خوشمزه ترین غذاهایی که با باقلا می شود پخت! (۱)
باقلا پلو، کوکوی باقلا، خورش باقلا و ... کلی غذای خوشمزه می شود با باقلا درست کرد. مخصوصا باقلا با ماهیچه که خیلی هم غذای اعیانی است و خیلی از خانم های با سلیقه ایرانی به طور فوق عالی آن را درست می کنند. با ما همراه شوید تا غذاهای متنوعی با باقلا درست کنید.
نخود باقلاپلو
مواد لازم برای ۴تا۶ نفر
- ۵۰۰ گرم گوشت فيله مرغ
- ۵۰۰ گرم برنج
- ۲۵۰ گرم باقلا
- ۲۵۰ گرم نخود سبز
- ۴۰۰ گرم شويد خرد شده
- ۱ عدد پياز درشت
- ۳ قس زعفران آب کرده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
1.برنج را همراه نمک در يک ظرف خيس کنيد. در يک قابلمه مناسب هم آب را جوش بياوريد. برنج و باقلا را درون آب جوش بريزيد تا بپزند. پس از آن وقتي برنج آماده آبکشي شد شويدها را هم به آن اضافه کنيد. چند جوش که زد برنج را آبکشي کنيد. نخود سبز را از قبل آبپز کنيد. توجه داشته باشيد در ظرف آن بايد باز باشد تا رنگ نخود تغيير نکند و سبز بماند. حالا نخودها را هم با برنج مخلوط کرده و درون قابلمه مناسب بريزيد و دم کنيد.
2.پياز را خرد کنيد و با کمی روغن آن را تفت دهيد. بعد فيلههاي مرغ را از طرف نازک آن رول کرده، با خلال چوبي فيکس و به آن اضافه کنيد. نمک و فلفل را هم به مواد بيفزاييد. در پايان مقداري آب اضافه کنيد که روي موادرا بپوشاند. بعد حرارت را کم کنيد و اجازه دهيد تا گوشتها کاملا بخار پز شوند. در آخر دو قاشق زعفران به آن بيفزاييد تا به آنها رنگ و طعم بدهد. يک قاشق زعفران ديگر را هم با کمي برنج پخته مخلوط کنيد. برنج را در ديس بريزيد و آن را با مرغها و پلوي زعفراني تزئين کنيد.
مواد لازم برای ۴تا۶ نفر
- ۵۰۰ گرم گوشت بدون استخوان
- ۱ عدد پياز
- ۷۰۰ گرم شويد خرد شده
- ۱کيلوگرم باقلای سبز
- ۱ پيمانه آب
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. پياز را خرد کنيد و در روغن تفت دهيد. گوشت را به تکههاي خورشي برش بزنيد و به پياز اضافه کنيد و تفت دهيد.
شويد خرد شده را هم به آن بيفزاييد و تفت دادن را ادامه دهيد. نمک، فلفل و کمي زردچوبه را هم به ميزان دلخواه به آن اضافه کنيد.
۲. در آخر کمي آب اضافه کرده، مواد را هم بزنيد. حرارت را کم کنيد و اجازه دهيد تا گوشتها بپزند حالا باقلاها را اضافهكرده و ۱۵دقيقه صبر كنيد تا بپزد و خورش كاملا جا بيفتد. وقتي که آب خورش کشیده شد براي سرو آماده است.
فوت و فن
با توجه بهاينكه باقلاهاي تازه زودتر ميپزند. پس از اضافهكردن باقلا به خورش، مرتب به آن سر بزنيد تا باقلاها وا نروند.
مواد لازم برای ۳تا۴ نفر
- ۳ پیمانه برنج
- ۷۵۰ گرم باقلا
- ۴ حبه سیر خرد شده
- ۳۰۰ گرم شوید تازه خرد شده
- ۲ عدد پیاز
- ۱ ق چ زردچوبه، ادویه کاری، فلفل و گرد لیمو
- به مقدار لازم روغن
- به مقدار لازم نمک
طرز تهیه:
1. برنج را بشویید و در ظرف مناسبی خیس کنید. باقلا را بشویید، سر و ته آن را جدا کنید، سپس با پوست آن را به صورت قطعات 1 سانتی خرد کنید. حالا شوید را بشویید و آن را در سبدی بریزید تا آبش گرفته شود، سپس آن را خرد کرده، کنار بگذارید.
