کیک های براق درست کنید!!
برای تهیه کیک براق با ما همراه باشید تا ابتدا دستور پخت یک کیک را آموزش دهیم و سپس آن را با سس براق فرانسوی تزیین کنیم.
1. قبل از هر چیز فرتون رو روشن کنید تا گرم بشه.
2. تخم مرغ ها رو نیم ساعتی بیرون از یخچال بذارید تا هم دمای محیط بشن و سرد نباشن. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها رو در آب ولرم بذارید تا کمی از سرماشون کم شه.آرد و بکینگ پودر و نمک رو باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک بشه خیلی عالیه. من معمولا آرد رو روی مایع کیکم مستقیم الک میکنم.
3. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتونیم اون بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشن. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها رو از سفیده جدا میکنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشن و با سفیده مخلوط نشن. در ابتدای کار سفیده ها رو بذارید کنار و برید سراغ زرده ها.
4. زرده ها رو حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کنه. حالا وانیل و 4/3 فنجان شکر رو بهش اضافه کنید و اونقدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشه. بعد هم روغن و شیر رو اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک رو که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید. بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید.
5. مقداری از آرد رو بریزید و با دور آروم همزن بزنید (میتونید در این مرحله همزن رو بذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن رو ادامه بدید) تا کاملا آرد ها به خورد مایع برن. بعد مقداری دیگه از آرد رو اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست بشه و باز این کار رو تکرار کنید تا آرد تموم شه. همونطور که بالا گفتم خیلی بهتر میشه اگه در این مرحله آرد رو مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک میکنه.
6. حالا میریم سراغ سفیده ها. سفیده ها رو در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن اونقدر بزنین تا کاملا پف کنه و سفید رنگ بشه. بعد یک قاشق از شکر رو هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنین تا رنگش براق بشه.
۷. سفیده رو روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق(ترجیحا فلزی نباشه) به یک سمت هم میزنیم. حتی اگه انکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتون رو تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرومی به یک سمت مواد رو هم بزنید (این مهمترین قسمت این کیکه).
۸. بعد هم کف قالب ۲۵ سانتی رو چرب کنید و یا اگه خواستید کاغذ روغنی بذارید و مایع رو در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک اینه که حواسمون باشه مایع کیک رو در یک نقطه نریزیم و در تمام سطح قالب پخشش کنیم تا بعد از پخت گنبدی نشه.
۹. بذارید در فر در دمای ۱۷۰-۱۸۰ دجه سانتی گراد تا کاملا بپزه. این کیک تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای میپزه ولی باز بسته به فرتون ممکنه متفاوت باشه.
۱۰. خب حالا این کیک ساده رو با یک روکش براق تزیینش می کنیم که یک کیک شیک و زیبا داشته باشیم.
سس براق شکلاتی (یا سس فرانسوی ):
مواد لازم:
- آب 150 گرم
- شکر 300 گرم
- گلوکز 300 گرم
- شکلات 300 گرم
- خامه صبحانه 250 گرم
- ژلاتین سفت 100 گرم
۱. آب و شکر و گلوکز را تو ظرفی میریزیم و مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم میذاریم تا وقتی شکر حل بشه. همینکه خواست بجوشه از رو حرارت برمیداریم و شکلاتهای خرد شده رو بهش اضافه می کنیم و با همزن دستی بهم میزنیم.خامه رو هم اول میزنیم تا حالت روان پیدا کنه و به بقیه موادمون اضافه می کنیم. اگر میخواهید سس براق را به یک رنگ غیر از شکلاتی درست کنید، زمان اضافه کردن رنگ همین الان بعد از اضافه کردن خامه است که با گوشتکوب برقی با مواد مخلوط میشه.
۲. وقتی خامه و رنگ رو اضافه کردید، با بلندر (گوشتکوب برقی) به مدت ۵ دقیقه خوب مواد رو مخلوط کنید تا یکدست بشه. ۱۰۰ گرم از ژلاتین سفتمون که درست کردیم را خرد خرد کرده و به مواد اضافه می کنیم.و صبر می کنیم که با حرارت مواد ذوب بشه. بعد موادو صافش می کنیم.کف روشو که رفت داخل ظرف در دار میریزیم البته همون موقع هم قابل استفاده هست.ولی اگه خواستید بعدا استفاده کنید میتونید تو یخچال نکهداری کنید. موقع استفاده بذارید که بنماری بشه و بعد از خنک شدن روی دسر یا کیک خامه کشی شده که از فریزر در اوردید بریزید.
مدل های مختلف تزیین کیک با سس براق فرانسوی:
نظر کاربران
میتوانیم به جای گلوکز از نشاسته یا چیز دیگر استفاده کنیم؟
پاسخ ها
مثلا چه چیری
میشه راهنمایم کنین ممنون
نشاسته چی
ژلاتین رو چجوری تبدیل به ژلاتین سفت کنیم
سلام..
ممنون از دستور خوبتون..
سلااام و تشکر از اموزش خوبتون اما من واقعا با این سس مشکل دارم حتی سرد سردم میشه روی کیک میریزم تمام سس ریزش پیدا میکنه و روی کیک نمیمونه چه برسه بخوام با این سس روی کیک مانور بدن فکر میکنید مشکل کجاست امکان داره پودر ژلاتین کم باشه
سوال منم همینه که چه جوری ژلاتین رو تبدیل به ژلاتین سفت کنیم،؟؟؟؟
پاسخ ها
به روش بن ماری تو آب حلش کنید و بعد برای چند ساعت بزراید تو یخچال
سلام کیک روکش با سس
پاسخ ها
سلام به جای گلوکز چه میتونه جایگزینش کنیم
سلام میشه بجای خامه ازشیرعسل استفاده کردیا برعکس بجای شیرعسل ازخامه؟
پاسخ ها
در کلیپ اشپزخانه کوچک من بجای خامه صبحانه هز شیر عسلی استفاده کرده بود خیلی هن خوب شده بود
میشه بگید به جای گلوکزازچجورنشاستیی میشه استفاده کرد خواهشاااااااااایکی جواب بده خیلیییی لازم دارم
پاسخ ها
گلوکز قابل حذف نیست
سلام.مقدار مواد لازم برای دستور کیک اسفنجی رو ننوشتید
عااااااالی بود مررررررسی
منظور از ژله سفت
ژلاتین مس هست
اگر مواد کمی سفت باشه دیگه ریزش نداره
ولی بهتره که کمی شل باشه و چند بار سس روی هم روکش
بشه کیک یا دسری که این روکش میشه روش مانور داد
حتما و حتما باید توی فریز کاملا منجمد شده باشه
امکان حذف ژلاتین از دستور هست؟
سلام من وقتی سس رو درست میکنم
بعد از ۲۰ دقیقه تقریبا سفت میشه
و شل بودن خودشو از دست میده
چیکار باید بکنم
در مورد آموزش كيك براق عنوان شد اول آموزش يك كيك إسفنجي ساده سپس براق كردن . ولي متاسفانه ميزان مواد رو قيد نكرديد فقط آموزش داديد
ممنونم از دستور کیک براقتون ببخشید من برای یک دست کردن سس گوشکوب برقی ندارم با همزن یا چیز دیگه میتونم میکس کنم.
حتما باید خامه کشی بشه یا بدون خامه هم میشه