طرز تهیه کلم پلو؛ عطر و طعمی زعفرانی
کلم پلو یک غذای لذیذ است که از برنج، زعفران، کلم سرخ شده، گوشت و پیاز تهیه میشود. این غذای ایرانی که به روشهای مختلفی قابل تهیه است، طرفداران بسیاری دارد.
وبسایت یامی شف: کلم پلو یک غذای لذیذ است که از برنج، زعفران، کلم سرخ شده، گوشت و پیاز تهیه میشود. این غذای ایرانی که به روشهای مختلفی قابل تهیه است، طرفداران بسیاری دارد. با طرز تهیه کلمپلو زعفرانی با ما همراه باشید.
مواد لازم
گوشت قلقلی
- گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد (رنده شده)
- سیر: ۱ حبه (رنده شده)
- ادویه کاری و دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: بهمیزان لازم
برنج
- برنج: ۴ پیمانه
- کلم ریز خرد شده: (حدود ۶۰۰ گرم)
- پیاز: ۱ عدد
- سیب زمینی: (ته دیگ) ۲ عدد
- زعفران دم کرده: ۱/۴ پیمانه
- پوره گوجه فرنگی: ۱/۲ پیمانه
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- روغن برای سرخ کردن: بهمقدار لازم
- آب: بهمقدار لازم
- نمک و فلفل: بهمقدار لازم
نکات
۱. برنج را درون یک کاسه بریزید، روی آن آب ولرم ریخته و کمی هم بزنید و آب را تخلیه کنید. همین روش را تکرار کنید تا آب تمیز شود برنجها را با آب ولرم بپوشانید و حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحاً ۲ ساعت بگذارید.
۲. زعفران را از قبل آماده کنید (زعفران ساییده را در یک لیوان ریخته و کمی گلاب یا آب زده و روی حرارت غیر مستقیم برای ۵ دقیقه قرار دهید).
۳. کلم را به صورت نوار و پیازها بهشکل مکعب خرد کنید.
طرز تهیه
۱. گوشت چرخکرده را با تمامی مواد گفته شده ترکیب کرده و به خوبی ورز دهید (به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید).
۲. تابه را روی حرات گذاشته روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن گوشتها را قلقلی کرده و در روغن از دو طرف سرخ کنید.
۳. پیاز را در همان روغن سرخ کنید که کبابهای گوشتی را سرخ کردید.
۴. پیاز را کنار گذاشته و کلم را سرخ کنید تا کمی طلایی و نرم شود.
۵. سپس پیاز و گوشت قلقلی را به تابه برگردانید. پوره گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و کمی سرخ کنید. حدود ۱٫۵ فنجان آب اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشانید.
۶. آب و نمک را در قابلمه جوشانده، برنج را ریخته و آنرا بپزید تا نرم شود، اما هنوز مغز آن سفت باشد، حدود ۷ دقیقه سپس برنج را آبکش کنید.
۷. حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن را در ته قابلمه نچسب بریزید و حدود ۲ قاشق چایخوری زعفران اضافه کرده و مخلوط کنید، این باعث میشود برشهای سیب زمینی دلپذیرتر شود.
۸. سیب زمینیها را برش بزنید، کف قابلمه را با سیب زمینی بپوشانید. کمی برنج را ریخته، کمی از مخلوط کلم و گوشت را اضافه کنید. این کار را ادامه داده تا برنج و مخلوط کلم تمام شود.
۹. زعفران دمکرده را روی سطح برنج بریزید و کمی آبجوش اطراف برنج دهید.
۱۰. قابلمه را برای ۵ دقیقه روی حرارت زیاد قرار داده تا در قابلمه برنج جمع شود سپس حرارت را کم کرده و برای ۳۵. ۴۵ دقیقه بپزید. برنج را در ظرف سرو بکشید و همراه با سالاد، ترشی و سبزی نوش جان کنید.
اگر نکتهی خاصی دربارهی این غذا میدانید، با ما به اشتراک بگذارید.
نظر کاربران
چه کلمی باید استفاده بشه،ک
پاسخ ها
کلم برگ سبز ( کلم پیچ ).دوست عزیز.
کلم پلو شیرازی سبزی داره رب گوجه نداره و از کلم قمری هم استفاده میشه
اینکه شیرازی نبود.
پاسخ ها
دقیقا
این کلم پلو مال همه شهراس کلم پلو شیراز با سبزیه
شيرازيا كلم قمري استفاده ميكنن بعضي وقتا هم كلم پيچ با هر دوتاش خوشمزه هست سبزي داره كه معروفيتش و خوشمزگي اش بهاطر عطر سبزياش هست كوفته قلقلي هاشم فقط گوشت و پياز نيست يه ذره آردنخودچي داره كه بشه راحت قلقلي اش كرد و كرفته قلقلي هاش كوچكتر و خيلي بيشتر از تو تصوير شماست
کلم قمری رو خلال خلال میکنن اصن کلم برگ نمیزنن.رب ک اصن نمیزنن ابلیمو میزنن بهش تو شیراز البته ابلیمو خیلی کم برا عطر و بو
این کلم پلوی تهرانی است که سبزی نداره و با رب تهیه میشه
مال تهران هم رب نداره
لازم نیست گوشت حتما قلقلی باشد.گوشت چرخکرده رو در پیاز ریز خوب سرخ کنید و مثل مایه ماکارونی اما بدون آب به آن رب و زعفران و ادویه (زردچوبه،قلقل سیاه و قرمز فراوان، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر کاری که خیلی مهم است در این غذا و دارچین و گرد لیمو) اضافه کنید کمی تفت دهید و کنار بگذارید.کلم را که خورد کرده اید با پیاز و زردچوبه خوب تفت دهید و به برنج آبکشی مایع گوشت و کلم سرخکرده را اضافه کرده دم کنید و دست آخر کره گرم کرده اضافه کنید و سرو کنید.
پاسخ ها
سر آشپز اين اصلا شيرازي نيست بعنوان غذاي ديگه شايد خوشمزه باشه ولي كلم پلو شيرازي نيست
البته در این مقاله هم کلا درباره کلم پلو صحبت شده و نه کلم پلوی شیرازی ...دقت بفرمایید یکبار دیگه مقاله رو بخونید
وای عالیه