غذاهای محبوب گیاهخواران (۲)
شاید در ابتدا سخت بنظر برسد که غذای بدون گوشت درست کنید یا تصور کنید در نهایت غذای خوشمزه ای نخواهد شد. اما کافی است با ما همراه شوید تا نظرتان تغییر کند. در این مطلب دنباله دار غذاهای متنوع و خوشمزه ای را برای گیاه خواران معرفی کردیم.
برترین ها:
ساندویچ برنج و سبزیجات مخلوط
مواد لازم:
- برنج قهوه ای 1 لیوان
- سیر 2 حبه
- پیاز 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- خیار 1 عدد
- زیره سیاه 2 قاشق چایخوری
- پونه کوهی 1 قاشق چایخوری
- لوبیا پخته 1 لیوان
- ذرت پخته 1 لیوان
- سس سویا 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
۱. برنج را داخل قابلمه بریزید و ۲ لیوان آب اضافه کنید ، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید برنج بپزد ( میتوانید از برنج سفید هم استفاده کنید ، نوع پخت برنج بسته به نوع برنج متفاوت است ).
۲. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس فلفل دلمه ای خرد شده ، لوبیای پخته ، ذرت پخته ، سس سویا ، زیره سبز ، پونه کوهی ، رب گوجه فرنگی و مقداری فلفل اضافه کنید.
۳. با حرارت متوسط ۵ دقیقه مواد را هم بزنید و تفت دهید سپس برنج پخته را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
۴. مواد را داخل نان پیتا یا نان لواش بریزید و روی آن تکه ای خیار قرار دهید و سرو کنید ؛ میتوانید در کنار این ساندویچ از از زیتون ، سالاد شیرازی و … استفاده کنید.
کتلت جعفری و سویا
مواد لازم :
- سویای ریز : 400 گرم
- سیب زمینی آب پز شده : 600 گرم
- تخم مرغ : 3 عدد
- جعفری خرد شده : 100 گرم
- گشنیز : 30 گرم
- پودر سیر : در صورت دلخواه
- آرد سوخاری : به میزان لازم
- پیاز : 1 عدد
- روغن و ادویه : به مقدار لازم
طرز تهیه :
۱. سویا را برای چند ساعت در آب خیس کنید و سپس در تنظیف بریزید تا آب آن کاملاً گرفته شود در ظرف مناسب پیاز را رنده کنید و سیب زمینی، جعفری و گشنیز را اضافه کنید.
۲. سپس تخم مرغ، ادویه و آرد سوخاری را به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. طوری که مواد کاملاً با هم مخلوط و یکدست شود.(در صورت نیاز می توان سویا را همراه سیب زمینی و پیاز چرخ کرد و آب اضافه آن را جدا کرد.)
۳. سپس در تابه ای مناسب روغن را داغ کنید و از مخلوط مواد بردارید و به صورت گلوله دربیاورید و در آرد سوخاری بغلتانید دو طرف آن را داخل تابه سرخ کنید.
فلافل با عطر گشنیز
مواد لازم:
- نخود: 500 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیب زمینی:1 عدد
- سیر: 4 حبه
- برگ گشنیز، خرد شده: یک دوم پیمانه
- تخم گشنیز، آسیاب شده: 1 قاشق چای خوری
- زیره، آسیاب شده:1 قاشق چای خوری
- نمک: 2 قاشق چای خوری
- پودر فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری
- آب لیموی تازه: 2 قاشق چای خوری
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- آرد: 1 قاشق غذاخوری
- جوش شیرین: کمی
- روغن مخصوص سرخ کردنی
روش تهیه:
۱. نخود ها را زیر آب سرد بشویید. دانه های خراب و بدرنگ را جدا کنید.
۲. نخودها را داخل کاسه بزرگی ریخته، روی آنها آب بریزید تا آب کاملاً سطح آنها را بپوشاند. نخودها میبایست ۲۴ ساعت خیس بخورند. سپس آنها را مجدداً زیر آب سرد بشویید.
۳. پیاز و سیب زمینی را چهار قاچ کنید و آنها را همراه با نخود خیس خورده، در همزن برقی بریزید تا کاملاً خرد و با هم مخلوط شوند (میتوانید به جای همزن برقی از چرخ گوشت برای له و خرد کردن آنها استفاده کنید)
۴. مخلوط نخود را به ظرف دیگری منتقل نمایید و فقط یک پیمانه از آن را در همزن باقی بگذارید.
۵. سیر را خرد کنید و آن را همراه با گشنیز خرد شده و تخم گشنیز، زیره، نمک، فلفل و فلفل قرمز درون همزن بریزید. همه مواد را با استفاده از همزن برقی، خوب با هم مخلوط کنید.
۶. سپس مخلوط نخود را که کنار گذاشتهاید، درون همزن برگردانید و این بار آب لیمو و روغن زیتون و آرد را به مواد اضافه نمایید. همزن را روشن کنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
۷. آنها را در ظرف درب بسته ای بریزید و حداقل به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
۸. بعد از بیرون آوردن آنها از یخچال، جوش شیرین را اضافه نمایید و آن را خوب با سایر مواد به هم بزنید.
