۶ ساندویچ مجلسی برای مهمانان نوروزی
عید که میشود، بازار درست کردن غذاهای مجلسی داغ داغ است ولی بعضی روزها هم هست که اهالی خانه دیگر تمایلی به خوردن غذاهای پر و پیمان مجلسی ندارند و دلشان لک میزند برای غذاهای فست فودی و ساندویچی.
این مطلب را برای همان روزها پیشنهاد دادهایم با این تفاوت که این ساندویچها هم یک جورهایی ساندویچهای عیدانهای و مجلسی هستند چرا که در ترکیب مواد داخل آنها کم نگذاشتهایم. شاید بشود آنها را ساندویچهای مجلسی نامید.
اکرم عسگری:
مواد لازم برای ۲ نفر
- ۳۰۰ گرم گوشت راسته گوسفندی
- ۶ ورق پنیر ورقهای
- یک عدد گوجهفرنگی
- ۲ عدد تخممرغ پخته
- ۴ ق س سس مایونز
- چند برگ کاهو
- ۲ عدد خیار شور
- ۲ عدد نان باگت
- به میزان لازم روغن
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت را بهصورت دو ورقه نازک برش بزنید. سپس آنها را با استیککوب بکوبید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا گوشتهای کوبیده شده را داخل آن تفت دهید.
2. بعد از آنکه گوشتها کاملاً سرخ شدند، آنها را از تابه درآورده و داخل یک ظرف مناسب قرار دهید. گوجهفرنگی و تخممرغ پخته را ورقهای خرد کنید. خیار شورها را هم خرد کنید.
3. حالا ساندویچها را آماده کنید. به این صورت که نانها را از وسط برش داده و روی آنها سس بمالید، سپس چند برگ کاهو روی نانها قرار دهید. حالا تکههای گوشت را روی کاهوها بریزید. چند ورق پنیر، گوجهفرنگی، خیار شور وتخممرغ هم روی گوشت بگذارید. مقداری نمک و فلفل هم روی مواد بریزید، سپس آنها را سرو کنید.
فوت و فن
برای سرخ کردن گوشتها دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا گوشتها کاملاً مغزپخت شوند. در غیر این صورت داخل گوشتها خوب نمیپزد.
ساندویچ بیفتک دوبل
مواد لازم برای ۲ تا ۴ نفر
- ۱ عدد سینه مرغ
- ۴ تکه گوشت راسته
- یک عدد پیاز
- ۴ ق س سس سویا
- ۴-۳ ق س روغن زیتون
- به میزان لازم نمک و فلفل
- ۴ ق س سس مایونز
- به میزان لازم کاهو
- به میزان لازم پنیر
- به میزان لازم خیار شور
- ۲ عدد گوجهفرنگی
- ورقهای شده
- تعدادی نان ساندویچی
- به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
1. ابتدا مرغ را بهصورت ورقههای نازک برش دهید. در یک ظرف مناسب پیاز را رنده کنید، سپس آن را با سس سویا و روغن زیتون مخلوط کنید. حالا تکههای مرغ را داخل مواد قرار دهید و آنها را خوب به مواد آغشته کنید.
2. با بیفتککوب، تکههای گوشت را خوب بکوبید. آنها را هم به مواد آغشته کنید و به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید. یک تکه گوشت راسته و یک تکه گوشت مرغ را روی هم بگذارید و آنها را با بیفتککوب خوب بکوبید تا به هم بچسبند. همه تکههای گوشت را به همین شکل آماده کنید. مقداری نمک و فلفل هم روی تکههای گوشت بریزید.
3. در یک تابه مقدار مناسبی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. حالا تکههای گوشت را که آماده کردهاید، داخل روغن سرخ کنید تا آماده شوند. حرارت را کم کنید تا گوشتها بپزند.
4. حالا نانها را باز کنید و داخل آنها سس بمالید. چند ورق کاهو داخل نان قرار دهید. سپس گوشتها را همراه با پنیر، گوجهفرنگی ورقه شده و خیار شور داخل نانها قرار داده و سرو کنید.
ساندویچ بیف با خردل و سبزی
مواد لازم برای ۲ نفر
- ۳۰۰ گرم فیله گوساله
- ۱ ق چ سس خردل
- ۱ ق م رب گوجهفرنگی
- ق چ پودر سیر
- ۱ ق م سبزی معطر
- ۱ ق س کره
- ۱ ق س سس مایونز
- ۱ عدد خیار شور
- ۲ عدد نان گرد
- یک پیمانه پنیر پیتزا
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت را به صورت خلالی نازک خرد کنید. در یک تابه مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس گوشت خرد شده را داخل آن خوب تفت دهید و به مدت نیم ساعت بگذاریدتا با آب بپزد. حالا رب گوجهفرنگی، پودر سیر، سبزی معطر و به میزان لازم نمک و فلفل هم بریزید و مواد را خوب با هم تفت دهید.
2. بعد از چند دقیقه که مواد خوب با هم سرخ شدند، سس سفید را به آنها اضافه کنید. خیار شور را هم خرد کنید و همراه با سس خردل به مواد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مایه ساندویچ آماده شود.
3. تابه را از روی حرارت بردارید. تا هنوز مواد گرم است، پنیر را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به خورد مواد برود.
4. حالا نوبت آماده کردن ساندویچهاست. نانها را برش دهید، داخل آنها را با مواد پر و سرو کنید.
