طرز تهیه آش دوغ اردبیل
اگر از ماست پاستوریزه استفاده میکنید، در صورت دسترسی کمی کره محلی به آش اضافه کنید تا طعم آن خوشمزهتر شود.
برترینها: آش دوغ یکی از آشهای سنتی و اصیل ایرانیه که با دوغ و ماست تهیه میشه و فوق العاده لذیذ و خوشمزه است این آش معمولا به رنگ سفید سرو میشه و برای همین بهتره از زردچوبه داخلش استفاده نشه و هم با کوفته قل قلی و هم بدون اون تهیه میشه.
مواد لازم
- دوغ: ۲ لیتر
- ماست: ۲ لیتر
- تخم مرغ: ۱ عدد
- برنج: ۱ پیمانه
- نخود خام: ۲/۳ پیمانه
- تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
- نمک وفلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
در ابتدا نخود رو با مقدار کافی آب میپزیم.
نکتهی مهم برای تهیه این آش اینه که سعی کنیم تا دوغ و ماست در حین پخت نبره برای همین در ابتدا ماست رو با همزن دستی میزنیم تا کاملا بازو یکنواخت بشه.
بعد دوغ رو هم به ماست اضافه کرده و باز با همزن دستی میزنیم تا مخلوط یکنواخت بشه.
حالا تخم مرغ رو داخل مخلوطمون میریزیم و باز با همزن دستی میزنیم تا تخم مرغ کاملا حل بشه. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکنه.
مایه آش رو روی حرارت زیاد میذاریم و برنجی که شستیم رو اضافه میکنیم و به صورت مداوم همشون میزنیم تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنیم.
باید به هم زدن مداوم ادامه بدیم تا مایه به جوش بیاد و شروع به قل قل زدن کنه.
در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حرارت رو هم کمی پایین میاریم، ولی نه خیلی پایین. دیگه احتیاجی نیست تا آش رو مداوم هم بزنیم همین که گاهی هم زده بشه تا ته نگیره کافیه.
وقتی سبزی آش پخت نخود پخته رو هم اضافه میکنیم و به مقدار کافی نمک و فلفل هم میزنیم و اجازه میدیم تا آش جابیوفته.
در صورتی که ترجیح بدین آش کوفته قل قلی داشته باشه میتونین کوفته هارو با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنین و در انتها با آش سرو کنین
نظر کاربران
ممنون بسیار خوب توضیح داده بودین
پاسخ ها
نوش جونت
دستتون درد نکنه
تو مواد لازم تخم مرغ نبود یهو از کجا سر دراورد
پاسخ ها
ی نگاه دوباره بنداز تخم مرغ و تو مواد لازم میبینی
قربونت همش خوب بود الا قسمت آخرکه کوفته روقلقلی میکنیم اما سرخ نمی کنیم
قلش بدید داخل آش دوغ پز بشه نه روغن پز!!!!سرخ نکنید بلکه خام داخل آش بیاندازید تاپخته شود
ساقه سیر سبز(تر) هم بهترین طعم راایجاد میکند
دمتون گرم
1توصیه : اگه کم فشاری دارید توی خوردنش مسابقه ندید که شاید آخرین بارتون بشه!!گفته باشم
سیرحبه ای رو له کنید وموقع سرو هرکس به اندازه نصف قاشق چایخوری اضافه کند نوش جون
به به یادش بخیر توسرین من آش دوغ خوردم هیچ وقت لذتش یادم نمیره از آب گرمش هم بهتر بود یادم باشه حتما درست کنم.
من خودم اردبیلی هستم عالی توضیح دادین دقیقا همینه
مرسی عالی بود
عالی بود.من درست کردم از رو همین دستور محشر شد.دستتون درد نکنه...
خیلی خوبه دست شما درد نکنه مرسی خدا نگهدارتان به امید دیدار
اگر ماست محلی بو د باز هم باید دوغ محلی اضافه کنیم
طرز تهیه ژله رنگین کمان
من یه مشکل کوچیک توسبزیهای مورداستفاده توآش داشتم که ازتوضیحات شمااستفاده کردم.ممنون واقعا کارسازبود
عاااالی بود
البته اسم اصیل و ترکی این غذا ، آیران آشی هست.
اهالی مغان هم بهش میگن,دوغبا یا دوغا
با یعنی آش,دوغ هم که,,,,
خیلی مزه بدی می ده
پاسخ ها
مزه بد میدهد.
این اش نمیدانم ترکی است یا کردی ولی درمنطاق کرد نشین پخت می شود بخصوص اذربایجانغربی خیلی خوشمزه تر ازاردبیل است
پاسخ ها
اولا اسمش ترکی هست و درضمن آذربایجان غربی هم ترک هست و اسمشم روش هست
آیران آش چوخ تاتلیلی;-)
بهترین و لذیذترین آش دنیاااا. هرکی میگه طعمش بده حتما خوبشو نخورده یا آش بریده شده رو خورده خوشش نیومده!! آره عزیزم آش دوغ فقط اردبیل
خیلی عالی شد ممنون از راه کارتون
دستور پختش عالی بود.
منیژه تشکر خیلی خوب بود
روش درست کردن اش عالیه، منم درست کردم، خییلی لذیذه، دستتون دردنکنه، ازاموزشها وراهنمائیتون
تقریبا خوب است
اصل این اش کوردی هست که متاسفانه ترکها بسیار بد کپی کردن. عزیزانی که مدل کوردی ش رو امتحان نکردن تو سفر به کردستان بچشن و لذت اش اصل رو ببرن
پاسخ ها
چون کلا ترک ها تمام فرهنگشون کپیه
توطول مدت پخت آش در قابلمه بسته باشه؟
وااایی من که دیونشم
سلام عا لی بود
تا مرحله اخر درست بود اما جای نخود و سبزی اشتباه بود نخود باید کاملا بپزه ولی سبزی نیم پز باید باشه و درضمن گوشتو سرخ نمیکنن مستقیم داخل اش میندازن تا بپزه ولی 99درصد مواقع گوشت نداره اش دوغ اردبیل اش تبریز داره
تخم مرغ اش دوغ لازم نیست
تخم مرغ اش دوغ لازم نیست
سلام ممنون از توصیحاتتون من تاحالا درست نکردم قراره طبق دستور درست کنم و ببینم چه طوری هست امید و ارم خوب در بیاید
من سیر زدم خیلی خوب شد.
خیلی خوبه الکی حرف های بد نزند حتماً درست کنید