آموزش تصویری گراتین کدو حلوایی
گراتین (Gratin) یه واژه فرانسوی است و به آن دسته از غذاهایی گفته می شود که داخل فر پخته و روی آنها که عموماً با پودر سوخاری، پنیر، تخم مرغ یا کره پوشیده شده، گریل و طلایی می شود.
مواد لازم:
- سینه مرغ ٥٠٠ گرم
- کدو حلوایی ٤٠٠
- سیب زمینی ٤ - ٣ عدد
- پودر سوخاری ١ پیمانه
- کره ٥٠ گرم
- پنیر موزرلا ١/٢ پیمانه
- سیر له شده ١ قاشق چای خوری
- زنجبیل له شده ١ قاشق چای خوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه به میزان لازم
برای مزه دار کردن پودر سوخاری:
- نمک ١ قاشق چای خوری
- پاپریکا ١ قاشق چای خوری
- ادویه دلخواه ١/٢ قاشق چای خوری
برای سس سفید:
- کره ٥٠ گرم
- آرد ٢ قاشق غذاخوری
- شیر ١ لیوان
- آب مرغ ١ لیوان یا ١ عدد قرص عصاره مرغ
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
(در صورتی که از قرص عصاره استفاده کردید احتیاجی به اضافه کردن نمک نیست).
۱- ابتدا کدو و سیب زمینی را باریک برش می دهیم.
۳- آرد سوخاری رو هم با نمک، پاپریکا و ادویه مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم.
۴- حالا سس سفید رو درست می کنیم، به این شکل که اول کره را روی حرارت آب می کنیم، آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و در نهایت شیر و آب مرغ رو هم اضافه می کنیم و اونقدر می زنیم تا کمی غلظت پیدا کند.
۵- بعد ته یه ظرف مقاوم در برابر حرارت مثل پیرکس را چرب می کنیم و مطابق تصاویر زیر آن را لایه لایه از سیب زمینی، مرغ، دوباره سیب زمینی و نهایتاً کدو حلوایی پر می کنیم.
۶- سس سفید رو که خیلی نگذاشته ایم سفت شود رو روی آنها می دهیم.
۷- بعد با پودر سوخاری مزه دار شده روی مواد رو کامل می پوشانیم و برشهای کره را روی آن پخش می کنیم. با فویل روی ظرف را می پوشانیم، با چنگال چند سوراخ روی سطح آن ایجاد می کنیم و داخل فر با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهایت قرار می دهیم. بعد از حدوداً ٤٥ دقیقه ظرف را از فر در آورده و پنیر را روی آن می پاشیم و دوباره داخل فر می گذاریم تا وقتی که روی پودر سوخاری و پنیر کاملاً طلایی و برشته شود.
ارسال نظر