۲ راز خوشمزگی غذاهای بوراک؛ آشپز ترکیهای
بوراک اوزدمیر، آشپز ۲۷ساله و معروف ترکیهای میگوید که بیشتر شهرت خود را مدیون آشپزی با چشمهای بسته است! بوراک که از کودکی عاشق آشپزی بود، اولین رستوران خود را در ۱۷سالگی و با حمایت پدرش افتتاح کرد.
برترینها - ندا احمدلو: بوراک اوزدمیر، آشپز ۲۷ساله و معروف ترکیهای میگوید که بیشتر شهرت خود را مدیون آشپزی با چشمهای بسته است! بوراک که از کودکی عاشق آشپزی بود، اولین رستوران خود را در ۱۷سالگی و با حمایت پدرش افتتاح کرد.
او در سال ۲۰۱۲ یک حساب کاربری در اینستاگرام برای خود ایجاد کرد و با انتشار فیلمهایی جنجالی از آشپزی، به شهرتی جهانی دست یافت. بوراک در این کلیپهای کوتاه آشپزی بدون نگاه کردن به مواد غذایی، اقدام به خرد کردن، چیدن و پختن آنها میکرد! آوازه بوراک و رستورانهای او تا حدی در جهان پیچید که امروزه کمتر چهره سرشناسی پیدا میشود که به ترکیه برود و سری به رستورانهای بوراک و غذاهای لذیذ او نزند.
اگر میخواهید بدانید که راز خوشمزگی غذاهای بوراک چیست، بد نیست که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید!
راز اول: استفاده از مواد اولیه تازه
یکی از مهمترین رازهای خوشمزگی غذاهای بوراک، استفاده او از مواد اولیه تازه است. اگر نگاهی به کلیپهای آشپزی این سرآشپز جوان بیندازید، حتما میبینید که او به هیچ عنوان از گوشتهای فریزشده، مواد غذایی آماده یا نیمهآماده و یا سبزیجات منجمد استفاده نمیکند. زمانی که شما از مواد غذایی تازه برای طبخ غذا کمک میگیرید، بخش زیادی از عطر ماده غذایی را حفظ میکنید و در نهایت باعث خوشطعمتر شدن غذا میشوید. مواد غذایی تازه، بافت بهتری هم نسبت به مواد غذایی فریزشده دارند و از این جهت هم میتوانند در طعم و عطر نهایی غذا، تاثیر مثبتی داشته باشند.
متخصصان تغذیه بر این باورند که معمولا حجمی از ویتامینهای موجود در مواد غذایی، با فریز کردن آنها از بین میرود و مواد غذایی تازه، ارزش تغذیهای بالاتری نسبت به مواد فریزری دارند. از این رو، توصیه آنها همواره بر مصرف مواد اولیه تازه برای طبخ غذا است. حالا اگر به هر دلیلی، همیشه امکان تهیه و آمادهسازی مواد اولیه تازه برای طبخ غذا را ندارید، میتوانید این ۲ راهکار را برای حفظ ارزش تغذیهای غذا و عطر و طعم بهتر آن رعایت کنید:
۱. مواد غذایی را بهصورت محدود خریداری کنید تا بیشتر از ۲ ماه در فریزر نمانند.
۲. اگر غذای شما حاوی یک یا چند نوع از سبزیجات به همراه حبوبات یا ترکیبات گوشتی است، حتما حداقل یکی از سبزیجات مورد استفاده در غذا را بهصورت تازه استفاده کنید. سبزیجات تازه مانند کرفس، لوبیا سبز، جعفری، سبزی کوکو، سبزی قرمه یا شوید، عطر و طعم فوقالعادهای به غذاهای شما میدهند.
راز دوم: استفاده صحیح از ادویهها
درست است که ادویهها بهعنوان مهمترین طعمدهندهها به مواد غذایی شناخته میشوند، اما استفاده بیش از حد یا نادرست از ادویهها میتواند طعم نهایی غذا را خراب یا نامطلوب بکند. یکی دیگر از رازهای بزرگ خوشمزه بودن غذاهای بوراک، این است که از ادویههای مختلف بهصورت حسابشده و صحیح استفاده میکند.
مثلا اگر شما از زعفران زیاد در غذا استفاده کنید، حتما غذا را تلخ خواهید کرد یا اگر از یک پکیج ادویه در تمام غذاها استفاده کنید، تنوع غذای خانواده را از بین خواهید برد. بهترین روش برای طعم دادن به غذا این است که از هیچ ادویهای بهطور افراطی استفاده نکنید و ادویه مخصوص هر غذا را بشناسید. در ادامه به معرفی بهترین ادویهها برای رایجترین غذاها اشاره میکنیم:
پلوهای مخلوط قرمز (مانند لوبیاپلو، استامبولی و...): زعفران، پودر دارچین، گل محمدی، پودر هل، پودر کاری
پلوهای مخلوط حبوباتی (مانند عدسپلو، ماشپلو و ...): دارچین، تخم گشنیز، زیره، زردچوبه
گوشت مرغ و ماکیان: زعفران، پودر فلفل سیاه، پاپریکا، گرامماسالا، پودر کاری، پودر سیر
گوشتهای قرمز: فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر سیر، فلفل قرمز
ماهی و میگو: زردچوبه، پودر سیر
البته ناگفته نماند که شما میتوانید براساس ذائقه خانواده خود، کمی تغییرات در این ادویهها بدهید، اما بهطور کلی توصیه میشود که تنوع ادویهها در غذاهای مختلف را رعایت کنید تا همه غذاهای شما، طعم یکنواختی نداشته باشند. ضمن اینکه هرگز نباید اجازه بدهید که طعم ادویه بر طعم سبزیجات یا گوشتها غلبه کند.
نظر کاربران
مح توی دبی رستورانش رفتم خیلی غذای بدی داشت اصلا خوش مزه نبود
پاسخ ها
کلا توی ترکیه هم گوشت و مرغ رستوران ها بدون پیاز بود و بوی بد میداد
شاید تو مزه دهنت بد بوده.
دروغ نگو
تو خوابت رفتی
اگه یه ایرانی به چنیتن سشهرتی برسه ایرانیها خودشونو خفه می کنند از افتخار:)گلشیفته فرهانی تو چند تا فیلم درپیت بازی کرد گفتند افتخااار ایران در حالیکه همه کامتنت گذاران و دنبال کنندگانش ایرانی هستند:)))
خواب بودی نفهمیدی مزه اشوووو!!!!!
من رفتم رستورانش تو ترکیه ، اینقدر که تعریف میکنند هم جالب نبود . به نظرم رستورانهای محلی خییلی غذاهاشون ارزانتر و خوشمزه تر بودن . بیخودی با تبلیغات بزرگش کردن
خوش بحالش
غذاهای ترکیه ای اصلا به مذاق ما ایرانیا خوشمزه نیست و برای خودشون خوشمزست چون اعتقادی به مزه دار کردن گوشت ندارن و همینجوری بدون پیاز گوشت پر از دنبه رو میپزن ایییییی.یا بقیه غذاهاشون گندم ابپز و نخود پلو و کلا بیخوده
پاسخ ها
مطمئنی؟؟؟؟!!!!!!
توی کشور سوریه. از روغن زیتون زیاد استفاده میکنند. من از دلمه ی برگ انگورشون خوشم نیامد هم شیرین بود و هم خیلی چرب. روش روغن زیتون ریخته بودن
هیچ جای دنیا مثل ایران نمیتونن غذا بپزند.
خوش طعم ترین غذای دنیا ،غذای ایرانی .
متنوع ترین غذا ،غذای اقوام ایرانی
در رابطه با غذا مرغ همسایه غاز نباشه.
پاسخ ها
اره ماشالله غذای ایرانی همش تخم مرغ
این چرا همیشه میخنده موقع آشپزی تو اکسپلور دیدم
پاسخ ها
من رفتم رستورانش فقط ادا و تبلیغاته، اصلا غذاهاش خوب نیست حیف پول کسی بره تو رستورانش خرج کنه .
غذا های ایرانی با پخت صحیح بسیار خوشمزه وعالی است.
قبل از انقلاب پروازهای خارجی از آشپز خانه
فرودگاه ایران غذا می خریدندودر اروپا معروف بود.
ما که نخوردیم بدونیم خوشمزه است یا نه
پاسخ ها
همون بهتر که نخوردی. خیلی بدمزه بود اصلا با ذائقه ایرانی جور در نمیاد.
برای خودش شاید و برای ترکیه شاید خوشمزه باشه ولی برای بقیه خیر اشپزی اصول قاعده خودش رو داره اینکه همه چی رو رو هم بریزی وحررارت بدی شدی آشپز ؟؟!!