آشپزی یونانی لبریز از هیجان
آشپزی یونانی لبریز از هیجان است.در حقیقت دستورهای غذایی هزاران ساله هیجان کار را به اوج می رسانند.
گیاهان خشک ،زیتون، روغن زیتون،پنیر مواد اصلی آشپزی یونانی هستند. از آنجایی که آشپزی تمام مناطق نقاط اشتراکی با دیگر کشورها دارد،یونان نیز در این مورد با آشپزی ترکی،ایتالیایی و بالکانی وجه اشتراک دارد.
در ادامه تعدادی از غذاهای یونانی به شما معرفی می شوند:
توپ های سرخ شده پنیری یا "تیروکروکتس" با پنیر محلی یونانی درست می شود.
"موساکا" یک غذای یونانی خوشمزه اما پر کالری است که از بادمجان،گوشت چرخ کرده،گوجه،پیاز،سیر،سیب زمینی ،سس سفید و پنیر تهیه می شود.
دُلمه برگ مو غذایی است که احتمالا آن را تاکنون امتحان کرده اید و در بسیاری از کشورهای دنیا دیده اید اما یونانی ها دلمه برگ مو پرشده با برنج و گوشت چرخی و ... را از آن خود می دانند.
"قاشق شیرین" یک نوع دسر یونانی است که ماست همراه با انواع مربای میوه ای -به عنوان مثال:مربای هویج- سِرو می شود.
سالاد یونانی یک سالاد مشهور است که از برش های خیار،گوجه آبدار،زیتون،پیاز و پنیر فتا درست می شود و با روغن زیتون،سرکه،آب لیمو مزه دار می شود.
"ماست و خیار" یونانی از ماست چکیده،خیار،سیر،نمک،روغن زیتون تهیه و نوعی سس محسوب می شود که در کنار گوشت کبابی سِرو می شود.
"سوولاکی" -به معنای سیخ کوچک- کباب فوری یونانی هاست که انواع گوشت به سیخ کشیده می شود و با انواع مخلفات مانند سس،سیب زمینی سرخ کرده و نان پیتا سِرو می شود.
"اسپاناکوپیتا" یا پای اسفناج که خمیر را با اسفناج خرد شده،پنیر فتا ،پیاز یا پیازچه،تخم مرغ پر می شود و با کره و یاروغن زیتون سرخ و خورده می شود.
ماهی و میگو تازه از محبوب ترین غذاهای دریایی یونانی هستند که با سفر به جزایر مختلف آن می توان طعم لذیذشان را چشید.
"فتام ملی" مشخص نیست یک دسر است یا غذای اصلی!ترکیبی از پنیر فتا نمک دار و عسل شیرین و کنجد که در خمیر شیرینی پیچیده شده اند،به نظرتان چه معجونی می شود؟!
" Revithokefthdes" یا چیزی شبیه فلافل خاورمیانه ، همان توپ های نخودی هستند که با ادویه مخصوص یونانی تهیه می شوند.
ارسال نظر