بروتچن مغزدار
نان فانتزيفروشيها انواع و اقسام نانها را با شكلها و مغزهاي مختلف عرضه ميكنند؛ ولي ناني كه در خانه بدون استفاده از جوششيرين و افزودنيهاي مضر درست شود ميتواند ميانوعده خوبي براي بچهها باشد.
مجله سیب سبز: نان فانتزيفروشيها انواع و اقسام نانها را با شكلها و مغزهاي مختلف عرضه ميكنند؛ ولي ناني كه در خانه بدون استفاده از جوششيرين و افزودنيهاي مضر درست شود ميتواند ميانوعده خوبي براي بچهها باشد. به علاوه اين نان، دو مزيت اصلي دارد؛ يكي اينكه پر از مغزهاي پرخاصيت است و دوم آنكه براي شيرين كردن آن از عسل استفاده شده است.
مواد لازم براي نان
- ۱ قس سرصاف مايه خمير
- ۳/۱ قچ نمك
- ۱ عدد تخممرغ
- ۲۵ گرم كره
- ۱ قم سرصاف شكر
- ۲/۱قچ بهبوددهنده
- ۳۰۰ گرم آرد سفيد
- ۴ /۱ پيمانه آب ولرم
- ۲ /۱پيمانه شير ولرم
- ۳ قس عسل
- ۳ /۱ قچ وانيل
- چیپس خرما، مغزها و کشمش به میزان دلخواه
روش تهیه :
1. در يك كاسه مناسب، آب ولرم و نمك، شكر و مايه خمير را بريزيد و با هم مخلوط كنيد. در ظرف را ببنديد و 10 دقيقه كنار بگذاريد تا مخلوط تبديل به مايهاي كفدار شود. در اين صورت ميگويند مايه خمير عمل كرده است.
2. در ظرف ديگري شير ولرم، كره، عسل، تخممرغ و وانيل را مخلوط كنيد. بعد از اينكه خوب مواد در شير حل شدند، مايه خميرآماده را به آن اضافه كنيد و هم بزنيد. چيپس خرما،مغزها و كشمش را هم بيفزاييد. بهبود دهنده را با آرد مخلوط كرده و آنها را كمكم اضافه كنيد. حالا نوبت مخلوط كردن مواد با دست است.
نكته: آرد را كمكم به مايه بيفزاييد و ورز دهيدتا موقعي كه به دست نچسبد. اگر بيشتر از اين آرد بريزيد، نان سفت ميشود.
۳. خميري را كه خوب ورز دادهايد در ظرف گذاشته و رويش را بپوشانيد. حالا ظرف را در یک جاي گرم و تاريك به مدت ۴۵ دقيقه تا يك ساعت بگذاريد تا به اصطلاح خمير استراحت كرده، حجمش دو برابر شود.
۴. خمير پفكرده را از ظرف بيرون آورده و روي سطحي آرد پاشيده شده قرار دهيد. خمير را به چند قسمت تقسيم كرده و هر كدام را به شكل دلخواه درآوريد؛ به عنوان مثال در اينجا خميرها به شكل گلولهاي (بروتچن) درآمده است.
۵. براي اينكه رويه نان خوشرنگ شود، يك زرده تخممرغ زده شده را با قلمموي آشپزي روي نانها بماليد و كمي كنجد بريزيد. سيني فر را كمي آرد بپاشيد و نانها را روي آن بگذاريد. فر را با حرارت ۲۳۰ درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود.سيني محتوي نانها را در فر بگذاريد تا به مدت نيم ساعت بپزند.
ارسال نظر