افطاری با برترینها؛ روز هفتم
برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است.
برترین ها: برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است.
افطاری با برترینها؛ روز ششم
افطاری با برترینها؛ روز پنجم
پیش غذا
پیش غذا با سیب زمینی
مواد لازم:
- سیب زمینی های کوچک یک کیلو گرم
- روغن زیتون یک قاشق غذا خوری
- خامه ترش یک چهارم فنجان
- پیاز چه خرد شده 5 عدد
- فلفل قرمز تند خرد شده یک عدد
- خرده نان خشک یک چهارم فنجان
- پنیر پارمزان یک سوم فنجان با 2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
۱. فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد معادل ۱۸۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
۲. سینی فر را با فویل بیپوشانید.
۳. در یک کاسه ، سیب زمینی ها را با روغن چرب کنید.سیب زمینی ها را در سینی بچینید و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و نرم شوند.
۴. بعد از این زمان ، سیب زمینی ها را بیرون بیاورید و پس از کمی خنک شدن ، سر سیب زمینی را برش دهید.
۵. یک قاشق چای خوری بردارید و داخل سیب زمینی را به گونه ایی که به بدنه سیب زمینی آسیبی برسد خالی کنید.
۶. قسمت هایی از سیب زمینی را که با قاشق خالی می کنید در یک کاسه قرار دهید و با قاشق له کنید.
۷. ذرت ، پنیر ، خامه ترش ، پیاز و فلفل را با سیب زمینی له شده مخلوط کنید.
۸. نمک وفلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۹. با قاشق چای خوری از این ترکیب داخل سیب زمینی ها بریزید و روی مواد را با پنیر و خرده نان بپوشانید.
۱۰. ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر بپزید تا پنیر ذوب شود و خرده های نان تست شوند.
غذای اصلی
خورش ریواس
ریواس بهخاطر طعم ترش ریواس، یکی از خوشمزهترین خورشهای فصل بهار است. این خورش را اگرچه میتوان به ۲ روش پخت ولی پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورش کرفس) عطر و بوی بینظیری دارد.
مواد لازم :
- ریواس ۱ کیلوگرم
- گوشت بدون استخوان نیم کیلوگرم
- پیاز ۲ عدد
- شکر ۲ تا ۳قاشق سوپخوری
- روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
- نعنا تازه ۱۵۰ گرم
- جعفری تازه ۲۵۰ گرم
طرز تهیه:
۱- ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
۲- گوشت را بشویید و به صورت قیمهای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲تا۳لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید.
۳- در این فاصله ریواسها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳سانتیمتری یا به اندازه ۲بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
۴ - حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
نکته: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش میشود.
۵- بعد از آنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.
نکته :
زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له میشود.
با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.
دسر
دسر لیمو با مارشمالو
مواد لازم برای پوسته دسر:
- بیسکوئیت خرد شده دو سوم فنجان
- آرد یک دوم فنجان
- نارگیل یک دوم فنجان
- شکر یک قاشق غذا خوری
- کره یک سوم فنجان
برای مواد میانی:
- شیر ۳۰۰ میلی لیتر
- زرده تخم مرغ ۵ عدد
- آب لیمو دو سوم فنجان
- پوست رنده شده لیمو ۲ قاشق چای خوری
برای لایه مارشمالو :
- آب سرد 5 قاشق غذا خوری
- پودر ژلاتین دو و یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر مرنگ یک قاشق چای خوری
- شکر یک دوم فنجان
- شربت ذرت یک چهارم فنجان
طرز تهیه:
۱. فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنیدو یک سینی پخت به ابعاد ۲۰ در ۳۰ را کاغذ روغنی بکشید به گونه ایی که کاغذ روغنی از اطراف سینی بالا بیاید .
۲. خرده های بیسکوئیت ، آرد ، نارگیل ، شکر و کره را در یک ظرف با هم مخلوط کرده ، خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
۳. سپس در سینی که کاغذ روغنی کشیده اید بریزید و با پشت یک کفگیر مواد را در سینی پرس کنید.۱۲ دقیقه در فر قرار دهید و بعد از بیرون آوردن از فر ، آنرا خنک کنید.
۴. در مرحله بعد، مواد میانی را آماده می کنیم.همه ترکیبات نام برده شده برای مواد میانی را با هم مخلوط کرده و روی مواد پخته شده مرحله قبل که خنک شده می ریزیم.
۵. با حرکت سینی ، سطح مواد رادر سینی یکنواخت می کنیم و سینی را برای ۲۰ دقیقه در فر قرار می دهیم
۶. بعد از اتمام زمان پخت ، سینی را از فر خارج می کنیم و یک ساعت کنار میگذاریم تا خنک شود.
۷. برای تهیه لایه مارشمالو ، ۳ قاشق غذا خوری آب سرد را با پودر ژلاتین و پودر مرنگ مخلوط کرده و کنار میگذاریم.
۸. باقی مانده آب را که ۲ قاشق غذا خوری آب است با شکر و شربت ذرت مخلوط کرده و روی حرارت به جوش می آوریم.
۹. و با ژلاتین مخلوط می کنیم.هم می زنیم تا به خوبی پودر ژلاتین حل شود.بعد از کمی خنک شدن آنرا روی مواد خنک داخل سینی میریزیم و در یخچال قرار می دهیم.
۱۰. سپس برش زده و در ظرف سرو میکشیم.
ارسال نظر