برای مهمان هایمان چی بپزیم؟ (۳)
در این مطلب سریالی برای شما ۱۴ مدل غذا آموزش داده ایم که در آن ها هم پلوی مخلوط هست هم خورش و هم آش و کباب ولی نه باقالی پلو و خورش فسنجان. غذاهای متفاوت و غیر متداول مجلسی که همه را انگشت به دهان می کند، بپزید و پز بدهید.
وقتی لیست غذاهای مهمانی تان را انتخاب می کنید ، حتما یکی دو مدل هم غذای فانتزی میان آنها قرار دهید که جوان پسند هم باشند. کیش مرغ و قارچ پیشنهاد ما است. این غذا در واقع یک نوع پای است که در تهیه آن از مرغ و انواع سبزیجات متنوع استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه خمیر
- ۲ عدد تخممرغ
- ۲ /۱ ۲ پیمانه آرد
- ۲ ق چ بیکینگ پودر
- ۱۲۵ گرم کره به دما رسیده
- ۱ ق س شکر
- ۱ ق م نمک
- مواد لازم برای رویه کیش
- ۲ /۱ سینه مرغ
- ۲ عدد تخممرغ
- ۵۰۰-۳۰۰ گرم قارچ
- ۱۲۰ گرم خامه
- ۲ /۱ پیمانه پنیرپیتزای رنده شده
- ۱ ق چ نمک
- ۱ ق چ فلفل سفید
- ۱ ق چ فلفل قرمز
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۲ حبه سیر
- ۱عدد پیاز ریز خرد شده
- ۱ دسته پیازچه
طرز تهیه:
1. ابتدا خمیر این غذا را آماده کنید. آرد را الک کنید. نمک، شکر و بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و کمی هم بزنید. وسط مواد مخلوط شده را گود کنید.
2. تخممرغ ها و کره را در وسط ظرف بریزید و با نوک انگشت مواد را به خورد هم دهید تا خمیر لطیفی به دست آید.وقتی همه قسمتهای خمیر یکنواخت مخلوط شدند، آن را در قالب پای با دست پهن کنید. حالا ظرف را کناری بگذارید.
3. پیاز را خرد کنید و در روغن و زردچوبه تفت دهید. سیرها را هم خرد کرده و به آن اضافه کنید. قارچ را به شکل دلخواه خرد کنید و در تابهای جداگانه کمی تفت دهید تا بیآب شود. سپس به مواد اضافه کنید.
4. سینه مرغ را حبه قندی خرد کرده به مواد اضافه کنید و همراه دیگر مواد تفت دهید. در پایان نمک و پودرفلفل ها را به همراه پیازچه ریز خرد شده و پنیر رنده شده به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید.
5. مواد داخل تابه را از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید تا کمی خنک شود. در این فاصله آنها را با قاشق جابهجا کنید تا بهتر خنک شوند. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
6. وقتی که مواد داخل تابه حرارتش را از دست داد، تخممرغ ها و خامه را هم به مواد اضافه کنید. همه این مواد را روی خمیر بریزید و روی سطح آن خوب پخش کنید.
7. ظرف را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید و به مدت 30تا35 دقیقه صبر کنید تا روی غذا برشته و طلایی رنگ شود. بعد از این مدت ظرف را بیرون بیاورید و بلافاصله غذا را سرو کنید. برای سرو میتوانید غذا را برشهای مثلثی بزنید.
شما می توانید برای مهمانی مجلسی یک و یا چند ماهی شکم پر بپزید و همراه با سبزی پلو یا سبزیجات مختلف سرو کنید . مطمئن باشید کسی دست رد به آن نمی زند.
مواد لازم
- ۱ عدد ماهي قزل آلاي درشت
- ۲ق س گردوي خرد شده
- ۱ ق س زرشک
- ۱۰ عدد آلو خورشی
- ۵۰ گرم جعفري خرد شده
- ۱ ق چ سرخالي زعفران ساييده شده
- ۵ق س آب ليموترش تازه
- نمك و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم براي سبزيجات كنار ماهي:
- 3عدد سيب زميني متوسط
- 2عدد هويج
- 1 پيمانه نخودفرنگي
- 1 ق چ ادويه كاري در صورت دلخواه
- 1 ق س جعفري تازه خرد شده
- نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا برشي در شكم ماهي ايجاد كرده و پس از خالي كردن محتويات داخلش، آن را شسته و با نمك و فلفل و آبليمو مزه دار كنيد.سپس گردو، جعفري، زرشك و آلو را در كاسه اي با هم مخلوط كرده و داخل شكم ماهي را با آن پر كنيد. مواد را به اندازه اي بريزيد كه از شكم ماهي بيرون نزند.
۲. كف پيركس را با روغن مايع چرب كنيد. سپس ماهي شكم پر را در ظرف قرار دهيد و سطح روي آن را چرب كنيد. فر را روشن كرده و آن را روي حرارت ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم كنيد. ظرف حاوي ماهي را داخل فر قرار داده و يك ساعت حرارت دهيد.
