خورشت کرفس با طرز پخت رژیمی
مرغ را بعد از شستن نمک بزنید و همراه یک عدد پیاز و ۳-۴ لیوان آب به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا تقریبا نیم پز شود .کرفس ها را بعد از پاک کردن و شستن به صورت نگینی ریز خرد کنید و در محلول آب و نمک رقیق قرار دهید تا علاوه بر طعم دار و ترد شدن کاملا ضدعفونی شوند .
- نوع غذا: خورشت
- وعده غذایی: ناهار شام
- زمان پخت : ۴۵دقیقه
- زمان آماده سازی مواد: ۳۰دقیقه
مواد لازم:
- مناسب برای 4 نفر
- ساقه کرفس : 500 گرم
- برگ کرفس، نعنا و جعفری : 400 گرم
- مرغ : 300 گرم
- آبلیمو : نصف استکان
- پیاز : یک عدد متوسط
- سیر : 2 حبه ( اختیاری )
- روغن زیتون : به مقدار لازم
- نمک : کمی کمتر از مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- مرغ را بعد از شستن نمک بزنید و همراه یک عدد پیاز و ۳-۴ لیوان آب به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا تقریبا نیم پز شود .
۲- کرفس ها را بعد از پاک کردن و شستن به صورت نگینی ریز خرد کنید و در محلول آب و نمک رقیق قرار دهید تا علاوه بر طعم دار و ترد شدن کاملا ضدعفونی شوند .
۳- برگ های کرفس را همراه نعنا و جعفری ساطوری کنید و کنار بگذارید .کرفس های خرد شده را آبکش کنید .
۴- در تابهای مقداری روغن زیتون بریزید. صبر کنید تا کمی روغن زیتون گرم شود.
۵- کرفسهای خرد شده را همراه با سبزی خرد شده داخل تابه بریزید، در صورت تمایل به استفاده از سیر، دو حبه سیر را داخل تابه رنده کنید و مواد را با حرارت متوسط به مدت ۳ - ۵ دقیقه تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند و کمی نرم شوند؛ همچنین طعم ساقه کرفس و سبزیجات با هم مخلوط شود.
۶- مقداری زرد چوبه به مواد اضافه کنید، مواد را هم بزنید و حرارت زیر تابه را خاموش کنید .
۷- پیاز را از داخل آب مرغ خارج کنید و محتویات تابه را به مرغ اضافه کنید. مقداری فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید و در صورت نیاز ، یک تا دو لیوان آب بریزید.
۸- حرارت زیر قابلمه خورشت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم و درب بسته به مدت ۳۰-۴۵ دقیقه کاملا جا بیفتد. طی این مدت چند بار به خورشت سر بزنید و از اندازه بودن آب آن مطمئن شوید . ۱۰ دقیقه آخر طبخ آبلیمو یا چاشنی ترش مورد نظر را به خورشت اضافه کنید .
۹- خورشت را هم بزنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه آخر خورشت با درب باز بپزد .و در آخر نمک و فلفل و چاشنی را اندازه کنید.
نکته:
۱- تناسب مقدار سبزی این خورشت بهتر است به این صورت باشد : ۵۰٪ برگ کرفس ، ۴۰٪ جعفری و ۱۰٪ نعنا.
۲-میتوانید به جای استفاده از آبلیمو، از مقداری آب نارنج استفاده کنید که ترشی کمتری دارد و کمتر باعث افت فشار خون میشود . در این صورت مقدار آب نارنج برای این مقدار مواد، حدود یک استکان است .
ارسال نظر