غذاهای محلی ایران؛ از اصفهان تا قشم
ایام نوروز و در مسیر گذر مسافران نوروزی از شهرستانها فرصت مناسبی است تا با آشنایی با غذاهایی که بخشی از فرهنگ و سنت ایران است، طعمهای جدید و غذاهای سالم را تجربه کنید. در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه تعدادی از این غذاها را به شما آموزش بدهیم.
دوپیازه آلو؛ غذای محلی شیرازی ها
آلو به زبان هندی یعنی سیب زمینی و احتمالا این غذای ویژه شیراز اصالتان هندی می باشد.
مواد لازم:
- سیب زمینی: 4-5 عدد
- پیاز: 2 عدد
- نعناع خشک: به مقدار لازم
- پودر سیر (در صورت تمایل): یک ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- پودر سیر (در صورت تمایل): یک ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
نکته: در دو پیازه می توان از گوشت خردکرده یا چرخ شده و قارج استفاده کرد.
۱. سیب زمینی ها را آب پز کرده و بعد از اینکه سرد شد پوست بگیرید و با گوشت کوب یا با رنده، رنده کنید.
طرز تهیه روش دوم:
سیب زمینی را آب پز کرده و بعد از پختن پوست آن را کنده و به قطعات کوچک خرد کنید و با پیاز داغ و گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی مخلوط نموده و به آن نمک و ادویه بزنید. سپس در کمی روغن تفت دهید و با نان میل کنید.
شفته اراکی؛ غذای محلی اراکی ها
مواد لازم:
- گوشت (چرخ کرده): 500 گرم
- آرد نخودچی: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: دو ق س
- پیاز (رنده شده): یک عدد (متوسط)
- جعفری (خردشده): سه ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
ابتدا پیاز رنده شده، گوشت و آرد نخودچی را با جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز دهید. سپس رب را با روغن و کمی آب تفت دهید تا کاملا به جوش آید. از مواد مخلوط شده گلوله هایی به اندازه گردو درست کرده و در سس گوجه فرنگی که در حال جوشیدن است بریزید.
رشته پلو؛ غذای محلی قشمی ها
مواد لازم:
- برنج (آّبکش شده): ۲ پیمانه
- عدس (پخته): یک پیمانه
- مرغ (پخته و ریش ریش شده): یک پیمانه
- گردو: به مقدار لازم
- پسته: به مقدار لازم
- بادام: به مقدار لازم
- ادویه مخصوص (برگ بو، زیره سبز و سیاه، ادویه مخصوص پلوی قشمی، دارچین و هل): به مقدار لازم
- رشته فرنگی (رشته سوپی): یک و نیم پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- روغن یا کره: به مقدار لازم
1. ابتدا رشته فرنگی ها را با مقداری روغن یا کره سرخ کنید. باید کاملا سرخ و رنگ آن تیره شود. تمام ادویه ها را به رشته ها اضافه کرده و کمی تفت دهید.
گوشت و لوبیا؛ غذای محلی اصفهانی ها
میزان سرو: ۶ نفر
مواد لازم:
- گوشت (ترجیحا گوشت دنده چرب): 250 گرم
- لوبیا سفید: یک پیمانه
- سبزی (شامل تره، جعفری و شنبلیلیه): یک کیلو
- برنج: یک پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- ادویه: به مقدار لازم
ابتدا گوشت را با لوبیا بگذارید تا نیم پز شود. بعد سبزی (دقت کنید که خرد نشده باشد) را به همراه برنج اضافه کنید تا وقتی که لعاب بیندازد. نمک، فلفل و ادویه را در آخر اضافه کنید. در پایان پخت غذا، آن را با گوشت کوب بکوبید تا کشدار شود.
نظر کاربران
با سلام
غذای گوشت و لوبیا غذای محلی منطقه فرهنگی کاشان می باشد و به علت استفاده ی زیاد گوشت گوسفندی تازه در آن با فرهنگ و آداب و رسوم اصفهانی ها متناقض است.
لطفا اصلاح بفرمایید.
با سپاس
پاسخ ها
.....
چون گوشت تازه گوسفندی داره یعنی مال منطقه فرهنگی کاشانه!!
انگار مثلا در منطقه بی فرهنگی اصفهان مردم گوشت مونده الاغی میخورن
مدیونی نظرم را منتشر نکنی
گوشت و لوبیا غذای اصیل کاشان هست نه اصفهان.من خودم کاشانی ام.با شوید پلو میخوریمش.غذای اصفهان بریانی هست.
پاسخ ها
پس معلومه در طول عمرت گوشت و لوبیا ندیدی چون غذایی نیس که بشه با پلو خورد! مثل اینه که کسی بگه من حلیم یا عدسی را با پلو میخورم
اسم اونم بریان هست نه بریانی . بریونی یعنی بریون فروش مثل کبابی که یعنی کباب فروش
برنج هم جدا خورده میشه مثل پلو خورش.نه اینکه داخل گوشت بریزن
اونی که اومدی گفتی مثل حلیم که با برنج بخوری وقتی اطلاع نداری لطفا نظر نده
تو که تو عمرت دیدی خوش به حالت
کلا مردم اصفهان تافته ی جدا بافتن
برو تو گوگل سرچ کن بنویس گوشت و لوبیا با شوید پلو.ببین عکس چی بهت میده.بعد بیا اینجا نظر بده