۲۳۹۶۳۶
۵ نظر
۵۱۱۵
۵ نظر
۵۱۱۵
پ

کلوچه خرمایی خانگی، شیرینی محلی سیستانی ها

کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان (زابل) میباشد که از سال های قدیم تا به امروز در بین سیستانیها پخت آن رواج داشته و دارد.

سایت ایران کوک: کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان (زابل) میباشد که از سال های قدیم تا به امروز در بین سیستانیها پخت آن رواج داشته و دارد.

مواد لازم:

  • آرد ۲ و نیم لیوان
  • شکر ۱/۲ لیوان
  • شیر ولرم ۱/۳ لیوان
  • نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
  • پودر مخمر ۲ قاشق چایخوری
  • کره ۴ قاشق غذاخوری
  • خرما مقدار لازم

کلوچه خرمایی خانگی، شیرینی محلی سیستانی ها

طرز تهیه :

۱. آرد ، شکر ، نمک و پودر مخمر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، شیر ولرم را کم کم به مواد خشک اضافه کنید و پس از اینکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنید سپس با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.

۲. خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، در ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم آن ۲ برابر شود سپس خمیر را به ۱۴ قسمت مساوی تقسیم کنید ، خمیر ها را با دست گرد کنید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۳. پوست و هسته خرماها را بگیرید و با پشت چنگال خرما را له کنید ( میتوانید مقداری کنجد به خرما اضافه کنید ) ؛ به نوبت خمیرها را کف دست تان پهن کنید و مقداری خرما در مرکز هر خمیر قرار دهید ، خمیر را از اطراف جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.

۴. ته سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید ، خمیرها را روی سینی بچینید ، میتوانید خمیر را به شکل گرد شکل دهید یا اینکه با قیچی اطراف خمیر را برش بزنید و مرکز آن را با انگشت کمی گود کنید تا به شکل گل شود.

۵. تخم مرغ را با چنگال بزنید سپس روی خمیرها را با تخم مرغ برس بکشید و کمی کنجد روی کلوچه ها بپاشید ، سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ - ۱۵ دقیقه قرار دهید تا کلوچه ها طلایی شوند.

۶. کلوچه ها را پس از پخت از فر خارج کنید ، روی کلوچه ها را با روغن یا کره آب شده برس بکشید سپس سرو کنید ، این کلوچه ها را میتوانید با مواد دیگری نیز پر کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سلام ممنون از دستور پخت كلوچه خرمايي سيستان
    يك نكته رو اضافه كنم كه كلوچه خرمايي سيستاني به شكل سمبوسه كوچك (مثلثي شكل) هست و يا گرد كوچيك درست ميكنن البته بدون خرما كه بهش كلوچه ساده ميگن

  • مهسا صبحی شهری

    سلام
    دستور فوق متعلق به کلوچه ی سیستانی نیستش.
    کلوچه ی سیستانی دو نوع خرمایی و ساده داره که خرمایی اش مثلثی شکل و اندازه ی کف دست هست و ساده اش دایره ای شکل هست.
    بافت بیسکوییتی ترد و شکننده ای هم داره...

  • مریم

    میشه خمیر آماده ازنانوای بگیریم براکلوچه

  • دخترسیستانی

    به
    تر بود خوب یاد میگرفتید بعد اموزش میدادید همش اشتباه بود

  • بدون نام

    سلام
    این شکل اصلا برای کلوچه سیستانی نیست
    این کلوچه مثلثی شکل هست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج