آشپزخانه برترین ها: روز هشتم نوروز
برترین ها تصمیم گرفته تا برای ۱۴ روز عید برایتان دستور غذایی داشته باشد تا سال نو را با انواع صبحانه، غذا، دسر، نوشیدنی، چاشنی، سالاد و ترشی جدید آغاز کنید. برای هر ۱۴ روز تعطیلات نوروز یک پکیج کامل داریم که همه وعده های غذایی در آن گنجانده شده است.
تقریبا بیشتر غذاها غیرایرانی هستند تا به این بهانه خوراک های جدیدی به برنامه های غذایی خود اضافه و طعم و مزه غذاهای ملل را امتحان کنید.
صبحانه
پنکک پفکی با سس موز
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
• دو قاشق غذاخوری کره
• 4 عدد تخم مرغ
• ۲/۳ پیمانه آرد کامل
• 2/3 پیمانه شیر کم چرب
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• نصف پیمانه کره
• ۱/۳ پیمانه شکر قهوه ای
• 3 عدد موز متوسط
• دو قاشق غذاخوری آب سیب
• خاکه قند (اختیاری)
• خامه فرم گرفته (اختیاری)
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. دو قاشق غذاخوری کره را داخل تابه گرد و گود بریزید. تابه را سه تا ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کره آب شود.
۲. در این فاصله، در یک کاسه متوسط، تخم مرغ را هم بزنید. آرد، شیر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. مواد را فورا داخل تابه بریزید و آنها را حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا نان پف کند و طلایی شود.
۳. برای تهیه سس موز، در یک شیرجوش، نصف پیمانه کره و شکر قهوه ای را با هم مخلوط کنید. آنها را روی حرارت متوسط بپزید و هم بزنید تا آب شوند. موزها را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر آنها را بپزید و مرتب هم بزنید. خیلی آرام، آب سیب را اضافه کنید و هم بزنید.
۴. برای سرو، سس را روی پنکک بریزید و در صورت تمایل، خاکه قند و خامه فرم گرفته را روی آن بریزید.
ناهار
مینیسترونه کلاسیک
• تعداد: ۶ نفر
• زمان تهیه و پخت: 25 دقیقه
مواد لازم
• 2 حبه سیر رنده شده
• یک عدد پیاز متوسط
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد فلفل دلمه ای زرد خرد شده
• یک عدد کدوسبز متوسط خرد شده
• ۴۰۰ گرم آب گوشت
• یک قوطی کنسرو لوبیا
• ۲۲۵ گرم لوبیا سبز خرد شده
• یک پیمانه پاستا
• ¼ پیمانه ریحان تازه ریز شده
• دو عدد گوجه فرنگی متوسط خرد شده
• دو پیمانه برگ های اسفناج ریز
• پنیر پارمسان رنده شده
طرز تهیه
1. در یک قابلمه سیر و پیاز را داخل روغن داغ تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. فلفل دلمه ای، کدو، آب گوشت و دو پیمانه آب را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید بجوشد. لوبیا را آبکش کنید و به همراه پاستا پخته شده داخل قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید و بگذارید 10 تا 12 دقیقه نیم جوش بماند.
2. سپس گوجه فرنگی، اسفناج و ریحان تازه را اضافه کنید. از روی حرارت بردارید. نمک و فلفل بزنید و به همراه پنیر پارمسان سرو کنید.
میان وعده
بروشتا پستو ریحان و لوبیای سفید
• تعداد: ۸ تا ۱۰ نفر
• زمان آماده سازی: 25 دقیقه
• زمان پخت: ۷ دقیقه در حرارت ۴۲۵ درجه فارنهایت
مواد لازم
یک عدد نان باگت بزرگ
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
پودر فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۴۲۵ درجه فرنهایت از قبل روشن کنید. برای تهیه کراستتنی (تکه های نان برشته)، نان باگت را به ضخامت دو سانتی متری برش دهید. نان ها را روی سینی فر بچینید. با قلم مو روی آنها را روغن زیتون بمالید. روی آن فلفل بپاشید. حدود ۴ دقیقه در فر بپزید تا ترد و برشته شوند. نان ها را برگردانید و دوباره برای ۳ تا ۴ دقیقه دیگر اجازه دهید در فر برشته شوند.
