آش هالاو یا آبگوشت غوره، غذای محلی سنندج
آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می شود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می کنند.
مواد لازم:
- چغندر ۱ عدد
- برنج دو سوم پیمانه
- نخود ۱/۲ پیمانه
- فلفل به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- گوشت ۷۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- روغن به میزان لازم
- برگ چغندر ۳۰۰ گرم
- جعفری ۱۰۰ گرم
- آب غوره ۱/۲ پیمانه
- زعفران آب کرده به میزان لازم
- نعناع داغ به میزان لازم
- پیاز داغ به میزان لازم

۱- در قابلمه ای روی حرارت متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم شود، تفت دهید.
۲ - گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوه ای رنگ شود، تفت دهید. به آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
۳- نخود را به همراه ۷ پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای ۳۰ دقیقه قل بزند.
۴- برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته شود.
۵- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای ۳۰ دقیقه دیگر بپزید.
۶- آب غوره، زعفران (آب کرده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
۷- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.
نکات:
۱- پیاز را خرد کنید.
۲ - از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
۳ - نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
۴ - برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
۵ - چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود ۲ ساعت آب پز کنید.
۶ - برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از سایر سبزی های معطر مانند نعناع و پیازچه هم استفاده کنید.
۷ - اگر تمایل داشتید می توانید میزان آب غوره را کم یا زیاد کنید.
نظر کاربران
عووووووووق