دهید (به روش بن ماری) نیم ساعت زمان دهید تا اسانس هل خارج شود. زمان اضافه کردن هل آن را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی بیفزایید.
۶. بادام شله زرد را میتوانید قبل از افزودن در گلاب خیس کنید و زمان اضافه کردن به شله زرد آن را داخل قابلمه بریزید. این کار باعث نرم شدن خلال بادام میشود.
۷. نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر به شله زرد این است که دقت کنید وقتی شکر را اضافه کنید که برنج به میزان دلخواه شما پخته شده باشد. زیرا پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی لعاب میاندازد، اما به هیچ وجه برنج بیشتر از این نمیپزد.
۸. برای ته نگرفتن شله زرد باید پس از افزودن شکر آن را مرتب هم بزنید.
۹. برای قوام شله زرد باید برنج به حالتی غلیظتر از آنچه که میخواهید برسد و سپس شکر را اضافه کنید، زیرا پس از افزودن شکر شله زرد کمی شلتر از حالتی که برنج داشت میشود.
مواد لازم برای یک شلهزرد خوشمزه را میتوانید از اینجا تهیه کنید:
نظر کاربران
من شوله زرد خیییلی دوست دارم.:-)
نصفه نیمه ی چیزی گفتی
مردم خوب كشورم نماز و روزه هاتون قبول
درست كنيد و از خوردنش لذت ببريد
ضعف کردم اخه
سلام .اصلی ترین نکته شله زرد که نگفتین اینه که دیگ شله زرد رو بزرگ بردارین و از اول پر اب کنید ولی به هیچ عنوان وسط پختاب اضافه نکنید تا شله زرد سفت و خوبی داشته باشین . حتما همتون شله زردی خوردین که بعد از خوردنش ترش میکنید و یا شله زردی که توی یخچال میمونه آب میاندازه .دلیلش فقط اینه که وسط پخت اب اضافه میشه .
من شله زرد درست میکنم خلال بادام بو خامی میده چکار کنم اصلا خوب نمیشه گفتن تفت بده قبل ریختن تو شله زرد اینکارو هم کردم بدتر شد
عالی بود خیلی خوب بود خیلی خوشمزه بود خوشم اومد این سایت چیزای دیگهم درست میکنه
منم شله زرد خیلی دوسدارم، خدا قبول کنه وفات امام رضا نذری دارم
پاسخ ها
شهادت عزیزم
خیلی ممنون کامل و جامع بود.
منم روز شهادت امام رضا (ع) نذر شعله زرد دارم ، دومین سالیه که میخوام درست کنم استرس دارم نکنه خوب نشه