۲. روی نان ها را با پستو ریحان و لوبیای سفید پر کنید.
۳. برای پستو، در یک کاسه کوچک، یک پیمانه سس پستو ، یک عدد تخم مرغ آب پز و سفت شده که ریز خورد شده و یک قاشق چایخوری آب لیمو و سرکه قرمز را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر، یک پیمانه لوبیای سفید پخته شده، یک قاشق غذاخوری پیازچه باریک خورد شده (در صورت تمایل می توانید از موسیر استفاده کنید)، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و ۸/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ریز شده را با هم مخلوط کنید.
۴. سس پستو را روی نان ها بمالید و لوبیاها را روی آنها قرار دهید.
سوپ
سوپ بیف تریاکی
• تعداد: ۵ نفر
• زمان تهیه و پخت: 30 دقیقه
مواد لازم
• 225 گرم فیله گوساله
• دو قاشق چایخوری روغن زیتون
• یک عدد پیازچه بزرگ خرد شده
• ۴ پیمانه آب
• یک پیمانه آب سیب
• دو عدد هویج خلالی شده
• 1/3 پیمانه برنج دانه بلند
• یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده
• نصف قاشق چایخوری عصاره گوشت
• ۳ حبه سیر رنده شده
• دو پیمانه بروکلی خرد شده
• دو قاشق غذاخوری سس تریاکی
طرز تهیه
۱. چربی های گوشت را جدا کنید و آنها را به شکل نوارهای باریک و نازک برش دهید. در یک قابلمه متوسط، روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. آنها را با پیازچه به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا گوشت ها طلایی و برشته شوند. آنها را از قابلمه خارج کنید.
۲. در همان قابلمه، آب، آب سیب، هویج، برنج خام، زنجبیل، سیر و عصاره گوشت را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید بجوشند و سپس حرارت را کم کنید تا ۱۵ دقیقه نیم جوش بمانند.
۳. بروکلی را اضافه کنید و ۳ دقیقه دیگر نیم جوش کنید و در آخر، سس تریاکی را اضافه و گرم سرو کنید.
شام
بوریتو برشته لوبیا و فلفل چیلی
• تعداد: ۶ عدد بوریتو
• زمان آماده سازی: 30 دقیقه
• زمان پخت: ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت
مواد لازم
• دو قاشق چایخوری روغن کانولا یا روغن زیتون
• نصف پیمانه پیازچه خرد شده
• سه حبه سیر - ریز شده
• یک قوطی کنسرو لوبیا - آبکشی و خشک شده
• یک پیمانه دانه ذرت
• یک پیمانه برنج قهوه ای پخته شده
• یک پیمانه گوجه فرنگی بی دانه و خرد شده
• 85 گرم پنیر گودا
• یک تا ۱.۵ قاشق چایخوری پودر فلفل چیلی (اگر هالوپینو باشد بهتر است)
• 12 ورق خمیر فیلو (مستطیل 23×36 سانتی متری)
• روغن با طعم کره
• 1/3 پیمانه خامه ترش
• پیازچه سبز خرد شده (اختیاری)
دستور پخت
۱. فر را روشن و آن را روی ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.
۲. درون قابلمه روغن را با حرارت ملایم گرم کنید.
۳. نصف پیمانه پیازچه خرد شده و سیر را اضافه کنید. آنها را سه دقیقه تفت دهید تا پیازچه ها سبک شوند. آن را به طور مدام هم بزنید.
۴. قابلمه را از روی گاز بردارید.
۵. لوبیا، ذرت، برنج، نصف پیمانه گوجه فرنگی خرد شده، پنیر و فلفل تند را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. ظرف را کنار بگذارید.
۶. خمیر فیلو را باز کنید. یک لایه از آن را بردارید و روی سطح صاف قرار دهید. (بقیه خمیرها را با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشوند.)
۷. به نرمی روی خمیر فیلو روغن اسپری کنید یا با قلم مو روی آن بمالید تا همه سطح خمیر را بپوشاند. لایه دیگری از خمیر فیلو را روی لایه اول بگذارید و دوباره با قلم مو روی آن روغن بمالید. این کار را تا دو مرتبه دیگر تکرار کنید. باید در انتها چهار لایه خمیر فیلو داشته باشید.
