طرز تهیه «کیم چی»، خوشمزه ترین غذای کره ای
شما را نمی دانم، اما من فکر میکنم کیم چی یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیاست. کیم چی سرشار از ویتامین A ، B و C است اما بزرگترین فایده آن در قسمت تخمیر آن است.
بعد از تخمیر یک باکتری سالم در غذا بوجود می آید که "لاکتوباسیلی" نامیده می شود. این باکتری در غذاهایی که تخمیر می شوند و همچنین در ماست نیز وجود دارد. این باکتری به هضم غذا کمک می کند و باعث می شود شما بعد از غذا دچار سوء هاضمه نشوید.
کیم چی را با روش های متفاوتی تهیه می کنند. اما بهترین نوع آن کیم چی است که از سبزیجات مانند کاهو ، خیار ، تربچه ، فلفل هندی ، سیر ، پیازچه ، زنجبیل ، و سس ماهی تهیه شده باشد.
معمولا کیم چی را بعد از تخمیر مصرف می کنند اما نوع تخمیر نشده آن نیز قابل استفاده می شود.
کیم چی یکی از اصلی ترین و پرطرفدارترین غذاهای کره ای است. ابتدا کیم چی به تندی امروزی نبود. ما در این مقاله کیم چی سبزیجات را به شما آموزش دادیم.
اما انواع مختلفی از کیم چی وجود دارد. می توانید در این نوع کیم چی که با سبزیجات تهیه شده هر نوع سبزیجاتی را که دوست داشتید به آن اضافه کنید هیچ محدودیتی در انتخاب سبزیجات وجود ندارد.
چرا کیم چی بخوریم؟
گذشته از طعم و مزه فوق العاده کیم چی ، این غذا به مردم کمک می کند تا سالم باشند ، بنابر تحقیقات اخیر مرکز تغذیه و سلامت جهانی ، کیم چی یکی از سالم ترین غذاهای دنیاست ؛ کیم چی سرشار از ویتامین است ، به هضم غذا کمک کرده و از سرطان پیشگیری می کند .
دستور تهیه سنتی:
پوجی کیم چی یکی از روش های سنتی برای تهیه کیم چی است. این روش بیشتر از دستورالعمل های دیگر زمان می برد تا آماده شود ، شما باید قبل از پختن آن به مدت 24 ساعت در یک شیشه در بسته بگذارید تا تخمیر شود.
مواد لازم برای تهیه کاهو کیم چی :
- یک کاهو ژاپنی متوسط
- 2/1 فنجان نمک
- 4 فنجان آب
مواد لازم برای مایع داخل کاهو:
- 5-6 عدد تربچه متوسط ژاپنی
- 3 پیازچه متوسط خرد شده
- 1 ریشه زنجبیل - کوچک (پوست کنده شده و خرد شده )
- 2 قاشق غذاخوری نمک
- 1 فنجان فلفل هندی خرد شده ( مطمئن شوید که از نوع کره ای آن استفاده می کنید)
- 4/1 فنجان سس ماهی
- 4/1 فنجان پودر برنج شیرین یا آرد
برای آنهایی که غذاهای تند دوست دارند : از سیر ، فلفل تند و زنجبیل بیشتری استفاده کنید.
نکات مخصوص : کاهو را در این مرحله نشویید. فقط آن را تمیز کنید.
کاهو را خرد نکنید. از قسمت میانی ، آن را به دو تکه برش دهید و سپس آن را با دست به دو قسمت تقسیم کنید.
کاهو را به 4 قسمت برش دهید. ابتدا دو قطعه نصف شده را به دو نیم کنید و سپس آنها را نیز از میان به دو قسمت تقسیم کنید.
به یاد داشته باشید 2/1 کاهو را برای قسمت داخلی کیم چی نگه دارید. حالا یک کاسه برداشته و 4/1 فنجان نمک را با آب ترکیب کنید.
کاهو را در آب و نمک گذاشته تا خیس بخورد و سپس آن را از کاسه آب و نمک در بیاورید.
باقیمانده نمک را در لابلای کاهو بپاشید . دقت کنید نمک را به طور مساوی بین برگ ها پخش کنید.
بگذارید نمک و کاهو به مدت 5/2 ساعت بماند و زمانیکه منتظر آن هستید ، بهترین وقت برای تهیه مایع داخل کاهو است.
پودر برنج یا آرد را در یک کاسه با آب ترکیب کرده و روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید. زمانیکه مایع پودر برنج جوشید زیر گاز را خاموش کنید و بگذارید تا سرد شود. آن را کنار بگذارید.
حالا پیازچه های خرد شده ، فلفل هندی ، زنجبیل ، سیر رنده شده را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. حالا سس ماهی ، یک قاشق غذاخوری نمک ، و پودر برنج مخلوط شده با آب را به آن اضافه کنید.
نکته : دقت کنید ؛ دو نوع فلفل هندی وجود دارد. یک نوع ورقه ای و نوع دیگر پودری است. از نوع ورقه ای آن برای کیم چی استفاده کنید. نوع پودری آن برای پاستای تند و ... بکار می رود.
همچنین بهتر است فلفل ها در کشور کره تهیه شده باشد. ( می توانید برچسب پشت بسته فلفل را بخوانید).
زمانیکه کاهو ها آماده شد:
کاهو ها را زیر آب بشویید. این کار را 3-4 بار تکرار کنید. مطمئن شوید که نمک ها به خوبی از لابلای کاهو ها پاک شده باشند. کاهو ها را خشک کنید. در روش سنتی تهیه کیم چی کاهو را درسته استفاده میکنند.
مایع آماده شده را روی کاهو ها بریزید و با هم مخلوط کنید.
