۱۰ مدل بورک غذای ترکیه ای
ناهار پاي سفره فاطما گل (۱)
با توجه به اينكه ذائقه تركيه اي ها به ما بسيار نزديك است، این غذاها می توانند سفره ما را متنوع ترکنند.
اکرم عسگری:
بورک حلزونی
مواد لازم برای تهیه خمیر
- ۲ /۱ ۳ پیمانه آرد
- ۱ ق س پود ر خمیر ترش
- ۱۰۰ گرم کره به د ما رسید ه
- ۲ /۱ پیمانه ماست
- ۱ ق م نمک
- ۱ ق م شکر
- ۱ عد د تخم مرغ
- ۴ ق س آب
مواد میانی
- 1 عد د پیاز
- 350 گرم گوشت چرخ کرد ه
- 3 ق س فلفل د لمه ای قرمز خرد شد ه
- به میزان لازم روغن
- 1 ق م رب گوجه فرنگی
- 1 ق چ نمک و فلفل و زرد چوبه از هرکد ام
مواد رومال
- ۱ عد د زرد ه تخم مرغ
- ۱ ق چ پودر قند
- ۱ ق چ زعفران د م کرد ه
- مقداری فلفل سیاه د ان
طرز تهیه:
1. برای تهیه خمیر آرد و نمک را درون یک کاسه ریخته و وسط آن را گودکنید. کره به دما رسیده، تخم مرغ، ماست، شکر، پودر خمیر ترش و آب را داخل آن بریزید. خمیر را با نوک انگشت ورز داده و آن را جمع کنید تا خمیر یکدست شود.
2. برای تهیه مواد میانی، پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن و زردچوبه داخل یک تابه که روی حرارت قرار داده اید، تفت دهید تا پیاز ها نرم شوند. حالا گوشت را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. وقتی رنگ آن تغییر کرد و پخت، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و فلفل دلمه ای را اضافه کرده و تفت دهید. تمامی مواد را در صافی بریزید تا روغن آن گرفته شود، سپس آنها را در یک ظرف مناسب ریخته و کنار بگذارید.
3. اکنون از خمیر به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و به صورت مستطیل (25×4) با وردنه باز کنید. مقداری از مواد را داخل آن قرار داده و خمیر را رول کنید و مدل حلزونی بپیچید. از دانه فلفل سیاه برای چشم حلزون استفاده کنید.
4. برای تهیه رومال، در یک کاسه زرده تخم مرغ، زعفران و پودر قند را مخلوط کنید، سپس آن را روی بورک ها بمالید.
5. داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و بورک ها را روی آن بچینید و به مدت 25 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بورک ها طلایی شده و آماده شوند.
نیره اعظم زنجانی:
سو بورکی
مواد لازم برای ۴ نفر
- ۸ تا ۷ برگ خمیر یوفکای مستطیل شکل
- ۱ پیمانه شیر
- ۲۰۰ گرم پنیر سفید له شده
- ۲ ق س جعفری خرد شده
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۲ /۱ پیمانه روغن مایه یا کره آب شده
- ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا رنده شده
طرز تهیه:
1. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در یک کاسه پنیر سفید له شده، پنیر پیتزای رنده شده و جعفری خرد شده را با هم مخلوط کرده، کنار بگذارید. در کاسه ای دیگر شیر، روغن و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید.
2. کف ظرف مورد نظرتان را با مقداری روغن چرب کنید و یکی از خمیرها را داخل ظرف به حالت چروک پهن کنید و طوری که مقداری از خمیر از لبه ظرف بیرون بماند که در آخر بتوانید روی بورک برگردانید.
3. خمیرهای دیگر را به 4 یا 5 قسمت برش دهید سپس آنها را داخل مخلوط شیر بیندازید و به آن آغشته کنید.
4. نیمی از خمیرها روی خمیر داخل قالب بریزید و آنها را کاملا روی خمیر پخش کنید. مخلوط پنیر را روی آنها بریزید. مابقی تکه های خمیر را هم روی مواد قرار دهید. حالا قسمت هایی از خمیر را که از ظرف بیرون زده بود روی مواد برگردانید.
5. ظرف را به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا یوفکا ها سرخ شوند، سپس آن را از فر درآورید. بعد از آنکه کمی خنک شد، آن را به شکل مربع برش دهید.
فوت وفن
اگر خمیر اضافی دور بورک، روی آن را کاملا نپوشاند، یک ورقه خمیر یوفکای اضافی روی خمیر قرار دهید
بورک صدفي با سیب زمینی و سبزيجات معطر
مواد لازم براي ۲ -۴ نفر
- ۵-۳ عدد خمیر یوفکا
- ۵ عدد سیب زمینی
- ۱ عدد پیاز رنده شده
- ۱ ق چ نعنای خشک
- ۲ /۱ ق چ پودر رزماری
- به میزان لازم نمک و فلفل
- ۲۰۰ گرم جعفری خرد شده
- ۱۰۰ گرم کره
- ۲-۱ عدد تخم مرغ
طرز تهیه:
1. ابتدا سیب زمینی ها را خوب بشویید، سپس آنها را در یک قابلمه حاوی آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند. بعد از آنکه سیب زمینی ها پختند، آنها را با آب سرد آبکشی کنید تا خنک شوند، سپس پوست آنها را جدا کرده و آنها را داخل یک کاسه مناسب بریزید. سیب زمینی ها را با گوشتکوب خوب له کنید. نیمی از کره آب شده، پیاز رنده شده، جعفری خرد شده و به میزان لازم نمک و فلفل هم اضافه و آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
2. در یک کاسه کوچک مابقی کره را با تخم مرغ خوب بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا یکی از خمیرهای یوفکا را باز کنید و مقداری از مخلوط تخم مرغ را روی آن پخش کنید. مقداری از مخلوط سیب زمینی را روی خمیر نزدیک ضلع پایین آن قرار داده ، آن را رول کنید. همه خمیرها را به همین شکل آماده کنید. در انتها روی خمیرها مابقی مخلوط تخم مرغ را بمالید.
