اراکیها روی این غذای شیک و پائیزی تعصب دارند!
«فصل آش داره میرسه! میدونی اگه هر روزم آش بپزی بازم آش جدید داریم؟!» آش یکی از خوشمزهترین و دلچسبترین غذاها برای فصلهای سرد سال است.
برترینها: «فصل آش داره میرسه! میدونی اگه هر روزم آش بپزی بازم آش جدید داریم؟!» آش یکی از خوشمزهترین و دلچسبترین غذاها برای فصلهای سرد سال است. البته کسانی که عاشق آش هستند فصل و دمای هوا برایشان اهمیتی ندارد و همیشه به علاقهشان وفادارانه پایبندند!
ترخینه را حتما دیدهاید. اما خوب است بدانید که از ترکیب گندم، بلغور و جو که در دوغ خیس پخته است تهیه میشود. وقتی به اندازه کافی بپزد تبدیل به یک خمیر میشود و در اینجا به آن نمک و زردچوبه اضافه شده و آنها را به شکل گلولههای کوچک درآورده و زیر نور آفتاب خشک میکنند.
مواد لازم برای آش ترخینه:
عدس |
۵۰ گرم |
نخود |
۵۰ گرم |
لوبیا چیتی |
۵۰ گرم |
ترخینه |
۳۰۰ گرم |
سبزی آش |
۳۰۰ گرم |
پیاز |
۲ عدد متوسط |
کشک |
به مقدار لازم |
نعناع و نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
قدم اول:
مانند هر آش دیگر بهتر است که از شب قبل حبوبات را خیس کنید. چندبار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
قدم دوم:
ترخینهها را در مقداری آب خیس کنید.
پیاز را خرد کرده و در قابلمهای که روغن ریختهاید تفت بدهید. یکی از رازهای آش خوشمزه به پیازداغ آن است. در این زمینه اصلا سهل انگاری نکنید!
حبوبات را (به غیر از عدس) آبکش کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. کمی تفت بدهید و درون قابلمه آب بریزید. حرارت گاز را بالا ببرید وقتی که آب جوش آمد شعله را کم کنید.
قدم سوم:
ترخینه را هم آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. عدس و ترخینه را بعد از یک ساعت از پخت آش به آن اضافه کنید. نمک وفلفل و زردچوبه را هم داخل آش بریزید و اجازه بدهید بپزد.
قدم چهارم:
اگر میخواهید این آش را با کشک میل کنید حواستان به نمک باشد. چون کشک به خودی خود شوری دارد نمک زیاد استفاده نکنید.
قدم پنجم:
نیم ساعت که از پخت ترخینه گذشت وقت اضافه کردن سبزی آش است. بخش خوش عطر و بوی ماجرا همین جاست. وقتی که عطر پخت سبزی آش بلند میشود دیگر خیلی خویشتنداری لازم است تا صبر کنید آش آماده بشود و میل کنید!
قدم آخر:
آش را با چه چیزهایی تزیین میکنند؟ پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ... به به. این آش را درست کنید ولی تنها نخورید، حتما در یک دورهمی آن را سرو کنید و لذتش را ببرید. نوش جان!
ارسال نظر