طرز تهیه آلفته لبنانی
آلفته کلمه ای با ریشه عربی و به معنای آشفته و پریشان است، در لبنان غذایی با این نام وجود دارد مواد اصلی آن سبزیجات است. در این مطلب طرز تهیه این غذا را برایتان آورده ایم.
- روغن برای سرخكردن به میزان لازم
- سینه مرغ رشتهای خردكرده 250 گرم
- پیازداغ 2 قاشق سوپخوری
- ادویه مخلوط 1 قاشق چایخوری
- كدوسبز مكعبی خردكرده 1 پیمانه
- بادمجان مكعبیخردكرده 1 پیمانه
- هویج مكعبی خردكرده 1 پیمانه
- سیبزمینی مكعبی خردكرده ۱ پیمانه
- نمك و زردچوبه به میزان لازم
- نخود آبگوشتی پخته یكدوم پیمانه
- جعفری خردكرده ۲ قاشق سوپخوری
- نان پیتا مكعبی خردكرده و برشته ۱ عدد
- ماست 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
- سیر لهكرده 2 حبه
- ارده 1 قاشق سوپخوری
- سس مایونز 1 قاشق سوپخوری
- آبلیموتازه 2 قاشق سوپخوری
1.ابتدا قدری روغن در تابه بریزید، مرغ را بیفزائید و روی اجاق تفت دهید. آنگاه پیازداغ و نیمی از ادویه را اضافه كنید و 1 دقیقه دیگر، تفت دهید.
2. سپس قدری روغن در تابه دیگری بریزید و روی اجاق گرم كنید و كدو، بادمجان، هویج و سیبزمینی را در آن تفت دهید. حالا باقیمانده ادویه، نمك و زردچوبه را بیفزائید.
3.اینك ظرف مناسبی بردارید، مخلوط سبزی را در آن بریزید و صاف كنید. سپس مرغ و نخود را رویش بریزید و سس را بیفزائید. اكنون الفته را با جعفری و نان پیتا، بیارائید و میل كنید.
4. روش تهیه سس: همه مواد را با هم مخلوط كنید.
5.ر وش برشته كردن نان پیتا: در تابه مناسبی، قدری روغن بریزید و روی اجاق داغ كنید. آنگاه نان پیتا را بیفزائید و همین كه برشته شد، آن را روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
یادآوری: منظور از ادویه مخلوط؛ فلفل سیاه، زیره، تخم گشنیز، میخك، جوز هندی، دارچین و هل است.
ارسال نظر