۳. بعداز گذشت نيم ساعت، ماهي را از فر بيرون آورده و با قلم موي آشپزي سطح آن را به محلول زعفران و مقداري آب ليموترش آغشته كنيد. حالا ماهي را دوباره به فر برگردانيد تا پخت آن نيم ساعت ديگر ادامه پيدا كرده و كامل شود. حالا ديگر ماهي براي خوردن كنار سبزي پلو يا مخلوط سبزيجات آماده است.
روش تهيه مخلوط سبزيجات كنار ماهي:
سيب زميني ها را آبپز كنيد. هويج ها را هم بعد از پوست گرفتن به صورت نگيني خرد كنيد. هويج و نخودفرنگي را جداگانه بپزيد. پس از آنكه سيب زميني ها پخت، آن را به صورت خلالي خرد كنيد؛ سپس سيب زميني، هويج، نخودفرنگي و جعفري را در آن بريزيد. نمك، فلفل و پودركاري را هم به مواد بيفزاييد و هم بزنيد. كمي هم آب ليموترش به آن اضافه كنيد، سپس اين مخلوط را كنار ماهي بريزيد.
فوت وفن
اگر مي خواهيد ماهي را به صورت خوراك با سبزيجات پخته بخوريد و زمان كافي هم نداريد، از كنسرو مخلوط سبزيجات خرد شده استفاده كنيد.
تقریبا می شود گفت امکان ندارد که میزی با غذاهای مجلسی چیده شود ولی در آن اثری از ته چین نباشد . حالا اگر شما هم می خواهید در منوی غذاهایتان ته چین اضافه کنید ، این بار ته چین مرغ و لپه و کشمش بپزید.
مواد لازم برای ۶ نفر
- ۱ عدد مرغ متوسط
- ۱ عدد پياز متوسط(درشت خرد شود)
- ۶ پيمانه برنج
- ۱۰۰ گرم لپه
- ۵۰ گرم كشمش
- ۵۰ گرم كره
- ۱ ق چ زعفران ساييده شده
- ۴ عدد زرده تخم مرغ
- ۵ ق چ ماست
- روغن مايع به مقدار لازم
- ۱ ق چ زردچوبه
- نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا مرغ را پاك كرده و خرد كنيد. در قابلمه اي مقداري آب ريخته و تكه هاي مرغ را همراه با پياز، نمك، فلفل و زردچوبه در آن بريزيد تا بپزد.
2. در اين فاصله در يك قابلمه ديگر براي پخت برنج، مقداري آب بريزيد و بگذارید تا به جوش آيد. سپس آب برنج را خالي كنيد و آن را داخل قابلمه بريزيد و اجازه دهيد روي حرارت زياد نيم پز شود؛ سپس آن را آبكشي كنيد و كنار بگذاريد.
3. لپه را پاك کرده، بعد از شستن، آن را آبپز كنيد. حالا گوشت مرغ را از استخوان جدا كنيد، در يك تابه مقداري روغن بريزيد و تكه هاي مرغ را داخل آن تفت دهيد. زعفران ساييده شده را در آب جوش حل كرده و روي كتري در حال جوش قرار دهيد تا دم بكشد،.مقداري از زعفران را روي مرغ در حال سرخ شدن بريزيد تا رنگ آن تغيير كند.
4. كشمش ها را پس از پاك كردن بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. سپس در كمي روغن تفت دهيد. تخم مرغ ها را بشكنيد، زرده هاي آن را در كاسه مناسبي بريزيد و خوب هم بزنيد،سپس ماست را همراه با زعفران به تخم مرغ زده شده اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد. حالا كاسه بزرگي آماده كنيد و برنج آبكش شده را در آن بريزيد و مخلوط تخم مرغ ،ماست و زعفران را به آن اضافه كنيد و آرام هم بزنيد تا برنج به اين مواد آغشته شود. به اين ترتيب مايه ته چين آماده مي شود.
5. تابه گود مناسبي آماده كنيد و مقداري روغن در آن بريزيد. نصف مايه ته چين را داخل قابلمه بريزيد و سطح آن را با پشت قاشق صاف كنيد،سپس تكه هاي مرغ را روي برنج بچینید و پس از آن لپه و كشمش را اضافه کرده، با قاشق روی سطح برنج به طور يكنواخت پخش كنيد. حالا باقيمانده مايه ته چين را اضافه و با فشار پشت قاشق سطح آن را صاف و فشرده كنيد. در پايان با دسته قاشق چند سوراخ داخل ته چين ايجاد كنيد و روي حرارت قرار دهيد.
6. بعد از آنكه تابه گرم شد، كره را آب كرده و همراه با كمي آب جوشيده روي ته چين بريزيد و اجازه دهيد تا دم بكشد. زمان لازم براي دم كشيدن حدود دو ساعت است. پس از پايان اين مدت آن را روي ديس مناسبي برگردانيد.
خورش خلال بادام از جمله خورشهاي مجلسي و رسمي مردم كرمانشاه است كه البته طعم و مزه آن با ذائقههاي استانهاي ديگر سازگاري دارد و براي مهمانيها بسيار مناسب است.
