چلو ساده آبکشی مخصوص تازه واردها
تهیه چلوی ساده در کنار انواع خوراک ها و خورش ها غذای شما را تکمیل و مزه غذا را بهتر و پربارتر می کند. برای آنکه تهدیگ به سادگی جدا شود میتوانیم پس از آماده شدن چلو، کف قابلمه را در آب سرد فرو ببرید.
مواد لازم:
- برنج ۱ کیلو گرم
- روغن ۱۵۰ گرم
- ماست (در صورت دلخواه برای ته دیگ) نصف لیوان
۱- برنج را خوب تمیز کرده و چندبار میشوییم، تا آب برنج کامل زلال شود. سپس با آب و نمک برای چند ساعتی میگذاریم خیسبخورد. قابلمه مناسبی را تا نیمه آب میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم. آب و نمک برنج را خالی میکنیم و برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و با کفگیر به آرامی هم میزنیم و اجازه میدهیم برنج بپزد تا مغز آن نرم شود، به طوری که اگر دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهیم مغز آن سفت و خشک نباشد. هر از گاهی کف برنج را میگیریم.
۲- ۱ تا ۲ قاشق روغن درون برنج در حال جوشیدن میریزیم تا برنج سفیدتر شود، سپس برنج را آبکش میکنیم و مقداری آب ولرم روی آن میریزیم تا شوری و لیزی آن گرفته شود.
۳- بعد به نسبت هر یککیلو برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن ته قابلمه میریزیم، نصف لیوان آب نیز اضافه میکنیم. قابلمه را میگذاریم روی آتش تا آب و روغن داغ شود بعد برنج را درقابلمه میریزیم (اگر بخواهیم از ماست برای ته دیگ استفاده کنیم، ۳ تا ۴ قاشق ماست را با کمی برنج مخلوط میکنیم و کف قابلمه را با روغن چرب میکنیم و مخلوط برنج و ماست را در قابلمه میریزیم و اضافی برنج را هم میریزیم روی آن و دیگر آب اضافه نمیکنیم چون ماست وقتی گرم شود آبمیاندازد و به آب اضافی نیاز نداریم).
۴- اطراف برنج را به شکل مخروط بالا میآوریم و حرارت زیر ظرف را کم مینماییم. در ظرف را دمکنی میگذاریم، نیم ساعت دیگر میگذاریم برنج دم بکشد.
۵- در صورتی که به تهدیگ احتیاج نباشد یک ساعت زمان کافی است تا چلوی ما دم بکشد و در صورتی که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان لازم است.
ارسال نظر