کاهو پر شده را داخل شیشه بگذارید ، باید فضای کافی برای تخمیر آن بگذارید چرا که بعد از تخمیر ممکن است از سر شیشه بریزد . در شیشه را محکم ببندید تا هوا داخل آن نرود.
اجازه دهید شیشه 24 ساعتی در یک اتاق با دمای معمولی ( نه گرم و نه سرد)بماند و بعد آن را داخل یخچال بگذارید.
جوان ها می توانند کیم چی آماده شده را قبل از تخمیر میل کنند .
کیم چی را تا یک ماه می توانید در فریزر نگهداری کنید.
دستورالعمل دوم: (دستور تهیه کیم چی به روش ساده تر)
مواد لازم
- 1 عدد کاهو ژاپنی متوسط
- 3 پیازچه خرد شده
- 2/1 اونس ریشه زنجبیل پوست کنده و خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری سیر رنده شده
- 4/1 فنجان نمک مورتون ( برای کاهو )
- 2/1 فنجان نمک مورتون ( برای مایع)
- 2/1 فلفل هندی
- 1 قاشق غذاخوری سس ماهی
- 1 قاشق غذاخوری پودر برنج شیرین یا آرد
کاهو را در این مرحله نشویید فقط آن را تمیز کنید.
کاهو ها را به ۴ قسمت کنید.ابتدا آن را از میان برش داده و هر برش را به دو تکه تقسیم کنید.
حالا آنها را شسته و بگذارید تا خشک شوند.بعد کاهو رابه تکه های کوچک تقسیم میکنیم
در یک کاسه بزرگ کاهو ها را با نمک پوشانده و بگذارید 2 ساعتی بماند.
حالا زمان تهیه مایع داخل کیم چی است:
1 فنجان آب و پودر برنج یا آرد را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد و پس از جوشیدن زیر گاز را خاموش کرده و بگذارید تا خنک شود.
کاهو ها را با فلفل هندی ، پیازچه ، سیر ، سس ماهی ، زنجبیل و 1 قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید.
کیم چی آماده شده؛ می توانید آن را میل کنید یا بگذارید بعد از تخمیر شدن آن را استفاده کنید.
کیم چی را داخل یک شیشه بریزید. برای تخمیر شدن غذا ، آن را داخل شیشه می گذاریم ، نباید شیشه را پر کنید باید فضای کافی برای تخمیر کیم چی داخل شیشه وجود داشته باشد تا شیشه سر ریز نشود ) در شیشه را محکم ببندیدو آن را به مدت 24 ساعت داخل فریزر بگذارید.
نظر کاربران
آخه اين چه غذاهاييه؟تربچه ژاپني و سس ماهي از كجا بياريم
کاهو ژاپنیشو از کجا بیاریم!!!؟؟
پاسخ ها
تو همه سبزی فروش ها هست بعضی جاها بهش میگن کاهو کلمی
دوستان من با اين دستور (البته از يك وبلاگ) درست كردم. افتضاح شد و همشو ريختم دور. فقط حيف از اون همه زحمت و هزينه
خیلی ام عالی و خوب مرسی بازم غذا کره بزارید خبر از خواننده ها کره ای ام بزارید
پاسخ ها
منم همینطور با چنتا دستور درس کردم ولی هیشکدوم خوب در نیومد و قابل خوردن نبود :(
این چاشنی رو (نه غذا) فقط فقط خودشون دوس دارند دو دوست کره ای داشتم که وقتی به ایران اومده بودن بسته بندیشو واسم اوردن ما هم که خودمون تو سریالاشون دیده بودیم با چه ولعی می خورن فکر میکردیم باید خوشمزه باشه ولی وای از بوی تند ماهیش (که فکر میکنم لابد به خاطر همون سس ماهیه) کلان به محض اینکه تو یخچال گذاشتیم کل یخچال بو گرفت انداختیمش تو سطل زباله ... منتها خودشون لابد چون از بچگی زیاد غذای دریایی میخورن براشون عادیه و خوشمزه اس
دوست دارم تست کنم.اما مطمئنم که با ذائقه ما ایرانی ها همخونی نداره....حییییف
توسریال خانواده کیم چی وقتی دیدم کیم چی رو اینقدر جالب درست میکنن وبعد از درست شدنش اونو چقدر قشنگ می خوردند واز خوشمزگیش تعریف می کنن تصمیم گرفتم درستش کنم ولی ازاین چیزایی که شماها درموردش گفتین از درست کردنش منصرف شدم
سس ماهی روچطورباید درست کردآخه ادویه های کشورچین وکره رومانمیتونیم تهیه کنیم چطوردرست کنیم همین سس سویا که معروف هست رونمیتونیم پیداکنیم به هرحال بایدهرغذاکه آموزش میدین موادش باشه یایک چیزی که شبیه اون ادویه باشه که بتونیم درست کنیم
سس ماهی روچطورباید درست کردآخه ادویه های کشورچین وکره رومانمیتونیم تهیه کنیم چطوردرست کنیم همین سس سویا که معروف هست رونمیتونیم پیداکنیم به هرحال بایدهرغذاکه آموزش میدین موادش باشه یایک چیزی که شبیه اون ادویه باشه که بتونیم درست کنیم
سس ماهی و فلفل کره ای کجا پیدا کنیم ؟
خیلی مسخره هست اصلا یه چیز دیگه گفتید اصلا کیم چی اینطوری نیست
این غذاها مناسب سلیقه ما ایرانیا نیست ولی واس خودشون خیلی چیز خوبیه
خیلی خیلی عالی و تند تند بود و فقط باید با غذا و بخورید چون خیلی خیلی تند میشه ولی طعمش عالیه