طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازیها
یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد.
ایرنا: یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد.
مواد لازم
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیت: پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۳ ق غ
پیاز: ۱عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب جوش: به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
سیبزمینی: ۳ عدد
طرز تهیه
۱. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
۲. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشود و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروف است.
۳. سپس نمک و فلفل سیب زمینیها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکههایی از کلم قمری هم به اون اضافه میکنند.
۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیبزمینیها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشتکوب یا گوشتکوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.
نظر کاربران
ای جانم.....
اون کلم قمری رو توی یخنی نخود نمیندازن اون یخنی کلم و عدسه که فرق دارن با هم
پاسخ ها
گندم نمیریزنا
ج میکنم به
مُردم براش بينظيره با دوغ و سبزي
پاسخ ها
ابگوشت لازم نیست تفت بدین و معمولا با لوبیا سفید استفاده میشه کمی هم باید ترش مزه بشه
این که همون دستور آبگوشت همه جاست
پاسخ ها
آره همون ابگوشت معمولی همه جاس.
آره خوب، چون تو شیراز به اینی که شما میگید آبگوشت میگن یخنی. آبگوشت شیرازی در اصل نخود و لپه نداره
این نخداب خودمونه
منم میخوام
ابگوشت فارس رو تشريف بياريد سمت لارستان ميل كنيد ميدونيد كه فرق داره
در اصل هم ربطي به فارس نداره
ادويه عربي كه استفاده ميشه و يه سري فوت كوزه گري داره كه ابگوشت سمت لارستان رو بهتر ميكنه
در ضمن گوشت كه مزه اصليشه از گوشت كره استفاده ميشه
بقيه جاها گوشت گوسفند اين اولين نكته است
این همون آبگوشت معمولی خودمونه.وقتی هم می کوبیم میشه گوشت کوبیده.
شیرازیا حتما لوبیا چیتی داخلش میکنن اصلا با لوبیا قرمز نمیشه