کله جوش؛ غذایی گرم و سرشار از کلسیم
کله جوش از مجموعه دستورغذایی های ایرانی است که بخش آشپزی سایت ما، طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده است. کله جوش از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایران است. این غذا طبعی گرم دارد و سرشار از کلسیم و فسفر است و بیشتر در ماه های سرد سال خورده می شود.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- نعناع خشک ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- کشک ۱ کیلوگرم
- گردو ۲۰۰ گرم
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
1 -در قابلمه ای روی حرات متوسط کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. به آن نعناع خشک و زردچوبه بزنید.
2 -کشک را به همراه ۳ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کرده ، بگذارید تا مواد بجوشد و غلیظ شود.
3 -حرارت را کم کنید و گردو را اضافه کنید. آن را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. بگذارید تا برای ۱۵ دقیقه قل بزند.
4 -کله جوش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه نان سرو کنید. می توانید آن را با تکه های گردو، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
نکاتی در مورد تهیه ی کله جوش:
1 - پیاز را خرد کنید.
2 -برای سالمتر بودن غذا می توانید از روغن کنجد استفاده کنید.
3 - گردو را چرخ کرده و یا خیلی ریز خرد کنید.
نظر کاربران
این غذا عالیه واقعا خوش مزه اس ما تکه های سیب زمینی آب پز رو هم هنگام سرو غذا بهش اضافه می کنیم و معمولا با نون خشک محلی تیلیت می کنیم
توش لپه داشته باشه عالی میشه