آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان
تو این مطلب طرز تهیۀ یکی از غذاهای کشکدار پرطرفدار و خوشطعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ میشده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانیها دیده میشه.
این بار طرز تهیۀ یکی از همین غذاهای کشکدار پرطرفدار و خوشطعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ میشده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانیها دیده میشه.
مواد لازم:
- بادمجان: ۴ عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
- کشک: یک پیمانه
- پیاز: یک عدد بزرگ
- گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
- نعناع خشک: یک قاشق سوپخوری
- سیر: چند حبه
اول از همه بادمجونها رو پوست میکنیم و به صورت ورقهای برش میزنیم. ورقههایی که نه خیلی نازک باشه و نه خیلی ضخیم. روی بادمجونها نمک میپاشیم و میذاریم به مدت یک ساعت تو آبکش بمونن تا تلخیشون بره، بعد با آب سرد میشوریمشون. دوباره میذاریمشون توی آبکش تا آب اضافهشون بره و اگر لازم بود با دستمال خشکشون میکنیم. خب؛ دیگه معطلش نمیکنیم و توی یه تابه کمی روغن میریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجونها رو سرخ میکنیم. اونقدری که نرم بشه و از حالت خام در بیاد.
سرخکردنشون که تموم شد، با گوشتکوب بادمجونها رو له میکنیم. فقط یادتون باشه اینکار رو با گوشتکوب برقی و سایر دستگاهای مخلوط کن انجام ندین چون بادمجون زیادی خمیری میشه و بافتش رو از دست میده.
خب حالا پیازهایی رو که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت میدیم تا طلایی بشن و بعد بادمجونهای لهشده رو بهش اضافه میکنیم. در این مرحله میتونین گردو رو هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارین یه مقدارشو برای تزیین نگه دارید.
حالا نوبت به اضافهکردن اصل ماجرا یعنی کشک میرسه. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کردیم و گذاشتیم چند دقیقهای بجوشه. بعد از اضافهکردن کشک، مایۀ کشک بادمجون رو یه خرده دیگه روی حرارت هم میزنیم تا خوب جا بیفته. حالا یه مقدار نعناع داغ و سیر داغ رو به کشک بادمجون اضافه میکنیم و یه مقدارش رو هم نگه میداریم برای تزیین روی غذا.
فقط حواستون باشه سیر و نعناع خیلی خیلی زود میسوزه و مزهشون تلخ میشه. برای داغکردن نعنا فقط کافیه روغن رو توی یه تابۀ کوچیک گرم کنید و بعد از اینکه از روی حرارت برش داشتید؛ نعناع خشک رو اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.
خب حالا کشک بادمجون رو در ظرف مناسب بریزید و با کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضیها از گوشت چرخکردۀ سرخشده هم استفاده میکنن) روش رو تزیین کنید و با نون تازه نوش جان کنید. اگر سبزی خوردنِ تازه و ترشی لیته و دوغ هم دور و برتون بود که دیگه واقعا خوش به حالتون شده. جای همه دوستان رو خالی کنید. نوش جان.
نظر کاربران
دلم خواست
پاسخ ها
منم همینطور
چربه، آشپزی ایرانی یعنی یه وجب روغن
کجاش فوت وفن داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
منم دنبال فوت و فنش گشتم چیزی ندیدم
چه سخته
پاسخ ها
گشاااااااد
خخخخخح
دلم اب افتاد.فردا حتما برا ناهار درست می کنم
باسلام و خسته نباشید من امروز برا ناهار درست کردم مزش بدنبود فکر کنم بهتر از اینم میتونست باشه ولی به نظرم غذای چربی بود
پاسخ ها
اگه وقتی میخوای بادمجون رو سرخ کنید، در ماهیتابه رو
بزارین احتیاج به روغن زیاد نیست در نتیجه کشک یادمجون چرب نمیشه
بچه ها به نظرم کشکش اگه رون باشه ومقداربش زیاد والبته اگه پیازاحلالی سرخ شن وبادمجون به تیکه های نازکتر وکوچکترسرخ شه وله نشه مزش خیلی بهترمیشه
حالااین نظرمنه یادتون باشه بادمجون له نشه و کشکش زیادباشه
به به. ممنون از توضیح کاملتون.
