کیک پسته و انار، ویژه شب یلدا و کریسمس
انار و پسته دو نمونه از خوراکی های خوشمزه و نمادین شب یلدا هستند. بنابراین کیکی که ترکیبی از انار و پسته باشد، می تواند گزینه ی مناسبی برای مهمانی های شب یلدا و همچنین کریسمس باشد.
مواد اولیه:
مواد لازم برای کیک:
- تخم مرغ زده شده ۲ عدد
- مغز پسته ۱۰۰ گرم
- شکر پودری یک پیمانه ی ۱۵۰ گرمی
- روغن آفتابگردان یک پیمانه ی ۱۵۰ گرمی
- عصاره وانیل (در صورت استفاده از وانیل پودری یک چهارم ق چایخوری استفاده کنید) یک قاشق چایخوری
- آرد سوخاری و آرد ساده ۲ پیمانه ی ۱۵۰ گرمی
- نمک یک دوم قاشق چایخوری
- ماست ۲ پیمانه ی ۱۵۰ گرمی معادل ۳۰۰ گرم
- بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای آیسینگ:
- ماست یک پیمانه یا ۱۵۰ گرم
- انار دانه شده یک دوم از یک عدد انار
- آب انار کمی برای تزئین آیسینگ
- شکر پودری ۲۵۰ گرم
طرز تهیه:
فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم و روشن کنید. از پیمانه ی ۱۵۰ گرمی که ماست را با آن پیمانه کردید برای پیمانه کردن مابقی مواد استفاده کنید. ابتدا پسته ها را در آسیاب یا بلندر پودر کنید. شکر پودری و روغن را در کاسه ی بزرگی ریخته و با همزن برقی در حدود ۲ دقیقه با هم مخلوط کنید تا شکر حل شود.
تخم مرغها را در کاسه ای جداگانه با همزن برقی هم بزنید تا پف کنند و کرم رنگ شوند. سپس آرام آرام تخم مرغهای زده شده و عصاره ی وانیل را به مخلوط شکر و روغن اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله ۳۰۰ گرم ماست را به این مخلوط اضافه کرده و با کفگیر فُلد کنید و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید. سپس آرد و بکینگ پودر و نمک و پودر پسته را نیز به مخلوط اضافه کرده و خمیر را در حد ترکیب شدن هم زده و فُلد کنید.
یک قالب ۲۰ سانتی متری را روغن زده و آرد بپاشید و یا اینکه بجای آرد پاشیدن ته قالب کاغذ روغنی بیندازید. سپس خمیر را قاشق قاشق داخل قالب بریزید و برای مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در طبقه ی وسط فر قرار دهید. پس از اتمام ۵۰ دقیقه با یک خلال چوبی که در مرکز کیک فرو می برید از پختن کیک مطمئن شوید. اگر خلال چوبی تمیز بیرون بیاید کیک پخته است. آنرا از فر خارج کرده و روی قفسه ی سیمی قرار دهید تا خنک شود. بعد از ۱۰ دقیقه کیک را از قالب درآورده و برای ۱ تا ۳ ساعت بطور مستقیم روی قفسه ی سیمی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
طرز تهیه کرم آیسینگ:
شکر پودری را در کاسه ای الک کنید. ماست را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا بصورت کرم غلیظ و یکدستی درآید. غلظت کرم باید در حدی باشد که وقتی روی کیک می ریزیم به آرامی روی دیواره ها سرازیر شود و حرکت کند و زیاد سفت نباشد. اگر ماست مورد استفاده ی شما بیش از حد آبکی و شُل است می توانید آنرا برای ۱ تا ۲ ساعت روی یک تنظیف بریزید و در سبدی روی یک ظرف گود قرار دهید تا آب اضافی آن جدا شود.
مونتاژ:
پس از اطمینان از خنک شدن کیک بطور کامل، این کرم را روی سطح بالایی کیک بریزید و به آرامی و با کمک قاشق کرم را به سمت پایین و دیواره های کیک هدایت کنید. اگر کرم بیش از حد شل است زیر کیک یک قفسه ی سیمی قرار دهید تا کرم اضافی از طریق آن خارج شود.
وقتی حالت رَوَندِگی کرم متوقف شد مقداری آب انار با سرانگشت یا سر قاشق برداشته و چندین قطره روی کرم بطور نامنظم و پراکنده بچکانید. با یک خلال چوبی نازک به یک انتهای قطره های چکیده بر روی کرم بکشید تا حالت بوته جقه، قلب، برگ یا اشک یا طرحهای نامنظم پیدا کنند. با خلاقیت بیشتر یا کمک آب انار می توانید طرح های خاص تر، بزرگتر و زیباتری روی سطح کرم نقاشی کنید.
وفتی حالت روندگی و چکیدنِ کرم بر دیواره های اطراف کیک متوقف شد دانه های انار را با کمک دست به دیواره ها بچسبانید یا در صورت دلخواه آنها را دور کیک در ظرف سرو بریزید. در صورت تمایل می توانید مقداری دانه بطور پراکنده روی لبه های بالایی کیک نیز بریزید. تزئین روی کیک سلیقه ایست.
اگر دانه های انار بخوبی به کیک نمی چسبند برای ۱۰ دقیقه کیک را در یخچال قرار دهید تا کرم آیسینگ خنک تر شود سپس دانه ها را با فشار ملایم دست به دیواره ها بچسبانید. می توانید کیک را همان لحظه سرو کنید یا اینکه تا زمان سرو آن را در یخچال قرار دهید. نوش جان. شب یلدا و کریسمس مبارک.
لبتون پسته ی کرمانیِ خندون
کامِتون شیرین شبیه نار یاقوتیِ ساوه
دلتون شاد
سرتون سبز و سلامت
شب یلداتون مبارک
ارسال نظر