2. پیازها را نگینی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیازها را داخل آن تفت دهید. در این زمان سیر خرد شده را هم داخل تابه بریزید. ادویه کاری، گرد لیمو، فلفل و به میزان لازم نمک را هم اضافه کرده و مواد را با هم تفت دهید. اکنون باقلا را به مواد اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
3. در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. برنج را داخل آن بریزید. زمانی که برنج آماده آبکشی بود، شوید را با کمی زردچوبه به برنج اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با برنج مخلوط شود، سپس آن را آبکشی کنید.
4. کف قابلمه کمی روغن بریزید. حالا یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و سپس یک لایه باقلا را روی برنج بریزید. همین کار را تا جایی انجام دهید تا مواد تمام شود. حالا برنج را دم کنید.
فوت و فن
این باقلا پلو را هم می توانید گیاهی درست کنید و هم می توانید از گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی پخته در کنار آن استفاده کنید.
مواد لازم براي ۴ تا ۵ نفر
- ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندي
- ۵۰۰ گرم باقلاسبز
- ۴ قس گشنيز خردشده
- ۱ عدد پياز
- ۶ حبه سير
- ۱ قس زعفران آبكرده
- ۱ قم زردچوبه
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- روغن مايع به ميزان لازم
طرز تهیه:
۱. باقلا را از هر دو پوست درآورده، بشوييد و در آبكش بريزيد. پياز را پوست كنده، شسته و خلالي خرد كنيد. حبههاي سير را هم خرد كنيد.
۲. گوشت را هم شسته و خورشي خرد كنيد. در قابلمهاي روغن ريخته و روي حرارت بگذاريد.
۳. روغن كه داغ شد پياز و سير را در روغن ريخته و خوب سرخ كنيد. پيازها كه طلايي شدند، زردچوبه را اضافه كرده ، هم بزنيد.
۴. حالا نوبت اضافه كردن گوشتهاست. آنها را هم خوب سرخ كنيد تا آب آنها بخار شود. زعفران آب كرده و فلفل را هم اضافه كنيد.
۵. مقداري آب بريزيد و در ظرف را بگذاريد. حدود يك ساعت صبر كنيد تا گوشت بپزد. بعد از پخت كامل گوشت، باقلا را اضافه كنيد. حالا ميتوانيد نمك را هم اضافه كنيد و مزه خورش را بچشيد.
۶. در مراحل آخر پخت، گشنيز را هم اضافه كنيد و بعد از ۱۰ دقيقه خورش را از روي حرارت برداريد و در ظرف مورد نظر كشيده و به همراه برنج سرو كنيد.
مواد لازم براي ۵ تا ۶ نفر
- ۱ عدد كنسرو تنماهي
- ۶ عدد تخممرغ
- ۲ پيمانه باقلاي بدون پوست
- ۲ /۱ پيمانه شويدتازه ريز خردشده
- كمي دارچين
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- روغن به ميزان لازم
طرز تهیه:
1. كنسرو تن ماهي را به مدت 20 دقيقه بجوشانيد. بعد از اين مدت در كنسرو را باز كرده ، روغن آن را جدا كنيد، دور بريزيد. گوشت ماهي را با چنگال كمي ريزتر كنيد و در كاسهاي بريزيد.
2. باقلا را با مقداري آب و كمي نمك آبپز كنيد. بعد از پخت در آبكش بريزيد تا از حرارت بيفتد.
3. در كاسهاي مناسب تخممرغها را شكسته و خوب هم بزنيد تا يكدست شوند. دارچين، نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و خوب با تخممرغ مخلوط كنيد. شويد را هم اضافه كرده و هم بزنيد. به كاسه حاوي تخممرغها تن ماهي و باقلاي پختهشده را اضافه كنيد و به آرامي مخلوط كنيد.
4. فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن كنيد تا گرم شود. قالب مورد نظر را آماده كرده و كمي چرب كنيد. مايه كوكوي آماده را در قالب ريخته و در فر بگذاريد و يك ساعت حرارت دهيد.
5. بعد از پخت كامل، قالب را از فر بيرون آورده و صبر كنيد تا كوكوها خنك شوند، سپس آنها را در ظرف مورد نظر گذاشته، تزئين و سرو كنيد.
ارسال نظر