ممنون از دستور پخت . با طرز تهیه شما
تو خانواده معروف شده کشک و بادمجونام .
سلام
دستتون درد نکنه، خیلی ساده و خوب توضیح دادید. امشب درست کردم برای مامان و بابام خییییییییلی تعریف کردند و گفتند عالی بود
اولین بارم بود ...22 سالمم هس! خودمم تعجب کردم خیلی خوب شد
ممنون از توضیحات خوبتون
پاسخ ها
فائزه خانم ،آفرین به شما دختر باسلیقه ،،، فرصت زیادی داری که هنرهای زیادی را بیاموزی و هنرمندیتو ثابت کنی
شما قصد ازدواج نداری
ممنون از توضیحات کاملتون
سلام ممنون خیلی عالی بود
عالی بود ممنون از توضیحات کاملتون
دوستم با بادنجان كبابي درست كن ديگه چرب نيست
به نظرم اگه بجای اینکه پیاز رو رنده کنین خردش کنین غذا بوی بهتری می گیره . درضمن من بعد از اینکه پیاز سرخ شد بادمجان های سرخ شده رو ضافه می کنم و بعد با گوشت کوب اروم روم لهش میکنم و ر همین حین سیر خام و ادویه و زرد چوبه و کشک اضافه میکنم و میذارم اروم اروم بپزه ...عااالی میشه
به نظر منم با سیر خام عطر و طعم بهتری میکیره
هنوز درست نکردم
خیلی دوستت دارم عالی بود
ممنون از اين دستور كاملي كه گذاشتيد.
سلام
خیلی خوب توضیح دادید
مرسی
مرسی مرسی عالی بود میشه اینجا عکس کشک بادمجون خودمونو بزاریم عایا؟
عاليه اين غذا ،ممنون ازتوضيحاتتون
حتمابایدگردوبریزیم؟
پاسخ ها
نه . این دیگه قر و فره
سلام . به نظر من با شعله کم بادنجانها را بزارید بپزه تا نرم بشه و جا بیافتده که روغنش را پس بده و می تونید روغن اضافی را بردارید .
خیلی خوب بود. من 17 سالمه آشپزیم تو فامیل معروف حالا با این دیگه چیییی میشه
پاسخ ها
آفرین به ششما آشپز نمونه
بنده فقط خوردنو بلدم.البته یه مررررررد فقط باید بخوره نباید خودش غذا بپزه ک.کشک بادمجون خوبه.دوست داریم.خوشمان می آید.
پاسخ ها
یه زن فقط باید خوش بگذرونه نباید واسه مردا خودشو اذیت کنه بچه دار بشه آشپزی کنه و..
این سبک زندگی رو دوست داریم خوشمان می آید!
یه سوزن بزنم بادکنک بترکی؟
شما دو تا با این طرز تفکر باید تنها بمونید. نسل خودخواه
قکر کنم این غذا خیلی چربه، نه؟
بامجان و گردو با هم طبع بسیار گرمی داره. مخصوصاً برای کسانیکه گرمی بالایی دارن.
عالی بود
منم برأى ناهار امروز درست كردم..عالى شد.
برای ناهاردرست کردم عالی شد ممنونم از دستور پخت عالیتون..
مسخره کشک بادمجون که پیاز ندار من درآوری میکنین
پاسخ ها
وا مگه میشه مال کجایین شما!!!!
اصل کشک و بادنجان همان کشکه و بادنجان. دیگه پیاز داغ و نعنا داغ خوشمزه ترش میکنه
خب پیاز برا عطر و طعم غذا هست واقعا نمیدونی
سلام . برا شام درست کردم بدک نیست ولی 5 تا سیرخیلی بد میشه خیلی تند و غیر قابل تحمل میشه
حواستون به تعداد سیر ها باشه
پاسخ ها
سیر اصلا نریزی بهتره فردا میخوای بری بیرون بوی سیر میدی
دستتون درد نکنه خیلی خوب توضیح دادید من هم الان درست کردم با کشمکش محلی جای شما خالی خوش مزه شد .
پاسخ ها
کشمش یا کشک؟ اون که کشمش داره کالا جوشه
سلام خیلی عالی بود منم که آشپزیم خیلی ضعیفه تلاشم اینکه بهترش کنم.بازم ممنونم.
