خوراک نخود با مواد متنوع!
نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
- نخود آبگوشتی ۱۵۰ گرم
- برنج ۱۰۰ گرم
- بلغور گندم ۲۰۰ گرم
- آرد ۲ قاشق سوپخوری
- روغن مخصوص سرخكردنی ۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- پیاز خردكرده ۱ عدد درشت
- نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- كرفس و اسفناج خردكرده ۳۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی رنده كرده ۲-۳ عدد درشت
- گوشت چرخكرده ۳۰۰ گرم
- جعفری ریز خردكرده ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
۱- نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
۲- سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
۳- حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
۴- اكنون از مایه فراهمكرده - بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
۵- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.
ارسال نظر