كـیك ریواس
ریواس یا در اصطلاح عوام ترشك، از اواسط فروردینماه به مدت بسیار كوتاهی و نه در هر جایی (مثل بازار تجریش) فروخته میشود.
- آرد: 350 گرم شكر: 290 گرم
- كره: 200 گرم تخممرغ: 3 عدد
- بكینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- دارچین: 2 قاشق چایخوری
- رنده پوست پرتقال: یك قاشق چایخوری
- وانیل: یكهشتم قاشق چایخوری
- نمك: یكهشتم قاشق چایخوری
- ماست: یكدوم پیمانه
- ریواس خرد شده: ۲ تا ۳ پیمانه
- بادام پرك: یكدوم پیمانه
- مواد كرامبل
- شكر: یكدوم پیمانه
- دارچین: یك قاشق چایخوری
- آرد: یكدوم پیمانه
- كره: ۳۵ گرم
1- ابتدا مواد خشك كه شامل آرد، بكینگپودر، دارچین، نمك و وانیل است را با هم مخلوط كرده، الك كنید.
2- كره را به همراه شكر به مدت 5 دقیقه با همزن برقی بزنید تا نرم ، یكدست و كرمی رنگ شود.
3- تخممرغها را دانهدانه اضافه كنید و هر كدام را یك دقیقه بزنید. سپس ماست را اضافه كنید و به زدن ادامه دهید.
4- در آخر موادخشك را طی 2 تا 3 مرحله اضافه كرده، خوب با هم مخلوط كنید تا مایه یكدستی به دست آید. مایه نسبتا سفت است. آن را داخل قالبی كه چرب كردهاید، بریزید كه میتواند یا قالب لوف باشد یا مافین یا گرد 23 سانتیمتری.
5- روی كیك را با كاردك صاف كنید و ریواس خرد شده را روی مواد كیك بریزید.
6- شكر، دارچین، آرد و كره را در ظرفی ریخته با انگشتان دست ماساژ دهید تا دان دان شود. به این حالت كرامبل میگویند.
7- كرامبل را روی ریواسها ریخته، پرك بادام روی آن بپاشید و در فر از پیش گرم شده با دمای 175 درجه به مدت 50 تا 60 دقیقه قرار دهید.
نكات
میتوانید از سیب خردشده به جای ریواس استفاده كنید. میزان مصرف ادویه به دلخواه میتواند كم یا زیاد شود.
نکات آشپزی
ریواس یا در اصطلاح عوام ترشك، از اواسط فروردینماه به مدت بسیار كوتاهی و نه در هر جایی (مثل بازار تجریش) فروخته میشود. این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش به كار میرود.
كار ما غافلگیر كردن شماست. اینك یك غافلگیری ترش و شیرین با این گیاه نوبرانه پرخاصیت.
ارسال نظر