سلام.ممنون از رسپی خوبتون.منم یه مدل خاص خودم کشک بادمجون درست میکنم که تو فامیل طرفدار زیاد داره مخصوصا بادمجون نخورا.به این صورت که علاوه بر بادمجون و سیر و پیاز گوجه هم سرخ میکنم بعد تموم مواد رو باهم قاطی میکنم وحسابی لهشون میکنم.همه رو باهم میریزم مجدد توی قابلمه و ادویه میزنم کمی تفت میدم و خاموش میکنم.
حالا سوا کشکی که خودم سابیدم (رقیق باشه مثل آب)رو با روغن محلی و زردچوبهمیریزم تو یه ظرف جدا و کمی گرمش میکنم قبل از قل زدن خاموش میکنم.مادرم میگفتن کشک اگه بجوشه آب و کشک سوا میشه و تیزوک میشه
بعد مواد رو داخل یه ظرف مناسب سرو میکنم و روشو تزیین،کشک رو هم داخل یه کاسه جداگونه میارم هرکسی میخواد یکی دوقاشق پر از مواد رو میریزه تو بشقابش و از مایع کشک میریزه روش
بعضیاهم فقط دلشون میخواست مایع بادمجون و گوجه رو بخورن.البته که به نظرم ضرر میکنن;-)با کشک فوق العادس
واقعا خوشمزه میشه
پاسخ ها
کاش منم یه روز مهمان شما میشدم و از این کشک و بادمجون معرکه ی شما میخوردم ،،، واقعا هوس کردم ،،، ولی ب امید خدا باروش شما خودم حتما درست میکنم ،مرسی از توضیحاتت
اونی که درست میکنی گوجه بادنجونه نه کشک و بادنجون
منهمیشه بادمجون رو گاز تنوری مکنم بعد سیرو توش رنده می کنم ، جدا پیاز داغ با زرچوبه و نعنا داغ به اضافه بادمجون تنوری خرد شده و سیر رنده شده و چند تا گوجه ی پوست کنده و خرد شده و دو قاشق کشک که با یه لیوان اب رقیق شده و به اندازه نمک و فلفل می کو بیم و می گذاریم ابش تموم شه مکشیم تو ظرف و روش تزیین می کنیم
امشب حتما دوستش میکنم خدا کنه خوب از اب در بیاد
اگه میخواین چربی غذا کم بشه بادمجونارو سرخ نکنین و بپزین، بعد تو همون پیاز داغی که کردین یکم تفت بدین، اینجوری هم خوب میشه من امتحان کردم
اصلش کشک و بادنجان و نعنا داغه. کسانی که پیاز و سیر دوست ندارند و گردو بهشون نمی سازه می تونند اینها را حذف کنند. بدون اینها هم خوشمزه میشه. و برای کمتر چرب شدن میشه نصف بادنجونها یا همه اش را کبابی کرد. سلامت باشید. :)
پاسخ ها
آفرین
خییییییلی خوب بود ممنووووونم با سنگک و سبزی خوردن محشره
پاسخ ها
آآآآآآآآآخ دام خواست
من دارم درست می کنم خیلی داره خوب در میاد بوشم محشره
پاسخ ها
حواست به آشپزی باشه. نت را خاموش کن
جم کن بابا اینا هم شد غذا؟
غذا باید گوشت باشه یا کبابی یا اب پز یا استیک
پاسخ ها
از بس گوشت خوردي درنده شدي
چربی خون، بیماری قلبی، اضافه وزن و نقرس و دیگر بیماریها در انتظار شماست.
برای شب خوبه البته نه اینقدر چرب
ما به این غذا میگیم حلیم بادمجون چون ظاهری مثل حلیم داره،کشک بادمجون ما بادمجون های سرخ شده ،تکه های گوشت و قلم ،کشک،کمی برنج برای لعاب غذا و نعناداغ داره که لعاب دار و بسیار خوشمزه است،
نصف بیشترتون فقط زر زدین نیومدین اینجا ک گپ بزنین یا نخونین یا میخونین لال مونه بگیرین انقد فک نزنین کسی ب نظر شما اهمیتی نمیده حله؟
خیلی عالی توضیح میدین ممنون درست کردم عالی شده خدا کنه همسرم هم دوست داشته باشه
همسرم کشک بادمجون دوست داره من بلد نبود امروز با این روش درست کردم ان شاءالله ک دوست داشته باشه