پخت غذاهای خوشمزه با ماست!
پودر بادام را در تابهای بدون روغن تفت دهید تا رنگ بگیرد و وقتی که خنک شد بادام را با ماست، پودر قند، شیر و دارچین مخلوط کنید. میوه فصل، آبلیمو و ۲۰ گرم پودر قند باقیمانده را با هم میکس کنید.
مجله سیب سبز:
دسر ماست بادامی
- پودر بادام: 8 قاشق غذاخوری
- ماست خامهای: نیم کیلو
- پودر قند: 6 قاشق غذاخوری
- شیر: 6 قاشق غذاخوری
- میوه فصل: 200 گرم
- دارچین: کمی
- لیمو ترش ریز: یک عدد
- پودر قند: 20 گرم
چطور بپزم؟
پودر بادام را در تابهای بدون روغن تفت دهید تا رنگ بگیرد و وقتی که خنک شد بادام را با ماست، پودر قند، شیر و دارچین مخلوط کنید. میوه فصل، آبلیمو و ۲۰ گرم پودر قند باقیمانده را با هم میکس کنید تا پوره شوند. حالا در ظرف دلخواهتان این دو مخلوط را طبقهطبقه بریزید و با برشهایی از میوه آن را تزئین کنید.
فوت کوزهگری
دسرتان را با میوه ریز و قرمزرنگ تزئین کنید. تفاوت رنگ میوه با دسر میتواند میز شما را زیباتر کند.
بریانی مرغ با ماست
چی لازم دارم؟
- مرغ بدون پوست: ۸ تکه
- ماست: یک لیوان
- پودر سیر با زنجبیل نرم شده: یک قاشق غذاخوری
- لیموی تازه: یک عدد
- فلفل سیاه، زیره، زردچوبه: کمی
- فلفل سبز: یک عدد
- گشنیز: نصف دسته
- نعناع: کمی
- پیاز سرخ شده: به مقدار زیاد
چطور بپزم؟
مرغ را با ادویههای نرم شده و نمک مخلوط کنید و بعد ماست را با آبلیمو، فلفل سبز تند، پودر سیر و زنجبیل به مواد اضافه کنید و حسابی هم بزنید. بعد مواد را یک ساعت روی اجاق بگذارید تا مرغ بپزد و آبش کم شود. پیاز را روی آن بریزید و بعد گشنیز و نعناع خرد شده را اضافه کنید. برنج آبکشی که برای مخلوط شدن با مرغ آماده کردهایدرا روی موا د بریزید تا سطح مواد را بپوشاند و روغن پیاز را رویش بدهید. 45 دقیقه صبر کنید تا غذایتان آماده شود.
فوت کوزهگری
این غذا را با پودر هل معطر کنید تا طعمش نسبت به مرغهایی که دیگران میپزند، متفاوت باشد.
سس ماست و ارده
- ماست سفت: یک لیوان
- ارده (شیره کنجد): یکسوم لیوان
- نمک و فلفل: کمی
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- لیمو ترش: یک عدد
چطور بپزم؟
ماست و ارده را با همزن حسابی هم بزنید تا سفت و یکنواخت شود. بعد شکر، نمک، فلفل و آخر از همه آبلیموی تازه را اضافه کنید تا غلظت سس شبیه ماست یا خامه شود. شکر را به اندازه دلخواهتان میتوانید به سس اضافه کنید.
فوت کوزهگری
پوست لیمو را دور نریزید! کمی از آن را رنده کنید و به سستان اضافه کنید تا خوشعطر شود.
آبدوغ خیار
- ماست: یک قاشق غذاخوری
- مغز گردوی ریز شده: 4 تا 5عدد
- کشمش پلویی: دو قاشق غذاخوری
- خیار: 3عدد
- نمک و فلفل سیاه و گل سرخ: کمی
- سبزی خشک (تره، شوید و بیشتر نعناع): کمی
چطور بپزم؟
ماست را خوب هم بزنید تا رقیق و یکدست شود، به همان اندازه ماست به آن آب اضافه کنید و دوغ بسازید. خیار را ریز کنید و مواد گفته شده را در ماست بریزید و هم بزنید. چند قالب یخ در مخلوط بیندازید.
فوت کوزهگری
اگر میخواهید آبدوغ خیارتان خوشعطر و متفاوت شود به آن یک سیب گلاب خرد شده اضافه کنید.
بورانی بادمجان کبابی
چی لازم دارم؟
- بادمجان: دو عدد
- ماست: نیمکیلو
- پودر موسیر و نمک: کمی
چطور بپزم؟
بادمجان را روی منقل یا گاز کباب کنید تا پوستش بسوزد و بوی دود بگیرد. بعد پوستش را بگیرید و حسابی آن را بکوبید تا نرم و کمی کش دار شود. بادمجان دودی له شده را با ماست مخلوط کنید و با پودر سیر و نمک به آن طعم دهید.
