قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!
گل سر سبد آشپزی قزوین و یکی از غذاهای سنتی ایران است که به سبک گذشته در آن از خلال پوست مرکبات و مغز خشکبار استفاده میشود. با آنکه شاید طرز تهیه آن از قیمه معمولی آسان تر باشد اما کمتر کسی این خوراک لذیذ را در خانه تهیه میکند.
مجله سیب سبز: قيمه نثار يكي از غذاهاي سنتي شهرستان قزوين است كه معمولا در مهمانيهاي بزرگ پاي ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ايام سوگواري به عنوان نذري آن را ميپزند. در خود قزوين اين غذا را با ادويه مخصوص قيمه نثار طبخ ميكنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشك و همچنين پلوي زعفراني آن را سرو ميكنند. با دستور پخت اين غذاي بينظير همراه ما باشيد.
مواد لازم:
- گوشت خورشتي: ۵۰۰ گرم
- پياز: يك عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگي: دو قاشق غذاخوري
- آب: سه ليوان
- زردچوبه و ادويه خورشتي (ادويه قيمه نثار): يك قاشق چايخوري
- نمك و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
- زعفران دم كشيده: نصف پيمانه
- گلاب: دو قاشق غذاخوري
- زرشك و خلال پسته و خلال بادام: از هر كدام ۵ قاشق غذاخوري
- خلال پوست پرتقال شيرين شده: ۳ قاشق غذاخوري
- كره و شكر: از هر كدام ۳ قاشق غذاخوري
طرز تهیه:
1. از آنجا كه اغلب اين قيمه، لابهلاي پلو سرو ميشود، چهار پيمانه برنج را بشوييد، بپزيد و بگذاريد دم بكشد. براي تهيه قيمه، پياز را نگيني خرد كرده و در روغن داغ سرخ كنيد تا رنگ آن طلايي شود. گوشت را به پياز سرخ شده اضافه كرده و روي آن ادويه خورشتي، دارچين، زردچوبه و فلفل بريزيد و بعد تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.
2. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمك و نصف زعفران را اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه، خورشت شما كه آب كم و غليظي دارد، حاضر است. در يك تابه يك قاشق كره بريزيد و خلال بادام و پسته را به مدت يك دقيقه تفت دهيد. در يك تابه ديگر زرشكها را به همراه يك قاشق كره و يك قاشق شكر تفت دهيد، خلالهاي پرتقال هم با يك قاشق كره و شكر تفت دهيد و كنار بگذاريد.
3. ميتوانيد نصف مواد خلال و زرشك را به قيمه اضافه كنيد و نصف ديگر را براي تزئين نگه داريد. حالا پلو را در ديس بكشيد و روي آن مقداري از مواد قيمه و خلال بريزيد و بعد روي قيمه را با بقيه پلو بپوشانيد، در انتها هم روي پلو را با كمي قيمه و خلالهاي بادام، پسته، پرتقال، زرشك و همچنين پلوي زعفراني تزئين كنيد.
نظر کاربران
اینقدر بدم میاد . بچگیم همه اش مجبور بودم این غذای بی معنی رو تو مهمونیهای عید بخورم . همیشه هم گشنه می موندم :|
پاسخ ها
اتفاقا خيلي هم خوشمزه ست من دو سه بار بيشتر نخوردم ولي خيييييييييلي خوشمزه ست
من که اصلا گوشت نمیخورم از این غذا با اون بوی عطرش لذت بردم به به
فقط خود قزوینی ها اون هم خانم های قدیمی این غذا رو خیلی خوب درست می کنن....
عالیه بیست خیلی خوشمزس
عالیه وخوشمزست،خانمهای جوان قزوینی هم خوب درست میکنند.
زنده باد خوراکی های سنتی ایرانی
دلم ضعف کرد...
نوش جون همتون
غذاش حرف نداره
بهش مرصع پلو هم میگن
پاسخ ها
مرصع پلو یه چی دیگه است!!!!!
عاليه . فقط يك نكته :خلال پرتقال رو بايد سه بار تو آب بجوشونيم وآبكش كنيم، بعد تفت بديم با كمي شكر تا تلخيش گرفته بشه .
ادویه قیمه نثار چیه
من توی رستوران قزوین خوردم عالی بود به شرطی که گوشتش بره تازه باشه