این دلمهها چی میگن؟ (۱)
دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهنمان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد.
برترین ها: دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهنمان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب سریالی، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.
دلمه کلم برگ مجلسی
مواد لازم
• یک عدد کلم برگ
• ۲۵۰ گرم سبزی دلمه
• یک پیمانه برنج
• ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
• نصف پیمانه پیازداغ
• نصف پیمانه لپه
• چهار قاشق غذاخوری زرشک
• خلال پسته و بادام
• ۵ قاشق غذاخوری شکر
• نصف پیمانه آب لیمو
• ۱۰۰ گرم روغن یا کره
• ۱/۴ پیمانه زعفران دم کرده
• نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین
طرز تهیه
۱. کلم برگ را به همراه نمک و سرکه حدود ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید. برگ ها را از هم جدا کنید. کف قالب سیلیکونی را چرب کنید و کاملا با کلم برگ بپوشانید. طوری که از لبه قالب بیرون بریزد. برای تهیه مواد داخل دلمه، برنج را بپزید. سبزی را خرد و با گوشت چرخ کرده و پیازداغ تفت دهید و ادویه را اضافه کنید. لپه را جداگانه بپزید و سپس بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۲. زرشک ها را تفت دهید. سپس تمام مواد را با هم مخلوط، زعفران را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در نهایت شکر و آبلیمو را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل قالب بریزید و درون آن را کاملا پر کنید.
۳. برگ های کلم را روی سطح قالب بپوشانید و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. زرشک را با خلال پسته و بادام تفت داده و با آن دلمه را تزئین و سپس سرو کنید.
دلمهی برگ مو بدون گوشت
مواد لازم
• ۳۰۰ گرم برگ مو
• نصف پیمانه روغن زیتون یا روغن آفتابگردان
• ۲ عدد پیاز
• ۱ پیمانه برنج
• ۶ عدد پیازچه
• یک سوم پیمانه شوید تازه خرد شده
• ۱ قاشق غذاخوری نعنا تازه خرد شده
• ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو
• نمک و فلفل
طرز تهیه
۱. برگ مو را بشویید و در آب ولرم برای ۱ ساعت خیس کنید. سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
۲. نصف از روغن را در تابه بریزید و پیاز خرد شده را به آن بیفزایید و اجازه دهید با حرارت ملایم برای ۵ دقیقه سرخ شود.
۳. برنج پخته شده، نعنا، شوید، پیازچه، نمک، فلفل و آبلیمو را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید.
۴. یک قاشق غذاخوری یا ۳ قاشق چایخوری از مایه را وسط برگ مو گذاشته و ابتدا لبه انتهایی برگ، سپس دو لبه کناری را روی مواد بگذارید و برگ را لوله کنید، بقیه دلمهها را به همین طریق آماده کنید.
۵. چند عدد از برگ مو را کف قابلمه متوسطی قرار دهید و دلمه را روی آن و کنار هم بچینید، سپس بقیه روغن و ۱.۵ پیمانه آب روی دلمهها بریزید. یک بشقاب یا وسیله شبیه به آن روی دلمهها بگذارید تا هنگام پخت از هم باز نشود.
۶. بعد از اینکه آب دلمه بجوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب دلمهها تبخیر و دلمهها پخته شوند. سپس در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.
دلمه سیب
مواد لازم
• ۱ عدد پیاز درشت
• روغن
• زردچوبه، دارچین، نمک
• زعفران دم کرده
• ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
• ۱/۴ پیمانه لپه
• ۱ قاشق سوپخوری شکر
• ۲ قاشق سوپخوری آب لیموترش
• ۴ عدد سیب درشت
• ۳ قاشق سوپخوری کره
طرز تهیه
۱. ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و به آن ادویه و کمی نیز زعفران، اضافه کنید.
۲. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و سپس لپه را که از قبل پخته اید به همراه کمی شکر و آب لیمو به گوشت اضافه کنید و مواد را کنار بگذارید. داخل سیب ها را یک به یک خالی و آنها را با مواد پر کنید.
۳. سیب ها را در ظرف بچیند. آب را همراه با کره آبکرده، زعفران، آب لیمو و شکر روی آنها بریزید و بگذارید تا پخته شوند
دلمه سوسیس و آلو
مواد لازم
• هشت عدد سوسیس گوشت دودی
• دو قاشق غذاخوری سس خردل
• ۲۴ عدد آلو برقانی خشک بدون هسته (خیس خورده)
• هشت ورق ژامبون گوشت
• یک قاشق غذاخوری کره نرم شده
طرز تهیه
۱. سوسیسها را با کمک یک چاقوی تیز از پهلو شکاف بدهید، این شکاف باید تا عمق سوسیس برود. داخل شکاف سوسیسها را سس خردل بمالید و درون هر یک، سه عدد آلو قرار دهید.
۲. دور سوسیسهای پر شده را با ورقههای ژامبون بپیچید و محکم کنید. برای محکمتر شدن میتوانید دور دلمهها را با نخ تمیزی محکم کنید.
۳. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۲۶۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا داغ شود، اطراف سوسیسها را با کره چرب کنید و آنها را درون سینی فر بچینید. سینی را به مدت ۱۵ الی ۱۸ دقیقه یا تا زمانی که دلمههای سوسیس طلایی شوند، درون فر قرار دهید.
دلمه پیاز سفید
مواد لازم
• ۲۰۰ گرم گوشت گوساله
• ۱/۴ پیمانه روغن یا کره
• ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• ۱۰۰گرم سبزی دلمه خرد شده
• نصف قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
• ۱ قاشق چایخوری نمک
• ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیموترش
• ۱ قاشق سوپخوری شکر
• ۱/۳ پیمانه برنج
• ۱ پیمانه آب گوشت
• ۳ تا ۴ عدد پیاز درشت
• ۲ پیمانه آب برای پخت دلمه
طرز تهیه
۱. گوشت را بسیار ریز خرد کنید. کره را در تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید و سبزی دلمه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. در آخر، نمک، آب لیمو و شکر را نیز اضافه کنید و پس از یکی دو تفت، برنج شسته شده و خیس کرده را همراه یک پیمانه آب گوشت به مواد اضافه کنید.
۲. اجازه دهید مایه با در بسته و حرارت ملایم بجوشد و آب آن کشیده شود.
۳. پیازها را پوست بگیرید و داخل آن را خوب خالی کنید .سپس با مایه گوشت داخل آن را پر کنید. همین طور می توانید پیازها را از وسط طوری قاچ کنید که برش چاقوی شما به انتهای پیاز نرسد و این پیاز را داخل آب جوش بیندازید تا بپزد و نرم شود.
۴. سپس آن را لایه لایه کنید و کمی از مایه گوشتی داخل آن را بریزید و آن را بپیچید و داخل قابلمه بچینید. در هر دو صورت ۲ پیمانه آب روی پیازها بریزید و در ظرف را بگذارید و پیازها را یک ساعت با حرارت ملایم بپزید.
نظر کاربران
اگر ممکنه تصویر قالب دلمه کلم را در سایت قرار دهید.ممنون