قنبر پلو؟ مگه میشه، مگه داریم؟!
شايد اتفاق خوبي نباشد ولي اين روزها ديگر كمتر مهماني افطاري را ميبينيد كه سفرهای با غذاهاي ساده داشته باشد؛ ديگر مهمانيهاي افطاري هم دستكمي از مهمانيهاي رسمي مجلسي و عروسيها ندارد.
مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخكرده
- ۳ پيمانه برنج
- ۱ عدد پياز درشت
- ۳ قس آرد نخودچي
- ۱۰۰ گرم كشمش
- ۱قس ربانار
- ۱ قس شيره انگور
- ۱۰۰ گرم مغزگردو
- نمك، فلفل و زردچوبه و روغن
- به ميزان لازم
طرز تهیه:
۱. برنج را شسته و مقداري آب روي آن بريزيد و با كمي نمك خيس كنيد.
۲. گوشت چرخكرده را در كاسهاي با ادويهها (نمك، فلفل و زردچوبه) و آرد نخودچي مخلوط كنيد. مايه گوشت آماده شده را خوب با دست ورز دهيد تا كشدار و چسبنده شود. حالا شروع كنيد آنها را به شكل كوفته قلقليهاي كوچك درآوريد. همه مايه گوشت را به همين صورت قلقلي كنيد.
۳. در ماهيتابهاي روغن ريخته و حرارت دهيد تا داغ شود، بعد كوفته قلقليهاي ريز را كه آماده كردهايد، در روغن تفت دهيد. وقتي همه طرف كوفتهها سرخ شدند آنها را از روغن خارج كنيد و كناري بگذاريد.
۴. پياز را ريز خرد كنيد، در تابهاي با روغن سرخ كنيد تا طلايي شود. گردو را هم بعد از خرد كردن به پياز داغ اضافه كنيد و همراه با پياز داغ كمي تفت دهيد حالا كشمش را اضافه كرده و بعد از يك دقيقه آن را از روي حرارت برداريد.
۵. برنج را در قابلمهاي حاوي آب جوش ريخته و بجوشانيد. وقتي كه برنج سبك شد و روي سطح آب آمد، آن را آبكش كنيد. قابلمهاي كه ميخواهيد غذا را در آن درست كنيد آماده كرده و لايهلايه مواد آماده - يعني مخلوط كشمش و گردو و كوفتهها - را لابهلاي برنج بريزيد.
۶. رب انار را با كمي آب رقيق كرده و با شيره انگور مخلوط كنيد، بعد آن را روي برنج ريخته و آن را دم كنيد. مدت زمان دم كشيدن برنج حدود نيم ساعت است. البته يادتان نرود حرارت اجاق در حين دم كشيدن برنج بايد ملايم باشد.
ارسال نظر