طرز تهیه کاپ کیک با تزیین خامه؛ ویژه ولنتاین
کاپ کیک یکی از انواع کیکهای تک نفره است که در قالبهای مخصوص کاغذی تهیه میشود و روی آن را با خامه، سس شکلات، خمیر فوندانت و انواع ژله و میوه تزیین میکنند.
برترینها: کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالبهای کاغذی مخصوص تهیه میشود و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین میکنند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال ۱۷۹۶ این نوع کیک را در فنجانهای کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزیاش منتشر کرد. کاپ کیکها به اندازهای محبوب هستند که در تقویم جهانی روزهایی را به نام آنها ثبت کردهاند.
مثلا ۱۸ اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، ۹ نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و ۱۵ دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوهای نامگذاری شده است. امروز در قنادیها نمونههای متنوعی از کاپ کیکها را میبینیم که در طعمها و اندازههای گوناگون تهیه میشوند. این کیکها به دلیل تک نفره بودن و اندازه مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشنها و مهمانیها بسیار کاربردی هستند.
کاپ کیک ویژه ولنتاین یکی از انواع کاپ کیکهای وانیلی است که روی آن را با خامه فرم گرفته قرمز رنگ تزیین میکنند و برای ولنتاین گزینه مناسبی است. در این مطلب طرز تهیه کاپ کیک ویژه ولنتاین همراه با فوت و فنهای مربوط به فرم دادن خامه قنادی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک ولنتاین
تخم مرغ: ۴ عدد
آرد سفید شیرینی: ۲ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
روغن: نصف پیمانه
شیر: نصف پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
خامه قنادی: ۳۰۰ گرم
رنگ مجاز خوراکی
کاغذ مخصوص کاپ کیک
طرز تهیه مرحله به مرحله کاپ کیک ولنتاین
۱ ـ ابتدا تخم مرغها را که به دمای محیط رسیدهاند، همراه با وانیل، نمک و شکر داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن حدود ۶ دقیقه هم بزنید تا تخم مرغها پف کنند و مایه کرم رنگ و شفافی به دست بیاید.
۲ ـ در مرحله بعد روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید.
۳ ـ آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط کرده و سه بار الک کردهاید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه حل شود و حالت گلولهای نداشته باشد.
۴ ـ در مرحله آخر شیر را که به دمای محیط رسیده است، به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید.
۵ ـ حالا کاغذهای مخصوص کاپ کیک را داخل قالب مخصوص کاپ کیک بگذارید و کاغذها را با مایه کیک پر کنید تا جایی که اندازه یک بند انگشت از سر کاغذ خالی بماند. بعد قالب کاپ کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، بگذارید تا بپزد.
۶ ـ بعد از پخت کاپ کیکها را از فر خارج کنید و بگذارید تا کاملا خنک شوند. برای آموزش تزیین کاپ کیکهای ولنتاین با خامه فرم گرفته در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آموزش فرم دادن خامه قنادی
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته میشود که آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همانطور که میدانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمانبندیها تمرکز کنید و مهمتر از زمانبندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. برای مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد. مسلماً نتیجهای که در ۱۵ دقیقه با این دو همزن حاصل میشود، متفاوت است. ممکن است با همزن متوسط در ۱۵ دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در ۸ دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست میآید، خامه فرم گرفته نیست. به زمانبندیها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان میکنیم. همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادیها تهیه میکنید، بسته به نیازتان آن را در بستههای نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بستهبندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید. برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخزدایی شود و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار بدهید. وقتی یکدست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی شروع به آماده شدن میکند، کمکم رنگ آن مات میشود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامههای زیر ظرف هم زده شود. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید.
علاوهبر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانههای خامه فرم گرفته این است که رد پرههای همزن روی آن میافتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون میآورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. وقتی خامه آماده شود، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمیریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به اندازه نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرمدهی دیگر نمیتوانید برای تزیین کیک یا دسرها از آن استفاده کنید.
باید زمانی رنگ غذا را به خامه اضافه کنید که هنوز کاملا فرم نگرفته است؛ یعنی وسط هم زدن خامه وقتی کمی از حالت شلی درآمد، رنگ غذا را اضافه کنید تا رنگ با خامه یکدست شود. برای تهیه خامه قرمز رنگ میتوانید هم از رنگ غذای مایع و هم رنگ غذای پودری استفاده کنید. میزان پر رنگی و کم رنگی قرمز شما بستگی به میزان رنگی دارد که به خامه اضافه میکنید. اگر بعد از حل شدن رنگ احساس کردید، خامه خیلی پررنگ نشده است، کمی دیگر رنگ به آن اضافه کنید.
خامه آماده را داخل قیف بریزید و با ماسوره m۱ یا ۲D روی کاپ کیکها را با خامه فرم گرفته تزیین کنید. برای زیباتر شدن کاپ کیک ولنتیاین میتوانید از ترافلهای رنگی برای تزیین روی خامه استفاده کنید؛ همچنین هنگام خرید کاغذ کاپ کیک کاغذهایی را که قرمز رنگ هستند و یا طرح قلب دارند، انتخاب کنید.
ارسال نظر