۹. دستانتان را مرطوب نمایید و با مخلوط نخود، توپهایی به قطر ۵ سانتیمتر بسازید.
۱۰. روغن را داخل ماهیتابه ته گودی بریزید. حرارت زیر ماهیتابه را روی دمای متوسط تنظیم نمایید تا روغن داغ شود. فلافلها را درون آن سرخ کنید. آنها را در روغن بچرخانید تا دور تا دور آنها کاملاً سرخ شود. سپس آنها را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن آنها گرفته شود.
پلو قارچ با ریحان
مخلوط قارچ با ریحان به همراه سبزیجات دیگر و سویاسس طعمی متفاوت و جدید را به وجود میآورد.
مواد لازم برای ۲ نفر
- برنج: 2 پیمانه
- قارچ : 1 پیمانه، نصف یا چهار قاچ شده
- سیر : 1 حبه، ریز شده
- فلفل سبز یا قرمز: 1 تا 2 عدد، ریز شده
- پیاز: 1 عدد، کوچک و ریز شده
- فلفل دلمه سبز :1 عدد کوچک و خرد شده
- سویا سس: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- لوبیا سبز پخته: 4 تا 5 عدد، بلند خرد شده
- برگ تازه ریحان : 15 عدد
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. در یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را به آن بیفزایید. تفت دهید تا نرم شده ولی رنگ آن عوض نشود.
۲.سیر و فلفل ریز شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سیر کمی عوض شود.
۳. لوبیا سبز، فلفل دلمه و قارچهای دو نیم شده یا چهار قاچ شده را افزوده و با حرارت ملایم تفت دهید تا وقتی قارچها نرم شوند. نمک، فلفل و سویا سس را نیز بیفزایید و در آخر برگهای ریحان را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
۴. برنج را به روش دلخواه خود پخته و دم کنید.
۵. برنج را در ظرف یا دیس مورد نظر کشیده، مخلوط قارچ را روی برنج دهید و سرو نمایید.
رولت سبزیجات
مواد لازم برای ۶- ۴ نفر:
- کره ی پاستوریزه : 60 گرم
- تره فرنگی: 1تکه متوسط
- سیر: 2 حبه
- آرد سفید گندم: یک سوم پیمانه(40گرم)
- شیر پاستوریزه: 1پیمانه (150گرم)
- تخم مرغ: 4 عدد
- پنیر پارمزان رنده شده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل رولت:
- پنیر پارمزان رنده شده: 100 گرم
- کنسرو ذرت: 150 گرم(1پیمانه)
- پیازچه ی خرد شده: یک سوم پیمانه
- پنیرخامه ای پاستوریزه: 50 گرم
طرز تهیه :
۱- سینی یا ظرف مخصوص فر به ابعاد ۳۰× ۲۵ سانتی متر را چرب کرده یا داخل آن کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن را چرب کنید.
۲- سیر و تره فرنگی را ریز خرد کنید و همراه با ۳۰ گرم کره به مدت ۵- ۴ دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا تره فرنگی نرم شود.
۳- سپس بقیه ی کره را ذوب کنید. آرد را به آن اضافه نمایید و با حرارت ملایم کمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.
۴- به مخلوط کره و آرد، شیر را کم کم اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا مخلوط یک دستی به دست آید و غلیظ شود.
۵- زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را جدا کنید.
۶- سپس زرده ی تخم مرغ، مخلوط تره فرنگی و سیر، نمک و فلفل را به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را به یک ظرف بزرگ انتقال دهید.
۷- سفیده ی تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس سفیده را به مخلوط بالا اضافه و خوب مخلوط کنید.
۸- فر را از قبل با حرارت ۴۰۰ درجه ی سانتی گراد گرم کنید.
۹- مواد آماده شده را در سینی بریزید و سطح آن را صاف کنید.
۱۰- حال رولت(مواد مخلوط شده) را در طبقه ی وسط فر به مدت ۱۵- ۱۲ دقیقه حرارت دهید تا پف کند و سطح آن طلایی شود.
۱۱- ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده را به طور یکنواخت روی کاغذ روغنی پخش کنید و رولت را روی کاغذ برگردانید (اگر برای کف رولت از کاغذ روغنی استفاده کردهاید کاغذ را جدا کنید).
۱۲- مخلوط پیازچه ی خرد شده، ذرت و پنیر خامه ای و پنیر پارمزان را روی رولت بریزید و رولت را محکم بپیچید و گرم سرو نمایید.
نکته:
به جای پنیر پارمزان می توانید از پنیر فتا استفاده کنید.
نظر کاربران
درود بر شما، سپاسگزارم بسیار، من یه گیاهخوارم و عاشق حیوان ها.
چند تاشون اشتهامو برانگیختوندن:-)
تنها حیف که 11 شبه و کاری ازم برنمیاد.
باز هم سپاسگزارم.