هونکار بیندی؛ غذای شاه پسند عثمانی!
این غذا یکی از غذاهای سنتی ترکیه است. این غذا نه تنها در دوره عثمانی بلکه امروزه نیز، گل سر سبد سفره میهمانی های ویژه در ترکیه به شمار میرود.
با آنکه در ترکیه در هر فصلی هر سبزی و میوه یافت میشود، ولی با فرارسیدن تابستان تنوع سبزیجات و میوه جات افزایش یافته و آشپزخانه ها غنی تر می گردد. بادمجان که در اصل یک سبزی تابستانی است و اقلیمی گرم میخواهد، در زمستان نیز در گلخانه ها ، به آسانی پرورش می یابد. بادمجان که در مطبخ ترک از آن بعنوان شاه سبزیجات و یا گوشت فقرا نام برده میشود، کاربرد فراوانی در آشپزخانه ترک دارد. به عبارتی بادمجان صاحب فرهنگ خاصی در مطبخ ترک بوده و حدود ۲۰۰ نوع غذا با آن پخته می شود.
بادمجان، در مطبخ عثمانی نیز یک سبزی سلطنتی بشمار میرفت. آشپزهای دربار عثمانی برای یافتن طعم و لذت های جدید، به بادمجان توجه خاصی نشان میدادند. آنان برای ممنون ساختن خاندان عثمانی، بیشتر از بادمجان برای ابداع غذاهای جدید، استفاده می کردند. خوراک هونکار بیندی به اصطلاح فارسی (شاه پسندید)، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانیست، که گفته میشود برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین ۱۶۱۲ تا ۱۶۴۰ کشف شده است.
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- پیاز نگینی خرد شده ۲ عدد
- گوجه فرنگی دو عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- بادمجان یک کیلو گرم
- آرد ۳ قاشق سوپ خوری
- شیر یک لیوان
- پنیر موزارلا ۱۰۰ گرم
- جعفری خورد شده یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
۱- گوشت را بصورت قیمه ائی خرد کنید. بهمراه پیاز و روغن روی حرارت قرار بدهید تا تفت بخورد و کمی سرخ شود. سپس ۲ لیوان آب به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه بدهید تا گوشت بپزد.
۲- حالا گوجه فرنگی ها را خرد کنید و در گوشت بریزید تا بپزد و آب گوشت کشیده شود. در پایان مقداری نمک و فلفل به گوشت اضافه نمائید و کنار بگذارید.
۳- بادمجان ها را کباب کنید و پوست آنرا بگیرید و خرد نمائید. در ظرفی جداگانه آرد را بهمراه کمی روغن تف دهید. سپس بادمجان ها را به آرد بیفزائید و هم بزنید. اکنون شیر را اضافه کنید تا غلیط شود. سپس نمک و فلفل را اضافه نمائید. پنیر موزارلا را در بادمجان بریزید و شعله را خاموش کنید.
۴- بادمجان را در دیس بکشید و گوشت پخته را روی آن بریزید. در پایان جعفری خرد شده را روی غذا بپاشید.
نظر کاربران
آیا زمان عثمانی پنیرموزارلا بوده