فوت کوزهگری
فوت خاصی ندارد. همین که ماستتان حسابی بوی دود بگیرد، کار تمام است!
کَمِهجوش سبزواری
- ماست چکیده چرب و سفت: یک کیلو
- گوجهفرنگی: 2 کیلو
- پیاز: 2 عدد
- پودر گردو : ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
- کره: ۵۰ گرم
- نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
- پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
- روغن (ترجیحا حیوانی): کمی
- نمک: کمی
چطور بپزم؟
پیازها را ریز خرد کنید و در کره و روغن طلایی کنید. بعد هم زردچوبه، نعناع خشک ، پونه خشک و گردو را رویشان بریزید و باز تفت دهید. در زمان تفت دادن ماست را که با کمی آب رقیق کردهاید همراه گوجهفرنگی در مخلوطکن بریزید، به مواد روی گاز اضافه کنید و بعد از هم زدن بگذارید آنقدر بجوشد تا به غلظت دلخواهتان برسد.
فوت کوزهگری
اگر دوست داشتید، میتوانید یکی، دو تخممرغ هم به این غذا اضافه کنید. بهتر است این غذای محبوب سنتی که اهالی طبس در طبخ آن ماهرند را با سبزی، پیاز و فلفلدلمهای سر میز بیاورید.
خورش ماست
چی لازم دارم؟
- گوشت گردن بدون استخوان: ۲۵۰ گرم (یا ۳۰۰ گرم با استخوان)
- ماست چکیده: ۲ونیم کیلو
- شکر: یک پیمانه سرخالی
- زرده تخممرغ: ۲ عدد
- آب : ۲ تا ۳پیمانه
- پیاز: یک عدد
- گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده و خلال پسته، بادام و زرشک: کمی برای تزئین
چطور بپزم؟
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید. بعد از جدا کردن استخوانها، گوشت را با گوشتکوب، خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود. حالا وقت اضافه کردن زردههای تخممرغ، ماست و شکر است و بعد میتوانید این مایع را روی حرارت بگذارید. مواد را تا زمان جوش آمدن حسابی هم بزنید و بعد از جوش آمدن گوشت کوبیده شده را در تابه بریزید و مخلوط ماست، زرده تخممرغ و شکر را به آن اضافه کرده و حسابی هم بزنید. بعد هم به این معجون کشدار زعفران آب کرده و اگر دلتان خواست گلاب اضافه کنید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزئین کنید.
فوت کوزهگری
خورش را 24 ساعت پیش از آمدن مهمانها درست کنید و در یخچال بگذارید تا جا بیفتد و روز مهمانی آن را سرد سرو کنید.
آش خرفه با ماست
چی لازم دارم؟
- سبزی خرفه: یک کیلو
- برنج: یک پیمانه
- بلغور گندم: یک پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- سینه مرغ: یک عدد
- پیاز داغ: فراوان
- سیر داغ: کمی
- نمک و فلفل: کمی
- ماست (ترجیحا ترش):
- یک کیلو
- تخممرغ: یک عدد
- آرد سفید: سه، چهار قاشق غذاخوری
چطور بپزم؟
بلغور گندم و نخود را با آب و پیاز و کمی زردچوبه آنقدر بپزید تا برنج و بلغور کاملا له شود. سبزی خرفه را کارد بزنید و مرغ ریش شده و آب مرغ و سبزی را در قابلمه بریزید تا سبزی بپزد. وقتی آش جا افتاد، ماست زده شده را با آرد هم بزنید و در آش بریزید. بعد از 10 دقیقه جوشیدن آش آماده است اما پیش از سرو بدون آنکه در قابلمه را بگذارید اجازه دهید آش خنک شود و خودش را بگیرد. آش آماده را میتوانید با سیر و پیاز داغ تزئین کنید.
فوت کوزه گری
بعد از ریختن ماست در آش، آن را تا زمان جوش آمدن هم بزنید تا نبرد. اگر از دستتان در رفت و آشتان برید، یک تخممرغ در آن بشکنید تا ایرادش معلوم نشود.
نظر کاربران
خورش ماست را باید وردست یه نفر قبلا اموزش ببینید وگرنه خوب نمیشه.مثلا اینجا نوشته گوشت را بکوبید در حالی که با کوبیدن کش نمیاد بلکه باید چندین بار با کف دست گوشت را مالش داد تا کش بیاد. شکرشم اگه کم و زیاد باشه خوب نمیشه باید به اندازه باشه.
وای خدا من از همش میخوام :دی
داخل آب دوغ خیار بجای آب شیر بریزید و کمی هم به آن خامه اضافه کنید
عالی می شود
نه
ممنون از شما