دختر لوس، یک عاشقانه گیلکی
دختر لوس هم یكی از جالبترین و عجیبترین این نامهاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كالكباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، طعم این خوراك هم فوقالعاده و بهیادماندنی است.
مجله آشپزی ایده آل : غذاهای گیلانی علاوه بر اینكه طعم بینظیری دارند، اسمهای جالب توجه و تاملبرانگیزی نیز دارند كه گاه ریشه آن مشخص نیست. میرزاقاسمی، گل در چمن، نازخاتون و جوجه پریده از اسمهای جالبی هستند كه گیلكها برای غذاهای خود پسندیدهاند. دختر لوس هم یكی از جالبترین و عجیبترین این نامهاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كالكباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، طعم این خوراك هم فوقالعاده و بهیادماندنی است. یادتان باشد برای لذت بیشتر آن را با كته برنج دودی همراه كنید تا در خیال به گیلان همیشه سبز رفته و طعم آن را حس كنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- بادمجان درشت: 6 تا 7 عدد
- گوجهفرنگی متوسط: 3 عدد
- سبزی معطر: 4 قاشق غذاخوری، ساطوریشده
- سیر: یك بوته، رنده شده
- كره: 100 گرم
- آبغوره: یكچهارم پیمانه
- نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
۱- بادمجانها را شسته و خشك كنید، سپس از وسط چاك داده و روی شعله اجاق یا زغال كباب كنید تا پوستش بسوزد و مغز آن بپزد. بادمجانها را در كیسه پلاستیكی در بسته ۱۵ دقیقه قرار دهید تا بخار كند و پوستش به راحتی كنده شود.
۲- پس از پوست كندن، گوشت بادمجانها را با چاقو ساطوری كرده و در یك كاسه بریزید.
۳- گوجهفرنگی، كره، سیر و سبزی ساطوری را با بادمجانها مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنید. آبغوره را اضافه كرده و در ظرف بكشید.
نكات:
۱- سبزی دختر لوس، خالواش، چوچاق، گشنیز و نعناع است.
۲- از سبزی خشك هم میتوانید استفاده كنید.
۳- به جای آبغوره از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده كنید.
۴- در روش سنتی، همه مواد را در هاون میكوبند تا له و یكدست شود.
نظر کاربران
زنده باد گيلاني
زنده باد امه رشت....************
غذاهاي گيلاني حرف نداره حتي اسمشون هم دهن آدمو آب مي اندازه
این غذا اصلش گوجه فرنگی و کره نداره عوضش مغز گردوی پودر شده داره به عنوان پیش غذا سرو میشه و خیلی هم لذیذه