خورش آلو مسمای گیلانی
خورش آلو مسما از مجموعه دستورغذایی های محلی است، که طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. آلو مسما (مسمی) از غذاهای خوشمزه ی گیلانی است. طعم این غذای ترش و شیرین را می توانید بر اساس ذائقه تان تغییر دهید.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- پیاز ۲ عدد
- لپه ۱/۲ پیمانه
- مرغ ۴ تکه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- قیسی ۱۲ عدد
- آلو سیاه ۱۲ عدد
- زعفران به میزان لازم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
۱- ابتدا پیاز را در روغن سرخ کنید، تا طلایی شود.
۲- لپه را به آن اضافه کنید و به همراه پیاز کمی تفت دهید، این کار نمی گذارد که لپه در هنگام پخت له شود.
۳- ۲ پیمانه آب به آن ها اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای ۲ ساعت قل بزند.
۴ - در این میان، در ماهیتابه ای دیگر، مقداری روغن بریزید و تکه های مرغ را در آن تفت دهید. به آن نمک، فلفل و در صورت تمایل زردچوبه بزنید. سپس آن را به ترکیب لپه اضافه کنید.
۵- در ۳۰ دقیقه آخر پخت، آلو و قیسی ها را به همراه زعفران (آب کرده)، شکر و رب به خورش اضافه کنید.
۶- وقتی خورش لعاب انداخت، آماده سرو است.
نکات:
۱ - پیاز را خرد کنید.
۲ - لپه را از ۲۴ ساعت قبل از پخت خیس کنید. ترجیحا در این میان آب آن را ۲ بار عوض کنید. قبل از استفاده آن را آبکشی کنید.
۳ - به دلخواه از ۴ تکه گوشت از هر بخشی از مرغ استفاده کنید.
۴- آلو و قیسی را ۱ساعت قبل از پخت خیس کنید. قبل از استفاده آن را آبکشی کنید.
۵ - در صورت تمایل رب را در مقداری روغن تفت دهید تا بوی خام آن گرفته شود.
نظر کاربران
دهنم آب افتاد
به این غدا تو گیلان میگن شیرینی خورش ، البته نه توش لپه می ریزن و نه شکر ، پیاز سرخ کرده هم باس فراوان باشد تا خوشمزه شود ، خوب رود از یک گیگ می پرسیدین