هویج و غذاهایی که دشمن سرطان اند (۲)
هویج گیاهی خوراکی و از خانواده چتریان است. این سبزی ریشه دار یا غده ای را می توان خام به صورت خردشده یا رنده شده در سالاد مصرف کرد و بیشتر در پخت سوپ ها و خوراک ها کاربرد دارد. هویج منبع غنی فیبر خوراکی، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی به شمار می رود.
پلوی هویج و نخود
بیتا منوچهری
میزان سرو: 2 الی 3 نفر
مواد لازم:
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرده شده): ۲ حبه
- زنجبیل (رنده شده): یک ق چ
- هویج (خردشده): ۲ عدد
- زردچوبه: یک چهارم ق چ
- دارچین (پودر شده): یک چهارم ق چ
- پودر کاری: یک چهارم ق چ
- جوز هندی (پودر شده): یک جهارم ق چ
- زیره (پودر شده): یک چهارم ق چ
- تخم گشنیز (پودر شده): یک چهارم ق چ
- فلفل سیاه (پودر شده): یک هشتم ق چ
- برنج: سه چهارم پیمانه
- آب داغ: یک و یک دوم یپمانه
- نخود (پخته): ۱۵۰ گرم
- نمک: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- پیاز اضافه (خرد شده): ۲ عدد (برای سرو)
- برگ جعفری (خردشده): به مقدار لازم
- ماست: برای سرو
1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز، سیر و زنجبیل را در آن حدود 3 دقیقه تفت دهید. هویج حلقه حلقه شده را اضافه کرده و حدود 2 دقیقه تفت دهید. چاشنی ها و برنج را اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت دهید. آب داغ را اضافه کنید.
۴. دو عدد پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید. پلو را به همراه پیاز سرخ شده، برگ جعفری خرد شده و ماست سرو کنید.
توپک هویج
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- سینه مرغ (چرخ شده): ۴۰۰ گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- آرد سمولینا: یک دوم پیمانه
- کره: یک ق س
- هویج (رنده شده): ۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- شبت (خرد شده): به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
1. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. هویج درشت رنده شده را در آن تفت دهید.
خوراک گوشت و هویج
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- گوشت گوساله (خرد شده): 500 گرم
- پیاز (خرد شده): 2 عدد
- سیر (له شده): 2 حبه
- هویج (خرد شده): 3 الی 4 عدد
- آب گوشت: 250 الی 300 میلی لیتر
- گوجه فرنگی (خرد شده): 400 گرم
- آلو خورشتی: یک مشت
- بادام (پرک شده): یک مشت
- زیره (پودر شده): یک ق چ
- دارچین (پودرشده): یک ق چ
- زنجبیل (پودر شده): یک دوم ق چ
- پاپریکا: یک ق چ
- هل (پودر شده): یک ق چ
- فلفل قرمز (پودر شده): یک دوم ق چ
- زردچوبه: یک دوم ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- برگ گشنیز (تازه): برای تزیین (در صورت تمایل)
۱. مقداری روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت زیاد گرم کنید. پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود. سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید.
2. گوشت را خرد کرده و چاشنی ها را به آن اضافه و مخلوط کنید. آن را در ظرفی جداگانه روی حرارت سرخ کنید تا کمی برشته شود.
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- هویج: ۳ عدد
- کاهو: یک پیمانه
- کشمش: ۳ ق س
- گردو (دو نیم شده): یک دوم پیمانه
- کره: یک دوم قا س
- شکر: یک ق چ
- عسل: یک ق س
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- روغن زیتون: یک و یک دوم ق س
- روغن ذرت یا آفتابگردان: یک و یک دوم ق س
- آب لیموسنگی: یک و یک دوم ق س
- عسل: ۲ ق س
- سس خردل دیژون: ۲ ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
1. هویج ها را پوست کنده و سپس به شکل دلخواه برش دهید. برگ های کاهو را کف ظرف سرو چیده هویج رنده شده و کشمش را اضافه کنید.
طرز تهیه سس:
تمامی مواد را با هم به خوبی مخلوط کنید و روی سالاد بریزید.
نکاتی درباره هویج:
• آب هویج دارای مقادیر زیادی ویتامین C نیز می باشد. یک لیوان آب هویج 35 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.
• میزان بالای بتاکاروتن موجود در هویج با متابولیسمی منظم به عنوان آنتی اکسیدانی در مقابل آسیب سلولی عمل می کند و روند پیری سلول ها را کُند می سازد.
• هر 100 گرم هویج 43 کالری، یک گرم پروتیین، 10 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، یک میلی گرم آهن، 9 میلی گرم ویتامین C و 35 میلی گرم سدیم دارد.
• ویتامین A موجود در هویج به سم زدایی بدن کمک می کند و چربی کبد را کاهش می دهد.
• غذاها و محصولات غذایی تهیه شده از هویج پخته شده باید تا 24 ساعت مصرف شوند، زیرا نیترات های موجود در این سبزی در روند پخته شدن به ترکیبات سمی تبدیل می شوند.
نظر کاربران
سرطان بد است
هویج بخورید