طرز تهیه آش گیلدیک آذری زبان ها
گیلدیک همان گل نسترن وحشی است که از آن برای تهیه این آش استفاده می شود. این آش مزه ی ترش دارد و از آش های محلی استان اردبیل است.
مواد لازم:
- گل نسترن (گیلدیک) ۵۰۰ گرم
- سبزی آش ۱ کیلو
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز رنده شده و آب گرفته شده ۴۰-۵۰ گرم
- نخود ، لوبیاچیتی پخته شده (می توان لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد) ۱/۲ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- برگ زردآلو ۱پیمانه
- آلوچه بدون هسته ۱ پیمانه
- مغز گردو ۱ پیمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه بمیزان دلخواه
- پیاز داغ و نعنا داغ (برای تزیین آش) بمیزان دلخواه
طرزتهیه:
1- گل نسترن تازه یا خشک را 3 روز خیش می کنیم و بعد از صافی رد می کنیم و استفاده می کنیم.
2- گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه مخلوط کرده و بثورت قلقلی برای داخل آش در می آوریم.
3- برگه ها و آلوچه ها را از قبل خیس می کنیم تا نرم شوند.
۴- برنج را هم قبلا خیس می کنیم و همچنین حبوبات را خیس کرده و چندین بار آبشان را عوض می کنیم و می گذاریم تا بپزد.
۵ - برنج را با آب روی حرارت می گذاریم تا برنج پخته و کاملا باز شود . سپس حبوبات از قبل پخته شده را به برنج اضافه می کنیم و عصاره مرغ و سبزی آش را هم در همین مرحله به آش اضافه می کنیم.
۶- وقتی سبزی آش نیم پز شد ابتدا کوفته قلقلی ها و سپس بقیه ی مواد را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا جا بیفتد.
نظر کاربران
یاشاسین تورک ارکاداشلار
کور شود چشم شیطان
این یکی از آش های مورد علاقه من هست ولی ما بهش میگیم گیلیک خیلی درست کردنش زحمت داره مادرشوهر عزیزم همیشه واسم درست میکنه . داخل گل های خشک شده نسترن پر از تیغ های ریز هست که باید حتما از یه صافی مناسب استفاده بشه .
حالا چی زدی میگی خیشششششششششش
تورک زبان نه اذری زبان
یاشاسین اردبیل. این آش یکی از قدیمیترین آشهای سنتی اردبیل هست و به لحاظ طمع و مزه بی نظیره و البته خواص درمانی بسیار زیادی هم داره
پیشیرین ایچین....
به نظر من این اش نیازی به سبزیو گوشت و نغنا داغ وچیز های اضافه نداره همون عصاره گیلدیک و مقاری برنج و خرما وسنجد وزرد الو خشک والبالو خشک این اش رو خوشمزه میکنه پختنش هم راحته بعد از این که عصاره گیلدیک رو اماده کردیم این مواد رو هم اضافه میکنیم بعد از یک ونیم ساعت اماده هست