طرز تهیه شله زرد نذری و مدلهای تزئین آن
شله زرد جزو غذاهای سنتی است و از دسرهای خوشمزه ایرانی نیز محسوب میشود و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته میشود. شما میتوانید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و چند مدل تزئین آن را آورده ایم.
برترین ها: شله زرد جزو غذاهای سنتی است و از دسر های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می شود و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می شود. شما می توانید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و چند مدل تزئین آن را آورده ایم.
مواد لازم: ( برای 5 کاسه کوچک )
- برنج ایرانی : ۱ پیمانه
- شكر : ۱ پیمانه
- نبات خرد شده : ۱ پیمانه
- گلاب : ۱ پیمانه
- آب : ۷ پیمانه
- زعفران پودر شده : یک قاشق چایخوری
- خلال بادام : ۵۰ گرم
- خلال پسته و بادام : برای تزئین
- پودر دارچین : برای تزئین
4. نبات و شکر را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل شود.
7. بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران ، گلاب و 50 گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد از ریختن شکر باید همزدن را به طور مرتب انجام دهید تا ته نگیرد. بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید 15 دقیقه حرارت ببیند.
8. وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت 30 دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت 150 درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بكشد و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو كنید.
1. زعفران را هیچ وقت مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مورد نظر را در آب جوش حل کنید و سپس اضافه کنید.
2. دقت کنید حتما باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید. بعضی شله زردها دانه های برنج سفیدی دارند زیرا ابتدا شکر و بعد زعفران اضافه شده است و این باعث می شود دانه های برنج به طور یکنواخت رنگ نگیرند.
3. دانه های برنج هرچه ریزتر باشد بهتر است. حتی می توانید برنج خیس خورده را قبل از پخت بین دو کف دست خرد کنید.
4. برای قوام شله زرد و آب نینداختن آن می توانید پس از ریختن تمام مواد زیر آن شعله پخش کن بگذارید و به مدت نیم ساعت بماند تا آب آن کشیده شود.
5. برای اینکه پودر هل رنگ شله زرد را تغییر ندهد بهتر است پودر هل را روی دستمال بریزید و گره بزنید و داخل لیوان بگذارید و آب جوش بریزید. بعد از دو ساعت آن را خارج کنید و فشار دهید و بگذارید تا ته نشین شود. زمان اضافه کردن هل فقط آب روی هل ته نشین شده را بیفزایید. روش دیگر هم این است که مقدار لازم پودر هل را در ظرفی بریزید و پوسته آن را بشکافید و رویش آب بریزید و در ظرف را ببندید. بعد ظرف را روی حرارت قرار دهید (به روش بن ماری) نیم ساعت زمان دهید تا اسانس هل خارج شود. زمان اضافه کردن هل آن را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی بیفزایید.
6. بادام شله زرد را می توانید قبل از افزودن در گلاب خیس کنید و زمان اضافه کردن به شله زرد آن را داخل قابلمه بریزید. این کار باعث نرم شدن خلال بادام می شود.
7. نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر به شله زرد این است که دقت کنید وقتی شکر را اضافه کنید که برنج به میزان دلخواه شما پخته شده باشد. زیرا پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی لعاب می اندازد اما به هیچ وجه برنج بیشتر از این نمی پزد.
8. برای ته نگرفتن شله زرد باید پس از افزودن شکر آن را مرتب هم بزنید.
9. برای قوام شله زرد باید برنج به حالتی غلیظ تر از آنچه که می خواهید برسد و سپس شکر را اضافه کنید، زیرا پس از افزودن شکر شله زرد کمی شل تر از حالتی که برنج داشت می شود.
چند مدل تزئین شله زرد
منابع: وبسایت ایران بانو- سیمرغ
نظر کاربران
مامان کجایی دقیقا کجایی دلم شله زرد خواست
پاسخ ها
آخ گل گفتی
مااصفهانی ها عاشق شیرینی جات هستیم...شعله زرد..حلوا...مسقطی.. ..سوهان تخته قم...گزپسته ونارگیلی...شکلاتهای شیری....پولکی و......
ن با این دستور پخت شعله زرد عالی ندارید. از من گفتن بود خواه تو پند گیر خواه ملال :)
بنظر من یک مقدار از زعفران رو آخر سر باید اضافه کرد تا عطر و بوی اون بیشتر مشخص باشه و اینکه از برنج نیم دونه استفاده بشه که بعد از پخته شدن کاملا له میشه و حالت دونه دونه زیر دندون حس نمیشه
حالم از شبه زرد به هم میخوره یه غدای مضر و سمی با اون همه شکر که باعث چاقی میشه
پاسخ ها
واللا من سایز 36م منتهی شله زردم میخورم مگه چاقی به خوردنه.یکم ورزش .پیاده روی .کوهنوردی بکنی همه چی می خوری
یعنی تو سایز 36 هستی از مضرات شله زرد کم میشه؟/
شما میتونی نخوری
تو نخور بده من
انقدر چیزای مضر تر هست که شله زرد پیشش هیچه اون برای کسی هست که تو همه چیز رعایت کنه
این دستور شله زرد عالی نیست نبات نمیخواد زعفران هم دم نکنید خشک اضافه کنید هم رنگش بهتر میشه هم عطر و طعمش راز اب ننداختنش هم اینه که اول برنج کامل بپزه ابش کشیده بشه بعد که شکر اضافه کردید اب میندازه پس اب کم بهش کنید
پاسخ ها
چه خونه داری ماشالله خواستگارا ردیفن لابد
بهترین سراشپز های دنیا مرد هستن
میدونید بادوم کیلویی چند هست یا غنچه گل محمدی ایااااا؟؟؟؟؟