یه جور دیگه
شما میتوانید از سس فرانسوی یا هر سس سفید دیگری که موردعلاقهتان است به جای مایونز استفاده کنید.
فوت و فن
برای سرخ کردن گوشتها دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا گوشتها کاملاً مغزپخت شوند. در غیر این صورت داخل گوشتها خوب نمیپزد.
نيره اعظم زنجاني:
ساندویچ فلافل با سس ارده
مواد لازم برای ۲ تا ۴ نفر
- ۲۵۰ گرم نخود
- ۱ عدد پیاز بزرگ
- ۳ حبه سیر
- ۱ عدد سیبزمینی آبپز
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم زردچوبه و ادویه کاری
- به میزان لازم روغن مایع
- ۴ عدد نان ساندویچ
- ۴ عدد خیار شور
- ۲ عدد گوجهفرنگی
- مقداری کاهو و جعفری خرد شده
- مواد لازم جهت تهیه سس ارده (طحینه)
- ۲ ق س ارده
- ۳ ق س ماست
- ۱ ق س آبلیمو
- کمی نمک
طرز تهیه:
1. نخود را از 24 ساعت قبل خیس کنید، سپس با سیر آن را در غذا ساز بریزید و میکس کنید یا آنها را چرخ کنید. تا حدی که زبری نخود زیر دست حس شود. پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس با نخود و سیر مخلوط کنید. سیبزمینی رنده شده را هم اضافه کنید و خوب ورز دهید.
2. حالا ادویهها و نمک را هم اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید تا مایه چسبناکی به دست آید. بهتر است مایه را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. بهاندازه یک گردو از مایه بردارید، با قالب مخصوص فلافل یا در کف دست آن را به شکل توپهای گرد و تخت کوچک درآورید و در روغن فراوان و داغ سرخ کنید.
3. برای تهیه ساندویچ ابتدا داخل نان را سس ارده بمالید. سپس نان ساندویچها را با چند عدد فلافل، مقداری کاهو، جعفری، گوجهفرنگی و خیار شور پر کنید.
دستور تهیه سس ارده
تمامی مواد برای تهیه سس را در یک کاسه مناسب بریزید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
مریم درودیان:
ساندویچ زبان گوسفند
مواد لازم برای ۴ نفر
- ۱ تا ۳ عدد زبان گوسفند
- ۱ ق س رب گوجهفرنگی
- ۱ ق س جعفری خرد شده
- ۱ حبه سیر
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- ۱ عدد برگبو
- ۱ پیمانه آب
- ۱ ق س کره
- ۱ ق س آب لیموی تازه
- ۸۰ گرم قارچ خرد شده
- پیمانه سس مایونز
مواد لازم برای سس زبان
- 1 پیمانه شیر
- 1 ق س جعفری خرد شده
- 1 ق س خامه
- پیمانه آرد
- 1 ق س کره
- به میزان لازم نمک و فلفل
طرز تهیه:
۱. در یک قابلمه مناسب زبانها را همراه با ۱ قاشق جعفری خرد شده، رب گوجهفرنگی، سیر، پیاز و برگبوبریزید. یک لیوان آب هم بریزید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا زبانها بپزند.
۲. بعد ازآن که زبانها پختند، صبر کنید تا سرد شوند. سپس پوست آنها را بگیرید. زبانها را همراه با مقداری از آبشان داخل یک قابلمه بریزید و دوباره روی حرارت قرار دهید. سس مایونز را هم به آنها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. کمی صبر کنید تا سس به خورد زبانها برود.
۳. در این میان در یک تابه مناسب کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس قارچها را که خرد کردهاید همراه با آبلیمو داخل آن بریزید و تفت دهید. برای سرو زبان را خرد کنید و با قارچ در نان مناسب بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه سس زبان
میتوانید ساندویچها را با سس مخصوص خوراک زبان سرو کنید. آرد و شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی غلیظ شود. کره، کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید. بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بردارید و وقتی خنک شد، خامه و جعفری را اضافه کنید.
همبرگر دوبل با پنیر چدار وکالباس
مواد لازم
- برای ۲ نفر
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ( مخلوط گوسفند و گوساله)
- ۱ عدد پیاز رنده ریز شده
- ۲ ق س مغز نان باگت خیس شده
- ۱ عدد سفیده تخممرغ
- ۱ ق س شیر خشک
- به میزان لازم آرد سوخاری
- به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه
- چند ورق کالباس برای تزیین
- چند ورق پنیر چدار برای تزیین
- روغن سرخکردنی به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا گوشت و پیاز را در یک کاسه مناسب بریزید و آنها را خوب ورز دهید، سپس مغز نان را اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید. حالا سفیده تخممرغ و شیرخشک را اضافه کرده. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه هم اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید.
2. در این زمان گوشت را به دو قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را باز کنید. وسط هر یک از آنها یک ورق کالباس و یک ورق پنیر بگذارید، سپس گوشتها را روی مواد جمع کنید طوری که گوشت ها کاملاً مواد را بپوشانند و به شکل همبرگر درآیند.
3. همبرگرها را داخل آرد سوخاری بغلتانید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس همبرگرها را داخل آن سرخ کنید.
4. همبرگرهای سرخ شده را لای نانها بگذارید، آنها را با چند ورق کالباس و پنیر تزیین و سرو کنید.
ارسال نظر