۱۷۹۰۸۴
۶ نظر
۵۲۰۶
۶ نظر
۵۲۰۶
پ

طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از انواع دلمه بوده و به عنوان یکی از غذا‌های سنتی ترکی شناخته می‌شود. برای تهیه این غذا برگ مو، لپه، برنج، بلغور، و برای سبزیجات معطر از گشنیز، مرزه، شوید و تره استفاده می‌شود.

وب‌سایت دلگرم: گوشت را با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید و یک لیوان آب اضافه کرده و بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده یا قیمه ۳۰۰ گرم
  • برنج1 پیمانه
  • لپه 1 پیمانه
  • سبزی خرد شده ( ترخون ، مرزه ، ریحان ، جعفری ، شوید ، گشنیز و پیاز چه ) ۱ پیمانه
  • زرشک قرمز ۳ قاشق غذا خوری
  • نمک و زرد چوبه و فلف سیاه و قرمز به میزان لازم
  • خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده ۴ قاشق غذا خوری
  • روغن حیوانی به میزان لازم
  • پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
  • زعفران دمكرده به میزان لازم
  • برگ مو به میزان لازم
  • سركه و شكر به میزان لازم ( تقریباً نیم لیوان سركه و یك لیوان شكر )
طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو:

1. گوشت را با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید و یک لیوان آب اضافه کرده و بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .

2. برنج را با 2 پیمانه آب وکمی نمک و زرچوبه روی حرارت بصورت کته در آورید.

3. لپه را با آّب ونمک بپزید .

4. گوشت ، لپه و کته را با سایر مواد { سبزی خرد شده و پیاز سرخ شده و خلال پوست پرتقال و زرشك قرمز و پودرفلفل مخلوط کنید .

5. برگ مو را تمیز بشویید و درظرفی آب بریزید و برگ ها را در آن قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و برگ ها نرم شود بعد از روی حرارت بردارید و روی صافی بریزید .

تهیه و استفاده چاشنی :

1. سركه و شكر را با هم مخلوط كرده و هم بزنید و بعد بچشید میزان چاشنی را در صورت لزوم تغییر دهید و در صورتی كه شیرینی آن كم بود شكر بیفزائید واگر ترشی آن به دلخواهتان نبود میزان سركه را تغییر دهید واگر از آب گوشت باقی مانده بود به آن اضافه كنید واگر نه دو لیوان آب اضافه كنید یك سوم آنرا با مواد مخلوط كنید تا در ضمن پیجیدن مواد ،كاملاً مزه دار شود بعد به شكل كه در تصویر میبینید برگها را با مواد پر كنید و دوباره كمی چاشنی در داخل هر برگ روی مواد ریخته و بپیچید .

2. کمی روغن كف دیگ بریزید و با یك لایه برگ آنرا بپوشانید دلمه ها را كنار هم روی آ ن چیده تا تمام دلمه ها در قابلمه چیده شود بقیه چاشنی را روی دلمه هادر قابلمه بریزید واگر چاشنی كم بود مجدداً با شكر و سركه و آب تهیه كنید و نصف لیوان چاشنی اضافه كنید تا در هنگام دم افتادن دلمه ها نسوزد درب قابلمه را گذاشته و روی شعله كم بگذارید و سه ربع الی یك ساعت بعد وقتی كه كاملاً بخار كرده و چاشنی زیر آن به جوش آمده و احساس كردید كه دم افتاده دلمه ها آماده و میتوانید در دیس كشیده و روغن حیوانی و زعفران دم كرده روی آن بریزید و سر میز غذا میل كنید .

3. بعضی از خانمها از برگ نجوشیده و یا برنج خیس خورده در تهیه دلمه استفاده میكنند و برای اینكه دلمه ها باز نشود با گذاشتن یك شی سنگین روی آن دلمه را دم می اندازند این روش به نظر من جالب نیست چون اولاً چاشنی بعضی از دلمه ها به علت همین برگها سفت و نجوشیده از آن خارج میشود و دلمه ها بی مزه میشوند و محتویات دلمه یكسان نمی پزد و فرم نا هنجاری هم دارد ولی با روشی كه من توضیح دادم دلمه ها را مدل بقچه ویا مدل سیگار برگ ویا مدل سه گوش میتوانید بپیچید و خیلی زیبا از آب در میآید و چاشنی دلمه ها عین هم شده و از یك عدد برگ برای پیچیدن استفاده میكنید و دلمه ها نقلی و لقمه ای میشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محبوبه از ارومیه و اصالتا تبریزی

    سلام اونهایی که میخوان دلمه تبریزی خوب داشته باشن :مواد
    یک پیاله بلغور درشت نیم پز یا خیس شده
    دو.پیاله برنج نیم پز شده
    سبزی شامل پیازچه - تره - شوید و مزره ریز خورد شده توجه داشته باشید سبزی باید دوبرابر سایر مواد باشه تا دلمه نرم وخوشمزه بشه و پیازچه ها رو حتما اول بشوئید بعد خورد کنید توش آب پر نشه
    گوشت چرخکرده به دلخواه نباشه هم میشه
    فلفل قرمز زردچوبه نمک به اندازه لازم و دلخواه
    لپه پخته نصف پیاله
    پیاز داغ فراوان شش هفت پیاز درشت نگینی سرخ شده نصف وغن حیوانی نصف روغن جامد
    آلوچه چند عدد برا وسط دلمه ها ( اگر فصلش باشه نباشه هیچ )
    برگ مو که سه ساعت پیش شسته و روی پارچه پهن شده تا از حالت خشکی دربیاد به اندازه کافی
    همه مواد مخلوط باهم بعد تو برگ مو بپیچید ( کف قابلمه قبل از اینکه دلمه های پیچیده را بگذارید یک لایه گوجه فرنگی به اندازه یک سانت ببرید وبگذارید تا هم خوشمزه بشه و هم ته قابلمه نچسبه نیازی به سرکه هم اصلا" لازم نیست چون برگ موها خودشون ترش وخوش مزه هستن ) بعد از پرکردن قابلمه از دلمه ها به اندازه سه انگشت قابلمه سرخالی باشد تا موقع جوشیدن سرنره ویک لیوان پر آب بریزید و. بگذارید بجوشه بعد شعله را خیلی کم کنید بکگذارید آرام تا دوساعت بپزه
    آخر سر هم با پیازداغ و زرشک تزئین کنید
    نوش جونتون امیدوارم لذت کامل برده باشین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ممنون از توضیح خوبتون

  • ناهید

    عالی بود

    پاسخ ها

    • حسینی

      مرحله ب مرحله اموزش بدین لظفا

  • مهلا

    عالی دلمه

    پاسخ ها

    • مریم

      مرسی از توضیحاتتون

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج