سهگانههاي گرم و گوارا
در قديم نوشيدنيهايي مرسوم بود كه اغلب با عنوان دمجوشها شناخته ميشوند.
مواد لازم دمجوش نعنا:
- نعنا تازه
- يك قاشق مرباخوري عرق نعنا
- آب جوش
- هل
- نبات سفيد
طرز تهيه:
10 برگ نعنا تازه را داخل صافي قوري بريزيد و بعد هل را به آن اضافه كنيد. 2 دانه هل را بشكنيد و داخل صافي بريزيد، اينكار باعث ميشود طعم و رايحه هل خيلي سريع در نوشيدني حل شود. توجه داشته باشيد كه دمجوش نعنا مراكشي يك نوشيدني شفاف است. بنابراين اگر از پودر هل استفاده كنيد يا هل را درسته داخل آن بريزيد رنگ دمجوش كدر ميشود.
سپس عرق نعنا را اضافه كنيد. در اين مرحله قوري را تا جايي با آب جوش پر كنيد كه مواد داخل صافي كاملا در آب جوش شناور شود و حدود 3 دقيقه در قوري را بگذاريد تا نوشيدني دم بكشد. نوشيدني آماده سرو است، چند برگ نعنا را داخل ليوان بريزيد و بعد نوشيدني را در ليوان بريزيد.ميتوانيد اين نوشيدني را با نبات سرو كنيد.
مواد لازم قهوه ترك:
- 2 قاشق چايخوري قهوه پودر شده(ترك)
- يك حبهقند
- 2 عدد هل ساييده شده يا پودر هل
- يك فنجان آب
با اينكه اكنون اغلب افراد چاي مينوشند اما جالب است بدانيد كه در سرزمين ايران نوشيدن قهوه ترك قدمت بيشتري از چاي دارد. چاي از زمان سفر ماركوپولو به ايران آمد اما ما از گذشتههاي دور قهوهخانه داشتيم و نه چايخانه. قهوهخانه جايي بود كه اغلب افراد و بهخصوص مردها در آنجا دور هم جمع ميشدند و ضمن صحبت با همديگر قهوه مينوشيدند. من در اين شماره سرو قهوه ترك را به سبك و سياق اصيل و سنتي آن به شما آموزش ميدهم كه اتفاقا طعم آن از قهوههايي كه با دستگاههاي مدرن ساخته ميشوند بسيار خوشمزهتر است.
طرز تهيه:
۲ قاشق قهوه ترك را با يك حبهقند و كمي پودر هل در آب سرد بريزيد. اگر پودر هل نداريد ميتوانيد ۲ عدد هل ساييده شده را در هاونگ بكوبيد و آنرا پودر كنيد. حالا مواد را داخل قهوهجوش با يكديگر كاملا مخلوط كنيد و حالا قهوهجوش را روي شعله گاز قرار دهيد. دقت كنيد هنگامي كه قهوه را روي گاز قرار ميدهيد سر نرود. بهترين زمان براي برداشتن قهوه از روي گاز، جوش دوم است. در دومين جوش به محضي كه قهوه شروع به قل زدن كرد و قبل از اينكه قهوه خيلي بالا بيايد آنرا از روي شعله برداريد تا قهوه خوب عمل بيايد.
در زمان قاجار مرسوم بوده است زمانيكه قهوه آماده سرو ميشود، سر يك ذغال سرخشده و بدون خاكستر را با كمك انبر داخل فنجان قهوه ميكردند تا قهوه خوشمزهتر شود. البته مراقب باشيد كه ذغال با قهوه تماس كمي داشته باشد تا قهوه طعم ذغال نگيرد.
مواد لازم شيركاكائو بادام:
- سه چهارم ليوان شير 3 درصد چربي
- 20 گرم شكلات بادام
- بادام ساييده شده
شكلات بادام، شكلات مخصوصي است كه ما در قنادي شيرين تهيه ميكنيم. اين شكلات تركيب شيرخشك، روغن كاكائو و بادام پودر شده است كه در عين مغذي بودن طعم بسيار خوبي دارد. شكلات بادام را داخل مايكروفر آب كنيد. شير را كاملا گرم كنيد. سپس شير و شكلات آب شده را همزمان داخل ليوان بريزيد. تاكيد ميكنم، شير حتما ۳ درصد چربي داشته باشد تا حين گرمشدن كف كند. در اين مرحله شير و شكلات را با يك قاشق مخلوط كنيد و بعد كف شير را روي نوشيدني بريزيد. براي تزئين اين نوشيدني كمي خرده بادام روي شيركاكائو بريزيد يا يك تكه شكلات را روي نوشيدني بگذاريد. گرماي شيركاكائو باعث ميشود كه شكلات آب شود و اين كار طعم خوبي به نوشيدني ميدهد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
ارسال نظر