به زبان مادری،با لهجه بازاری
چلـو گوشت با سس نـارنج
موضوع کار پختن گوشت با سبزیجات در کنار یک سس ویک همراه کننده نشاستهای است؛پس بنا به عادت ایرانی برنج جای پوره را میگیرد.گوشت همچنان با سبزیجات، اما با ادویه جدید پخته میشود و جای پیاز ترشی را بادمجان گرفته است.
نسخه ایرانی
مواد لازم برای ۲ نفر :
- گوشت گوساله مغز ران یا سردست : 600 گرم،خرد شده
- پیاز قرمز : متوسط یک عدد،ساطوری ریز
- تره فرنگی : کوچک یک عدد، ساطوری ریز
- برگ کرفس : ساطوری یک پیمانه
- زردچوبه : 2 قاشق چای خوری
- سیر : 2 حبه،با پوست
- زعفران : دم کرده 4 قاشق غذاخوری
- آب نارنج : 6 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین : یک قاشق چایخوری
- بادمجان : 2 عدد ، حلقه حلقه
- روغن مایع : به میزان لازم
- کره : 50 گرم
- خلال پرتقال : 4 قاشق غذاخوری، خیسانده و جوشانده
- رب نارنج : 3 قاشق غذاخوری
- شکر : یک قاشق غذاخوری
- زرشک : 2 قاشق غذاخوری، خیسانده
تغییرات محدود اما بزرگ است.
این غذا از همان اصول گرمولاتا پیروی کرده است.
موضوع کار پختن گوشت با سبزیجات در کنار یک سس ویک همراه کننده نشاسته ای است؛پس بنا به عادت ایرانی برنج جای پوره را می گیرد.گوشت همچنان با سبزیجات ، اما با ادویه جدید پخته می شود و جای پیاز ترشی را بادمجان گرفته است.
در سس هم خلال پرتقال جای رنده پوست را گرفته و از مواد منحصر به فرد ایرانی برای تهیه یک سس ترش وشیرین استفاده شده است، سسی که اگر دوست دارید می تواند ترش باشد یا تندتر آماده شود.
گرمولاتای میلانی به چلو گوشت ایرانی با سس نارنج بدل می شود.
یک غذای چاق و چله ایرانی با امضای گیلانی شما را به پخته شدن وسوسه می کند.
اینگونه است که می شود یک آخر هفته ایرانی در میلان یا یک مهمانی شام ایتالیایی در تهران را با خیال راحت و مزه خوش برگزار کرد.
روش تهیه :
1- 4 قاشق غذاخوری روغن مایع را در یک تابه گود یا قابلمه روی شعله ملایم داغ کنید.
سیر ها را با پهنای چاقو ترک داده و باتکه های گوشت فلفل سیاه پاشیده که اندازه شان دو سه برابر گوشت خورشی است،7-6 دقیقه در روغن تفت دهید تا روی آن برشته شود.
گوشت و سیر را خارج کنید.
کمی روغن به تابه اضافه کرده و پیاز و کرفس را در آن بریزید.
8 دقیقه آن را تفت دهید تا رنگ بگیرد.برگ کرفس، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را هم یک تا 2 دقیقه تفت دهید.
2- گوشت را به تابه برگردانید.
یک پیمانه آب جوش اضافه کرده و هنگامی که به جوش آمد با شعله کم و در بسته ۲ ساعت آن را بپزید.
اگر لازم بود کمی آب جوش اضافه کنید.
پس از پخت باید نیم پیمانه آب مانده باشد.
آب نارنج را اضافه کرده و نیم ساعت دیگر گوشت را بپزید.
نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
۳- کره را آب کرده و خلال پرتقال را کمی در آن تفت دهید.
شکر و رب نارنج را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بپاشید.
زرشک را هم جداگانه تفت داده و کمی زعفران روی آن بریزید.
بادمجان را سرخ کرده و حتما روغن آن را بگیرید.
۴- ۱۰ دقیقه قبل از سرو، زعفران و دارچین را به گوشت اضافه کنید.
چلو را کشیده و زرشک را روی آن داده وگوشت را کنار آن قرار دهید و سس نارنج را روی آن بریزید.
آب و مخلفات گوشت را مثل سس روی بادمجان ریخته و کنار غذا سرو کنید.
نکات :
- می توانید همراه با آب نارنج یک پیمانه آلو بخارای شسته شده به گوشت اضافه کنید .
- می توانید به جای آب نارنج از آبلیمو و جای رب نارنج از رب انار استفاده کنید .
- هنگام اضافه کردن آب نارنج، 2 گوجه فرنگی پوست و دانه گرفته و خرد کرده اضافه کنید .
- می توانید به جای چلو همراه باقلا پلو سرو کنید .
ارسال نظر