3. بورک ها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید. حالا سینی را داخل فر که از قبل با دمای 190 درجه روشن کرده اید به مدت 25-30 دقیقه قرار دهید تا بورک ها آماده شوند.
بورك پاچانگا با گوشت
مواد لازم ۲ -۴ نفر
- ۳ ورق خمیر یوفکا
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرد ه
- ۱ عد د پیاز متوسط (نگيني خرد شود)
- ۲ ق س رب گوجهفرنگی
- ۳۰۰ گرم پنیرپیتزا
- ۱۰۰ گرم اسفناج یا برگ چغندر خرد شد ه
- به میزان لازم نمک، فلفل، آویشن و زرد چوبه
- ۲ /۱ پیمانه آب
- ۲ /۱ پیمانه روغن
- ۲ عدد زرده تخممرغ
طرز تهیه:
1. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز را داخل آن تفت دهید. بعد از سبک شدن پیاز، گوشت چرخ کرده را اضافه و تفت دهید. بعد از اینکه آب گوشت کشیده شد و رنگ آن تغییر کرد، نمک، فلفل، آویشن و زردچوبه را افزوده و یکی، دو بار آن را هم بزنید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. کمی هم آب به مواد بیفزایید و در ظرف را بگذارید تا گوشت پخته و آب آن کشیده شود.
2. روی یک سطح تمیز، یک ورق از خمیر یوفکا را پهن کنید. با آب و روغن توسط یک برس تمیز، آن را حسابی خیس کنید. حالا روی آن پنیر پیتزا بریزید. حالا ورق دوم را روی پنیر پیتزا گذاشته و مجددا با برس آن را به آب و روغن آغشته کنید. روی لایه دوم هم کمی پنیرپیتزابریزید، سپس روی آن اسفناج بریزید و خوب آن را پخش کنید. حالا ورق سوم را روی اسفناجها گذاشته و لایه سوم را هم به آب و روغن آغشته کنید. حالا باید مایه گوشتی را که آماده کرده اید، به همراه پنیر پیتزا روی لایه آخر بریزید. حالا از قسمت پایین خمیر شروع به رول کردن آن کنید. رولت آماده شده را در قالب مناسب قرار داده روی آن را با زرده تخممرغ و روغن چرب کنید. سینی را در فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
بورک دلمه ای
مواد لازم براي ۴-۶ نفر
- ۱۲ برگ خمير يوفكا
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
- ۲۵۰ گرم قارچ
- ۲ عدد فلفل دلمهاي رنگي
- ۱۰۰ گرم پنير پيتزا رنده شده
- ۱ عدد پياز متوسط
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۳ /۱ پيمانه شير
- ۳ /۱ پيمانه روغن
- ۱ ق س رب گوجه فرنگي
- ۲ /۱ ق م آويشن
- ۱ ق م زيره آسياب شده
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- مقداري تخم خرفه
- يا كنجد براي روي نانها
طرز تهیه:
1. پياز را نگيني خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سپس گوشت چرخ كرده را به آن افزوده و سرخ كنيد. آویشن، زیره و نمک و فلفل را هم به گوشت بيفزاييد تا گوشت مزهدار شود.
2. قارچها را ورقهاي يا نگيني خرد كنيد. وقتي گوشت سرخ شد، قارچها را هم اضافه كرده، تفت دهيد. رب گوجه فرنگي را با مواد مخلوط کنید. فلفلهاي دلمهاي را نگيني خرد كنيد. تخممرغ را شكسته، زرده و سفيده آن را از هم جدا کنید. به سفيده تخم مرغ، شير و روغن اضافه كرده و با چنگال هم بزنيد. خميرهاي مثلثي يوفكارا را روي سطح صافي بچينيد. اين مخلوط را با قلممو روي خميرهاي يوفكا بماليد.
3. حالا با قاشق مقداري از مايه گوشت را روي قسمت پهن خمير (قاعده مثلث) بريزيد. روي مايه گوشت كمي فلفل دلمهاي نگيني شده و مقداري پنير پيتزاي رنده شده بريزيد.از همان قسمتي كه مواد را ريختهايد (قسمت پهن يا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا كرده و به آرامي به شكل لوله جمع كنيد؛ طوري كه قسمت نوك مثلث روي رول قرار بگيرد.
4. زرده تخممرغ را با چنگال خوب بزنيد و بعد با قلمموي آشپزي روي نانهاي بورك آماده شده بماليد و روي اين لايه چسبناك را كنجد يا تخم خرفه بپاشيد. فر را هم روشن كنيد تا با دماي 180 درجه سانتيگراد گرم شود. بوركهاي آماده شده را روي سيني فر بچينيد. بعد از گرم شدن فر، سيني را در طبقه وسط قرار دهيد و مدت حدود يك ربع تا 20 دقيقه صبر كنيد تا روي نانها طلايي شود. البته اگر زودتر از اين زمان هم روي نانها طلايي و برشته شد ميتوانيد فر را خاموش كنيد.
ارسال نظر