۱۷۸۵۷۴
۱۲ نظر
۵۲۸۵
۱۲ نظر
۵۲۸۵
پ

قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!

گل سر سبد آشپزی قزوین و یکی از غذاهای سنتی ایران است که به سبک گذشته در آن از خلال پوست مرکبات و مغز خشکبار استفاده می‌شود. با آنکه شاید طرز تهیه آن از قیمه معمولی آسان تر باشد اما کمتر کسی این خوراک لذیذ را در خانه تهیه می‌کند.

قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!
مجله سیب سبز: قيمه نثار يكي از غذاهاي سنتي شهرستان قزوين است كه معمولا در ‌مهماني‌هاي بزرگ پاي ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ايام سوگواري به عنوان نذري آن را مي‌پزند. در خود قزوين اين غذا را با ادويه مخصوص قيمه نثار طبخ مي‌كنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشك و همچنين پلوي زعفراني آن را سرو مي‌كنند. با دستور پخت اين غذاي بي‌نظير همراه ما باشيد.

قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!

مواد لازم:

  • گوشت خورشتي: ۵۰۰ گرم
  • پياز: يك عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگي: دو قاشق غذاخوري
  • آب: سه ليوان
  • زردچوبه و ادويه خورشتي (ادويه قيمه نثار): يك قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
  • زعفران دم كشيده: نصف پيمانه
  • گلاب: دو قاشق غذاخوري
  • زرشك و خلال پسته و خلال بادام: از هر كدام ۵ قاشق غذاخوري
  • خلال پوست پرتقال شيرين شده: ۳ قاشق غذاخوري
  • كره و شكر: از هر كدام ۳ قاشق غذاخوري

طرز تهیه:

1. از آنجا كه اغلب اين قيمه، لابه‌لاي پلو سرو مي‌شود، چهار پيمانه برنج را بشوييد، بپزيد و بگذاريد دم بكشد. براي تهيه قيمه، پياز را نگيني خرد كرده و در روغن داغ سرخ كنيد تا رنگ آن طلايي شود. گوشت را به پياز سرخ شده اضافه كرده و روي آن ادويه خورشتي، دارچين، زردچوبه و فلفل بريزيد و بعد تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.

2. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمك و نصف زعفران را اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه، خورشت شما كه آب كم و غليظي دارد، حاضر است. در يك تابه يك قاشق كره بريزيد و خلال بادام و پسته را به مدت يك دقيقه تفت دهيد. در يك تابه ديگر زرشك‌ها را به همراه يك قاشق كره و يك قاشق شكر تفت دهيد، خلال‌هاي پرتقال هم با يك قاشق كره و شكر تفت دهيد و كنار بگذاريد.

3. مي‌توانيد نصف مواد خلال و زرشك را به قيمه اضافه كنيد و نصف ديگر را براي تزئين نگه داريد. حالا پلو را در ديس بكشيد و روي آن مقداري از مواد قيمه و خلال بريزيد و بعد روي قيمه را با بقيه پلو بپوشانيد، در انتها هم روي پلو را با كمي قيمه و خلال‌هاي بادام، پسته، پرتقال، زرشك و همچنين پلوي زعفراني تزئين كنيد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینقدر بدم میاد . بچگیم همه اش مجبور بودم این غذای بی معنی رو تو مهمونیهای عید بخورم . همیشه هم گشنه می موندم :|

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اتفاقا خيلي هم خوشمزه ست من دو سه بار بيشتر نخوردم ولي خيييييييييلي خوشمزه ست

  • بدون نام

    من که اصلا گوشت نمیخورم از این غذا با اون بوی عطرش لذت بردم به به

  • بدون نام

    فقط خود قزوینی ها اون هم خانم های قدیمی این غذا رو خیلی خوب درست می کنن....

  • فروزان

    عالیه بیست خیلی خوشمزس

  • آشپز

    عالیه وخوشمزست،خانمهای جوان قزوینی هم خوب درست میکنند.

  • بدون نام

    زنده باد خوراکی های سنتی ایرانی
    دلم ضعف کرد...

  • رضا از قزوین

    نوش جون همتون
    غذاش حرف نداره
    بهش مرصع پلو هم میگن

    پاسخ ها

    • حمید

      مرصع پلو یه چی دیگه است!!!!!

  • مهناز

    عاليه . فقط يك نكته :خلال پرتقال رو بايد سه بار تو آب بجوشونيم وآبكش كنيم، بعد تفت بديم با كمي شكر تا تلخيش گرفته بشه .

  • بهار

    ادویه قیمه نثار چیه

  • بدون نام

    من توی رستوران قزوین خوردم عالی بود به شرطی که گوشتش بره تازه باشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج