خوراکیهای خیابانی در ایران (۱)
در این مطلب چند قسمتی، انواع غذا و خوراکیهایی که عموما در گوشه خیابان فروخته میشوند و نمیتوان خیلی به تمیزی آنها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کردهایم.
برترین ها: در این مطلب چند قسمتی، انواع غذا و خوراکیهایی که عموما در گوشه خیابان فروخته میشوند و نمیتوان خیلی به تمیزی آنها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کردهایم. این غذاها که در اصطلاح عامیانه به آنها «غذای کثیف» میگوییم طعم و مزه خوبی دارند و آدم نمیتواند راحت از کنارشان بگذرد.
به طور مثال، سنبوسه سیبزمینی با سس تند یا ساندویچ فلافل با ترشی بندری؛ و حتی سیبزمینی و تخممرغی که در گوشه خیابانهای تبریز به وفور یافت میشود با نمک و فلفل و پودر نعنا خشک که در نان لواش لقمه میشود، همه طعم دلچسبی دارند. سوسیس بندری در نانهای بلکی کوچک و خیارشورهای واقعا شور و پرنمک، مزه خاطرهانگیزی دارند.
علاوه بر معرفی این خوراکیها، دستور پخت آنها را نیز برایتان گردآوردی کردهایم تا اگر خیلی وسواس غذایی دارید، خودتان در خانه به روشی سالم و مطمئن تهیه و میل کنید.
سوسیس بندری
سوسیس بندری یكی از مشهورترین ساندویچهای ایرانی است. تاریخچه آن به خیلی وقت پیش در آبادان برمیگردد. درست از وقتی سوسیس وارد ایران شد، آبادانیها آن را به این خوراك خوشمزه تبدیل كردند. ساندویچیها برای درست كردن این غذا از سوسیس مرغوب استفاده نمیكنند. به همین دلیل سوسیسبندری ارزان است. میگویند هرچه سوسیس بندری تندتر باشد و هرچه پیازهای آن درشتتر باشد، خوشمزهتر است!
طرز تهیه سوسیس بندری
مواد لازم
• ۵۰۰ گرم سوسیس
• ۲ تا ۳ عدد سیب زمینی
• ۳ عدد پیاز
• ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
۱. سیب زمینی ها رو نگینی خرد و با روغن کم سرخ کنید. سوسیس ها را هم خرد کرده و تفت بدهید.
۲. در یک تابه جدا پیاز را خلالی و سرخ کنید. وقتی سرخ شد، رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
۳. نمک و فلفل بزنید و روی آن آب جوش بریزید و سوسیس و سیب زمینی را اضافه کنید و صبر کنید تا آب خوراک کشیده شود.
فلافل
فلافل در اصل غذای جنوبیهاست. به سمت جنوب ایران كه بروید، انواع و اقسام آن با ترشیهای مخصوص، سلفسرویس یا ساده، تند یا معمولی و... را میتوانید پیدا كنید. فلافل در تهران هم طرفداران خودش را دارد و البته مغازههای مخصوص بهخودش؛ كه معروفترین آن در كوچه مروی است. افزودنی اصلی فلافل، ترشیبندری است اما در جنوب آن را با كلم شور، خیارشور و انواع دیگر ترشی هم سرو میكنند.
طرز تهیه فلافل خوزستاني
مواد لازم
• ۲۵۰ گرم نخود خيس شده
• يك عدد پياز بزرگ
• ۳ حبه سير
• يك قاشق مربا خوري رب گوجه فرنگي
• ۱ عدد سيب زميني آب پز كوچك
• ۲ قاشق چايخوري ادويه كار ي
• فلفل و نمك و زردچوبه
طرز تهیه
۱. ابتدا نخود را به همراه پياز و سير چرخ کنید (نخود چرخ شده بايد كمي زبر باشد).
۲. سپس سيب زميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقيمانده را به مايه نخود اضافه کنید و خوب ورز دهید.
۳. لازم بذكر است قبل از سرخ كردن فلافل مقدار كمي آب اضافه کنید تا مايه نسبتا نرمتر شود با اين كار فلافل ترد خواهد شد.
۴. هيچوقت به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نكنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين مي برد و مانند كتلت خواهد شد.
سمبوسه
سمبوسه خوراکی است که از خمیر پهنشده درست میشود به همبن دلیل نوعی پای محسوب می شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکیهای معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران پخت می شده و از انجا به سایر مناطق برده شده است.
طرز تهیه سمبوسه با سیب زمینی
مواد لازم
• سس سفید به میزان لازم
• تره دو قاشق غذاخوري
• روغن زیتون به میزان لازم
• ادویه به میزان لازم
• پياز يك عدد
• سير يك عدد
• نمك به میزان لازم
• دو قاشق غذاخوري پيازچه یا جعفری خرد شده
• كره يك قاشق غذاخوري
• سيب زميني ۴ عدد
طرز تهیه
۱. سيب زميني ها را بپزيد؛ پوست بگیرید و رنده كنيد.
۲. كره، پيازچه ( یا جعفری ) خرد شده و نمك را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهيد .سيب زميني را بر روي سطح صافي با وردنه باز كنيد.
۳. سيب زميني ها را به صورت دايره هايي به قطر ۱۰ سانتي متر قالب بزنيد .پياز را خرد کنید و داخل روغن تفت دهيد. سير را له و به پياز افزوده کنید و خوب تفت دهيد .تره خرد شده را به پياز اضافه كنيد.
۴. يك عدد سيب زميني پخته را له و به مخلوط پياز اضافه کنید و خوب هم بزنيد .مقداري نمك و ادويه به مواد بيفزاييد .
۵. مقداري از مواد را بر روي هر برش دايره اي سيب زميني قرار دهید و آن را از يك طرف جمع كنيد.
۶. سمبوسه ها را در فر یا در روغن داغ سرخ کنید.
کپه عربی
مواد لازم
• ۲ پیمانه برنج
• ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
• ۲ قاشق غذا خوری زرشک
• ۲۰۰ گرم قارچ
• فلفل قرمز-نمک-رب گوجه فرنگی-زرد چوبه به مقدار لازم
• یک عدد پیاز متوسط
• آرد برنج و آرد سوخاری
• ۱ عدد سیب زمینی کوچک
طرز تهیه
۱. برنج را به همراه سیب زمینی آب پز کنید تا برنج نرم و پخته شود.
۲. پیاز را به همراه گوشت و قارچ سرخ کنید و در آخر زرشک و ادویه و رب را اضافه کنید.
۳. برنج پخته شده را با سیب زمینی چرخ کنید و حدود یک قاشق غذا خوری آرد برنج به آن اضافه کنید به دستها آرد بزنید و کمی از برنج را در دست گلوله کنید. سپس وسط آن را باز کنید و کمی از مواد میانی را در آن برزید و روی آن را بپوشانید و در آرد سوخاری بغلتانید سپس در روغن فراوان سرخ کنید.
نظر کاربران
:))))))))
اين سمبوسه ست نه سنبوسه
سمبوسه درسته
یه سری سوسیس یندری درست کردم عاااااااااااااالی شده بود
پاسخ ها
نوش جان...دوستان بجای ما!
این غذا ها ممکنه بهداشتی نباشن یه سری ها هم برای بدن ضرر دارن مثل سوسیس و کالباس و ...
یه سری ها هم کخ اگه درست مصرف نشوند ممکنه برای بدن ضرر داشته باشه
پاسخ ها
آره ولی خیییلی خوشمزه اند :(
نیما جون درست میگی ولی نمیشه نخورد!!!
آقا با این عکسای تو این سایت دهن ادم اب میوفته خیلی با حاله
اگه تا حالا تو زندگیتون کپه عربی نخوردید واقعا یعنی تا حالا اصلا زندگی نکردید فتوسنتز می کردید بهترتون بود. محشررره محشررر