مواد لازم برای ۲ تا ۴ نفر
- ۴۰۰ گرم گوشت خورشي
- ۲۰۰ گرم خلال بادام
- ۱ عدد پياز متوسط
- ۴ق س زرشك
- ۱ قس گلاب
- ۳ عدد ليمو عماني
- ۲ /۱ قچ زعفران سایيده شده
- ۱ قم سرخالي دارچين
- نمك به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا گوشت را به صورت قيمهاي خرد كنيد و پس از شستن در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. سپس پياز را به صورت خلالي خرد كنيد. در قابلمه مناسبي مقداري روغن بريزيد و پياز خرد شده را در آن تفت دهيد.
۲. گوشتهاي قيمهاي را همراه با نمك و زعفران به پياز داغ اضافه کرده، كمي سرخ كنيد. سپس در قابلمه را بگذاريد و صبر كنيد تا نيمپز شود. پس از آن، خلالهاي بادام را با يك ليوان آب جوشيده اضافه كنيد. در ظرف را بگذاريد و منتظر بمانيد تا گوشت به طور كامل بپزد.
۳. در اين فاصله، ليموعمانيها را توسط چنگال سوراخ كنيد و در كاسهاي حاوي مقداري آبجوش بريزيد تا خيس بخورند. بعد از آنكه گوشت پخته شد، ليموعمانيها را همراه با آب داخل قابلمه بريزيد. زرشك را نيز پاك كنيد و بعد از شستن به مواد اضافه كنيد.
نكته: در صورت دلخواه مقداري از زرشك را براي تزیين روي خورش كنار بگذاريد.
۴. بعد از اضافه كردن زرشك، ابتدا دارچين و سپس گلاب را بيفزايد و بعد از آنكه چند جوش زد، گاز را خاموش كنيد. خورش را در ظرف مورد نظر بكشيد و زرشك اضافي را بعد از تفت دادن در روغن، روي آن بريزيد.
نكته: اضافه كردن دارچين و گلاب بايد در مراحل پاياني پخت باشد تا عطر آنها از بين نرود.
فوت وفن
دقت کنید که برای پخت گوشت آب بیش از اندازه نریزید. این کار باعث می شود خورش رقیق شود.
جوجه کباب یکی از غذاهای پر طرفدار است که به راحتی می توان در منزل درست کرد. نکته بسیار مهم در این غذا،موادی است که تکه های مرغ را در آن می خوابانیم.در اینجا دستور تهیه یک جوجه کباب بسیار خوشمزه آورده شده است.
مواد لازم
- ۳ ق س روغن
- ۲ حبه سیر خردشده
- ۱ عدد پیاز حلقه ای خردشده
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۲ /۱ ق چ زیره
- ۲ /۱ ق چ پودر زنجبیل
- ۲ /۱ ق چ نمک
- ۲ /۱ ق چ فلفل سیاه
- ۴ /۱ ق چ دارچین
- ۲ /۱ ق چ فلفل هندی
- ۸/۱ ق چ پودر فلفل شیرین
- ۲ /۱ ق چ جوز هندی
- ۵۰۰ گرم سینه مرغ خردشده
- ۱۵-۱۰ عدد گوجه فرنگی گیلاسی
- ۴ ق س پیازچه خردشده
- ۱۴ عدد سیخ کباب چوبی
طرز تهیه:
1. در یک کاسه بزرگ روغن، سیرخردشده، پیاز و پیازچه خردشده،زردچوبه،زیره،پودر زنجبیل،نمک،فلفل سیاه،دارچین،انواع فلفل و جوز هندی را خوب باهم مخلوطکنید. حالا تکههای مرغ و گوجهفرنگیهارا داخل کاسه بریزید و آنها را خوب به مواد آغشته کنید سپس با درپوش مناسب ظرف را بپوشانید و به مدت 2 ساعت یا یک شبانهروز آن را داخل یخچال بگذارید تا تکههای مرغ کاملاً مزه دار شوند.
2. حالا سیخهای چوبی را به مدت 10 دقیقه داخل کاسه مناسبی حاوی مقداری آب خیس کنید.کبابپز یا باربکیو را با حرارت ملایم روشن کنید. تکههای مرغ و گوجهفرنگیها را به سیخ بکشید سپس روی حرارت آنها را کباب کنید.
3. حالاسیخهای کباب را داخل بشقابهای مناسب قرار دهید و ظرف را با مقداری برگ کاهو تزیین کنید.
یه جور دیگه
این غذا را می توانید داخل فر هم درست کنید. بدین طریق که تکه های مرغ را همراه با موادی که جوجه ها را در آن خوابانده بودید داخل ظرف مناسب فر مثل پیرکس بریزید و آن را به مدت ۴۵-۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
نظر کاربران
خورش خلال بادام در کرمانشاه با زرشک سیاه طبخ میشود که طعم بهتری به غذا میدهد ولی این زرشک در دیگر شهر ها به راحتی در دسترس نیست در صورت وجود زرشک سیاه توصیه میکنم حتما از آن استفاده کنید
غذاها عالیه ولی جای مواد لازم در خانه ما خالیه