آشپزخانه برترین ها: روز یازدهم نوروز
برترین ها تصمیم گرفته تا برای ۱۴ روز عید برایتان دستور غذایی داشته باشد تا سال نو را با انواع صبحانه، غذا، دسر، نوشیدنی، چاشنی، سالاد و ترشی جدید آغاز کنید. برای هر ۱۴ روز تعطیلات نوروز یک پکیج کامل داریم که همه وعده های غذایی در آن گنجانده شده است.
برترین ها: برترین ها تصمیم گرفته تا برای ۱۴ روز عید برایتان دستور غذایی داشته باشد تا سال نو را با انواع صبحانه، غذا، دسر، نوشیدنی، چاشنی، سالاد و ترشی جدید آغاز کنید. برای هر ۱۴ روز تعطیلات نوروز یک پکیج کامل داریم که همه وعده های غذایی در آن گنجانده شده است.
تقریبا بیشتر غذاها غیرایرانی هستند تا به این بهانه خوراک های جدیدی به برنامه های غذایی خود اضافه و طعم و مزه غذاهای ملل را امتحان کنید.
صبحانه
پای پنیر و ژامبون
- تعداد: ۱۲ تا ۱۶ نفر
- زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۲۵ دقیقه
مواد لازم
- 180 گرم پنیر خامه ای، نرم شده
- دو قاشق غذاخوری خردل عسل
- 500 گرم خمیر شیرینی پزی آماده و منجمد
- 170 گرم ورقه های نازک ژامبون
- 170 گرم پنیر چدار رنده شده
- یک عدد تخم مرغ
- یک قاشق غذاخوری آب
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و کنار بگذارید.
۲. در یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای و خردل را با هم مخلوط کنید. روی سطح صاف آرد بپاشید و خمیر شیرینی پزی را باز کنید. آن را به شکل مستطیل برش دهید و روی آنها پنیر بمالید.
۳. یک لایه عل، پیاز و پنیر چدار روی لایه پنیر بریزید و لبه های آن را خالی بگذارید.
۴. در یک کاسه کوچک، تخم مرغ و آب را با هم مخلوط کنید. از این مخلوط روی لبه های خمیرها بمالید. روی آن یک لایه خمیر بگذارید و با دست لبه ها را محکم کنید. روی خمیر را نیز با قلم مو تخم مرغ بمالید. هر شکلی که دوست دارید روی خمیر ایجاد کنید تا زیباتر بشود.
۵. آنها را داخل سینی بچینید و در فر قرار دهید تا ۲۵ دقیقه بپزند و طلایی شوند.
پلوی مکزیکی
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: 25 دقیقه
• زمان پخت: ۲۵ دقیقه
مواد لازم
• ۴ عدد سینه مرغ بدون استخوان
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¾ قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 2 قاشق چایخوری روغن زیتون
• نصف پیمانه پیاز خرد شده
• دو حبه سیر رنده شده
• ¼ پیمانه آب مرغ
• 410 گرم گوجهفرنگی خرد شده
• ۳ قاشق غذاخوری فلفل هالوپینو خرد شده
• دو قاشق چایخوری آب لیموترش
• یک عدد کدوسبز خرد شده
• 250 گرم برنج قهوهای
• ¼ پیمانه گشنیز تازه خرد شده
طرز تهیه
۱. روی سینههای مرغ ¼ قاشق چایخوری نمک و ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه بپاشید. در یک تابه نچسب و بزرگ یک قاشق چایخوری روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس سینههای مرغ را به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. آنها را از تابه خارج کنید.
۲. یک قاشق چایخوری روغن دیگر در تابه بریزید. پیاز و سیر را بیفزایید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. آب مرغ، گوجهفرنگی، هالوپینو، آب لیموترش، نصف قاشق چایخوری فلفل و ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. سپس آن را کم کنید.
۳. در تابه را بگذارید تا ۱۰ دقیقه نیمجوش روی اجاق بماند. سپس کدوسبز را بیفزایید و ۳ تا ۴ دقیقه دیگر حرارت دهید. برنج را اضافه کنید و بگذارید پخته و نرم شوند.
۴. این غذا را با گشنیز و لیموترش تزئین و سرو کنید.
کتلت مرغ
مواد لازم
• یك عدد سینه مرغ متوسط
• 2 عدد پیاز متوسط
• ۳ عدد سیب زمینی متوسط
• 2 عدد تخم مرغ
• نصف قاشق چایخوری زعفران دمکرده
• یك فنجان پودر سوخاری
• نمك و فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. سینه مرغ را همراه با یك لیوان آب، یك عدد پیاز، كمی نمك و نصف مقدار زعفران حل شده با شعله ملایم بپزید تا آب آن كشیده شود. سیب زمینی ها را بپزید. آنها را تا گرم هستند رنده یا چرخ كنید. مرغ و سیبزمینی را مجددا چرخ کنید و پیاز را نیز داخل آنها رنده كنید.
۲. تخم مرغ، زعفران حل كرده، نمك و فلفل را به مواد بیفزایید و خوب ورز دهید.
كف دست خود را به پودر سوخاری آغشته کنید و از مایه به اندازه یك پرتقال متوسط بردارید و آن را به صورت گرد یا بیضی شكل دهید و در روغن سرخ كنید.
سوپ ماهی کپور
مواد لازم ( ۲ نفر)
• ماهی کپور ۵۰۰گرم
• روغن ۳ قاشق غذاخوری
• فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
• نمک یک قاشق چایخوری
• پودرکاری یک قاشق چایخوری
• زردچوبه ۱قاشق چایخوری
• آرد ۱ قاشق غذاخوری
• گشنیز ۲۵۰گرم
• شنبلیله ۵۰ گرم
• تمبرهندی ۱۵۰ گرم
• پیازمتوسط ۲ عدد
• سیر ۲ حبه
طرز تهیه
۱. سیروپیاز را در روغن سرخ کرده وقتی پیازها طلائی رنگ شد، گشیز وشنبلیله ساتوری شده را در آن بریزید. پس از اینکه سبزی بخوبی سرخ شد، پودرکاری، زردچوبه و آرد را در آن ریخته و تفت بدهید.
۲. تمبرهندی را که قبلاً در یک لیوان آب خیس نموده اید، از صافی عبور داده وهسته های آنرا بگیرید. سپس آب تمبرهندی و فلفل قرمز را در سوپ ریخته بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. پس از آن، ماهی ها را که سرو دم آنها را بریده وتمیز نموده اید در قابلمه ریخته و در حرارت کم بمدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشانید.
بجای سیر می توان از پودر سیر استفاده کرد. از غلیظ شده این سوپ می توان بعنوان خورشت استفاده کرد.
ماهی سوف یا سفید(کباب)
مواد لازم
• یک عدد ماهی سرخو یا سفید متوسط
• یکصد گرم کره یا روغن زیتون
• حلقه لیموترش و گوجه فرنگی به مقدار زیاد برای تزئین
• نصف فنجان آبلیمو تازه و نمک و فلفل
طرز تهیه
۱. فلس های ماهی را می گیریم و شکمش را پاره می کنیم و محتویات آن را خارج کرده تمیز می شوئیم و با کارد یا اره مخصوص آن را از وسط نصف می نماییم بطوریکه بشکل دو عدد ماهی دربیاید. کره آب کرده، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط کرده و دو طرف قطعات ماهی را با این سس آغشته می کنیم و در فر ابتدا به مدت ۴۵دقیقه با درجه حرارت ۲۵۰درجه سانتیگراد می گذاریم.
۲. سپس از فر خارج می کنیم و روی آن را کمی روغن زیتون با آبلیمو می کشیم و دوباره در فر با درجه حرارت ۲۰۰درجه سانتیگراد به مدت ۳۰دقیقه می گذاریم تا خوب پخته شود. ماهی ها را در ظرف متناسبی قرار می دهیم و با حلقه های لیموترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم.
سالاد لوبیا با زیتون
مواد لازم
• ۲ پیمانه لوبیا چیتی پخته شده
• 100 گرم زیتون سیاه حلقه شده
• ۲ عدد پیاز قرمز کوچک حلقه شده
• عدد کاهو خرد شده
• برگ ریحان
• 40 گرم پنیر سفید
• دو سوم پیمانه روغن زیتون
• یک سوم پیمانه سرکه
• نمک
• فلفل سیاه و قرمز
طرز تهیه
در ظرفی لوبیا، زیتون، پیاز، کاهو، برگ های ریحان و پنیر را بریزید. در ظرف دیگری روغن زیتون، سرکه و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی مواد بالا بریزید و بلافاصله سرو کنید.
پاناکوتا شکلات تلخ و کارامل
• تعداد: ۱۲ نفر
• زمان آماده سازی: 30 دقیقه
• زمان سرد و آماده شدن: یک ساعت
مواد لازم
• ¼ پیمانه خامه پرچرب
• ¼ پیمانه کره
• ۱/۳ پیمانه شکر قهوه ای
• یک قاشق غذاخوری شیره ذرت (آميزه شيرينى كه از نشاسته ذرت مىسازند)
• نصف قاشق چایخوری وانیل
• یک قاشق چایخوری ژلاتین ساده (بی طعم)
• ۱.۵ قاشق غذاخوری آب
• یک پیمانه خامه پر چرب
• ¼ پیمانه شکر دانه درشت
• یک پیمانه شکلات تلخ 60 درصد رنده شده
• ¼ پیمانه خامه پرچرب
• یک قاشق غذاخوری پودر شکر
طرز تهیه
۱. برای تهیه کارامل، در یک قابلمه متوسط، ¼ خامه پرچرب، کره، شکر قهوه ای و شیره ذرت را با هم مخلوط کنید. روی حرارت ملایم اجازه دهید بجوشد. به طور مدام اطراف آن را پاک کنید تا به دیواره قابلمه نچسبند و نسوزند. اجازه دهید دو دقیقه قل بزند.
۲. آن را از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید. ظرف را کنار بگذارید و به سراغ شکلات بروید.
۳. آب را داخل یک کاسه کوچک بریزید. ژلاتین را داخل آن بریزید و ۵ دقیقه مهلت دهید تا نرم شود.
۴. برای تهیه مخلوط شکلات، در یک قابلمه کوچک، یک فنجان خامه پرچرب و شکر دانه درشت را با هم مخلوط کنید. روی حرارت ملایم آن را حرارت دهید تا بجوشد. از روی حرارت بردارید. ژلاتین نرم شده را اضافه کنید و به قدری هم بزنید تا حل شود. شکلات ۶۰ درصد را اضافه کنید. اجازه دهید ۵ دقیقه بماند. آن را به مخلوط شکلات اضافه کنید و با خامه هم بزنید.
۵. لیوان های پایه بلند یا پیاله های مخصوص دسر را با مخلوط شکلات پر کنید. ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا سرد شود. کارامل را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید تا سرد شود. بقیه مخلوط شکلات را روی آن بریزید و دوباره به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود.
۶. در یک کاسه کوچک، ¼ پیمانه خامه پرچرب و پودر شکر را با هم هم بزنید تا کف نرم و سفیدی به دست بیاید. هنگام سرو هر پاناکوتا، مقداری از این خامه شیرین شده را روی هر ظرف بریزید. در صورت تمایل می توانید تکه هایی از شکلات تلخ را نیز روی آن بگذارید یا رنده کنید.
ارسال نظر