۸. با بقیه خمیرهای فیلو همین کار را تکرار کنید تا جمعا سه دسته چهارتایی خمیر فیلو داشته باشید. سپس هر سه آنها را از وسط نصف کنید تا در مجموع ۶ دسته چهارلایه از خمیر فیلو به دست بیاید.
۹. برای بستن بوریتو باید حدود ۲/۳ پیمانه مخلوط لوبیا را روی یک طرف دسته های چهارلای خمیر فیلو قرار دهید. خمیر را از طول رول کنید. سمت درزدار لقمه به دست آمده را رو به پایین درون تابه فر قرار دهید. همین کار را با بقیه خمیرها تکرار کنید. روی آنها را روغن بمالید.
۱۰. تابه را به مدت ۲۰ دقیقه (یا تا زمانیکه رو یآن طلایی شود) درون فر قرار دهید.
۱۱. بوریتوی پخته و آماده شده را با نصف پیمانه گوجه فرنگی خرد شده و خامه ترش سرو کنید. در صورت تمایل می توانید کمی پیازچه خرد شده به خامه ترش اضافه کنید.
چاشنی
ترشی لوبیا سبز
• زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
• زمان باقی ماندن در چاشنی: 4 ساعت
• زمان پخت: ۳ دقیقه
• فرایند سرد شدن: یک ساعت و نیم
مواد لازم
• 1350 گرم لوبیا سبز تازه
• سه پیمانه آب
• سه پیمانه سرکه سیب
• یک قاشق غذاخوری نمک ترشی
• 3 قاشق غذاخوری شوید تازه
• نصف قاشق چایخوری فلفل هندی
• 6 حبه سیر رنده شده
طرز تهیه
1. لوبیاها را بشویید و آبکش کنید. سر و ته و نخ اضافه آنها را بگیرید. آنها را داخل قابلمه قرار دهید و رویشان آب جوشیده بریزید تا همه سطح آنها را بپوشاند. دوباره به مدت 3 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد.
2. لوبیاها را داخل کاسه بزرگ بریزید.
3. در یک قابلمه بزرگ، سه پیمانه آب، سرکه، نمک ترشی، شوید، فلفل قرمز و سیر را با هم مخلوط کنید. روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. سپس در دمای اتاق خنک کنید. بهتر است پیش از سرو به مدت 4 ساعت آن را سرد کنید و دو هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
دسر
کیک شکلاتی کلاسیک
تعداد: ۱۲ نفر
مواد لازم
• ¾ پیمانه کره
• سه عدد تخم مرغ
• دو پیمانه آرد کامل (سفید)
• ¾ پیمانه پودر کاکائو (شیرین نشده)
• یک قاشق چایخوری جوش شیرین
• ¾ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• دو پیمانه شکر
• دو قاشق چایخوری وانیل
• یک و نیم پیمانه شیر
طرز تهیه
1. تخم مرغ و کره را نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید. در همین زمان، کف قالب کیک را با روغن و قلم مو چرب کنید. کف قالب یک ورق روغنی قرار دهید. آن را چرب کنید و کمی آرد بپاشید. قالب را کنار بگذارید. در یک کاسه متوسط، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
2. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، کره را با هم زن برقی حدود 30 ثانیه از درجه متوسط تا سریع هم بزنید. آرام آرام شکر را اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا کاملا با کره حل شود. کناره های ضرف را تمیز کنید و دو دقیقه دیگر هم بزنید. تخم مرغ ها را دانه به دانه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس وانیل را اضافه کنید. مرحله به مرحله و یک در میان مخلوط آرد و شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست و نرم شوند. 20 ثانیه از سرعت متوسط تا زیاد آن را دوباره هم بزنید. مواد را داخل قالب آماده شده بریزید و سطح آن را صاف کنید.
3. کیک را به مدت 35 تا 40 دقیقه برای قالبی به عمق 20 سانتی متر، 35 دقیقه برای قالبی به عمق 23 سانتی متر و 45 تا 50 دقیقه برای قالبی به عمق 25 سانتی متر بپزید. یا می توانید برای اطمینان از پخت کیک یک قاشق چوبی وسط کیک فرو کنید و اگر خمیر به آن نچسبید، یعنی پخته است.
ارسال نظر