شيرين ترين سين سفره
گندم را سمنو مي كنيم و به سفره بركت مي دهيم
مواد لازم :
- گندم: ۵۰۰ گرم
- آرد: ۱۲۵۰ گرم
- گردو و بادام با پوست : به ميزان دلخواه
روش تهیه :
1. ابتدا گندمها را به مدت يك تا 2 روز در آب سرد خيس ميكنيم و بهتر است كه حتما براي اينكه ترشيده نشوند آب را 2 تا 3 بار عوض كنيم.
2. اجازه ميدهيم تا گندمها كاملا باز شده و نوك آنها سفيد شود.
3. گندمها را آبكش كرده، داخل يك ظرف بزرگ ميريزيم و پهن ميكنيم سپس روي آنها را يك پارچه مرطوب پهن كرده و در جايي نسبتا گرم 2 تا 3 روز ميگذاريم تا جوانه بزنند.
4. طي روز 2 تا 3 بار با آبپاش روي پارچه را مرطوب ميكنيم ولي از مرطوبكردن زياد خودداري ميكنيم چون باعث فاسدشدن گندم ميشود.
5. بعد از 2 روز كه گندمها ريشه دادند آنها را چرخ كرده و داخل صافي ميريزيم و آب جوانه را كاملا جدا ميكنيم.
6. دقت ميكنيم براي چرخكردن گندمها سبز و شكفته نشده باشند. شيره آماده شده را به آرد كه داخل كاسهاي بزرگ ريختيم آرامآرام اضافه كرده و به هم ميزنيم طوري كه آرد گلوله نشود. وقتي كه مواد به صورت مايه رقيق درآمد آن را روي حرارت گذاشته و به هم ميزنيم تا پخته و غليظ شود.
7. مايه حلوا مانند را سرخ ميكنيم تا رنگ قهوهاي مطلوب حاصل شده سپس كمي آب به سمنو اضافه كرده و گردو يا بادام با پوست را نيز داخل آن ميريزيم و در قابلمه را ميگذاريم تا با حرارت ملايم دم بكشد.
8. وقتي كه جا افتاد و به غلظت مناسب رسيد حرارت را خاموش كرده و سمنو آماده مصرف است.
منبع : مجله سیب سبز
1. ابتدا گندمها را به مدت يك تا 2 روز در آب سرد خيس ميكنيم و بهتر است كه حتما براي اينكه ترشيده نشوند آب را 2 تا 3 بار عوض كنيم.
2. اجازه ميدهيم تا گندمها كاملا باز شده و نوك آنها سفيد شود.
3. گندمها را آبكش كرده، داخل يك ظرف بزرگ ميريزيم و پهن ميكنيم سپس روي آنها را يك پارچه مرطوب پهن كرده و در جايي نسبتا گرم 2 تا 3 روز ميگذاريم تا جوانه بزنند.
4. طي روز 2 تا 3 بار با آبپاش روي پارچه را مرطوب ميكنيم ولي از مرطوبكردن زياد خودداري ميكنيم چون باعث فاسدشدن گندم ميشود.
5. بعد از 2 روز كه گندمها ريشه دادند آنها را چرخ كرده و داخل صافي ميريزيم و آب جوانه را كاملا جدا ميكنيم.
6. دقت ميكنيم براي چرخكردن گندمها سبز و شكفته نشده باشند. شيره آماده شده را به آرد كه داخل كاسهاي بزرگ ريختيم آرامآرام اضافه كرده و به هم ميزنيم طوري كه آرد گلوله نشود. وقتي كه مواد به صورت مايه رقيق درآمد آن را روي حرارت گذاشته و به هم ميزنيم تا پخته و غليظ شود.
7. مايه حلوا مانند را سرخ ميكنيم تا رنگ قهوهاي مطلوب حاصل شده سپس كمي آب به سمنو اضافه كرده و گردو يا بادام با پوست را نيز داخل آن ميريزيم و در قابلمه را ميگذاريم تا با حرارت ملايم دم بكشد.
8. وقتي كه جا افتاد و به غلظت مناسب رسيد حرارت را خاموش كرده و سمنو آماده مصرف است.
منبع : مجله سیب سبز
پ
ارسال نظر