۵۱۵۷۵۰
۴ نظر
۵۷۵۰
۴ نظر
۵۷۵۰
پ

تخمه جابونی یا تخمه ژاپنی؟!

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از خود بپرسید چرا به «تخمه جابونی»، «تخمه ژاپنی» می گوییم؛ این در حالی است که برخی پژوهشگران معتقدند نام اصلی این تخمه «جابونی» است و استفاده از لفظ ژاپنی تنها در اثر یک شباهت و اشتباه شنیداری پیش آمده است.

ماهنامه سرآشپز: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از خود بپرسید چرا به «تخمه جابونی»، «تخمه ژاپنی» می گوییم؛ این در حالی است که برخی پژوهشگران معتقدند نام اصلی این تخمه «جابونی» است و استفاده از لفظ ژاپنی تنها در اثر یک شباهت و اشتباه شنیداری پیش آمده است.

همچنین در منبع دیگری آمده است: «باید دانست که این نوع تخمه در یکی از روستاهای اطراف دماوند «جابان (Jaban) که همسایه غربی سربندان بوده و ساکنان آن نیز از نژاد کرمانج هستند، کشت می شود. درواقع نام اصلی آن «تخمه جابانی» است؛ اما تطور زبانی صورت گرفته در این واژه و قلب مصوت «آ» (a) به «و» (o)، آن را به صورت «جابونی» درآورده و پس از آن با تبدیل همخوان «ج» (j) به «ژ» (z) و «ب» (b) به «پ» (p) به دلیل نزدیکی واجگاه- به صورت نادرست «ژاپنی» درآمده است.
تخمه جابونی یا تخمه ژاپنی؟!

تخمه جابونی نوعی آجیل و دانه خوراکی است که در میان وعده ها خورده می شود. این تخمه همان تخمه هندوانه است، نوعی هندوانه که قابل خوردن نیست و تخمه های زیادی دارد و به «هندوانه آجیلی» مشهور است.

روش تهیه:

این هندوانه پس از کاشت به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد:

۱. آن ها را برش داده و تخمه ها را از خود میوه جدا می کنند که کاری دشوار است.

2. با میله یا چوب دستی که برای همین کار فراهم شده، در هر کدام از هندوانه ها سوراخی ایجاد می کنند که باعث می شود، پس از چند روز حالت گندیده بودن بگیرد که راحت تر عمل جداسازی تخمه ها انجام شود.

از میوه آن به دلیل طعم و مزه اش مورد مصرف انسان ها نمی شود؛ اما درخوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد یا خشک شده و در کارهایی مانند کود صنعتی استفاده می شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    داداش شما هندوانشو نخوردی نمیدونی!!!!!!! اطاعات شما درباره خوراکی نبودنش اشتباهه
    از قضا خورده میشه و به نظرم خوشمزه تر از هندوانه رایج هستش
    مثل هندوانه معمولی نفخ هم ایجاد نمیکنه
    البته واضحه که باید رسیده تر وابدارترشو پیدا کنی

  • سحر

    اِ جابون خاله م اینا اونجا خونه دارن توش گوجه و خیار ارگانیک هم می کارن خیلی خوشمزه س.

  • بدون نام

    اما بازم ژاپنی جابونی چیه خخخخ

  • رسول

    این نوع هندوانه خوراکی بوده که به علت داشتن تخمه های فراوان بعد از خوردن تخمه های انرا جمع می کردند وبو می داده واستفاده می کردند که به علت داشتن خواهان ومشتری زیاد بیشتر برای استفاده از تخمه های ان کشت می شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج