قورمه سبزی براي طبقه حساس!
این را میدانیم که همه خانمهای ایرانی بهترین آشپزهای دنیا را درس میدهند اما این دستور، یک دستور ساده برای پخت قورمه سبزی نیست! شک دارید، خب کاری ندارد امتحان کنید.
* این را میدانیم که همه خانمهای ایرانی بهترین آشپزهای دنیا را درس میدهند اما این دستور، یک دستور ساده برای پخت قورمه سبزی نیست! شک دارید، خب کاری ندارد امتحان کنید.
مواد لازم
- گوشت ماهیچه یا مغز ران : ۶۰۰ گرم
- در صورت استفاده از ماهیچه با استخوان از ۸۰۰ گرم گوشت استفاده میکنیم.
- سبزی (به میزان نسبتا مساوی تره و جعفری به همراه مقداری برگ اسفناج و کمی شنبلیله) در صورت دلخواه در سبزی قورمه سبزی گشنیز اضافه میکنیم که این رسم مربوط به ترکهاست.
- لوبیا قرمز یا چشم بلبلی: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
- لیمو امانی درسته: ۴ تا ۵ عدد
- برای بیشتر ترش شدن خورش از میزان دلخواه آبغوره یا آب لیموترش تازه استفاده میکنیم.آب نارنج نیز برای ترش کردن خورش استفاده میشود اما به اندازه آبغوره و آبلیمو ترشی ندارد.
- پیاز سرخ شده۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به میزان لازم برای سرخ کردن (حدودا به۲۰۰ گرم روغن حتما احتیاج داریم).
روش تهیه:
1. لوبیاها را جداگانه میپزیم و کنار میگذاریم.
2. گوشت را با یک پیاز خام کوچک و مقدار خیلی کم زردچوبه داخل روغن تفت میدهیم تا بعد از پخت عطر خوبی داشته باشد. وقتی کمی سرخ شد پیاز سرخ شده را با 2 تا 3 لیوان آب میگذاریم تا خوب بپزد. بهتر است برای این کار از زودپز استفاده کنیم.
3. سبزی را نیز کاملا به دقت تمیز کرده، میشوییم و اجازه میدهیم تا کاملا آب آن گرفته و خشک شود. پس از خشک شدن کامل سبزیها را ریز خرد کرده داخل تابهای بزرگ با مقداری مناسب روغن سرخ میکنیم تا عطر خوش آن متصاعد شود.
4. در مرحله آخر گوشت و لوبیا را به سبزی اضافه کرده لیمو امانیها را نیز از یک طرف شکسته و داخل خورش میاندازیم، اگر احساس کردیم که آب خورش کم است به آن مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خورش جا بیفتد. از نشانههای جا افتادن خورش علاوه بر بوی خوش آن روغن انداختن خورش است که بعد از کمی جوشیدن روغن روی خورش جمع شده و ما متوجه میشویم خورش آماده است. دقت میکنیم جوشیدن خیلی زیاد نیز تمام خواص موجود در مواد را از بین خواهد برد.
نظر کاربران
تو كه مردي با اين دستور پخت قرمه سبزيت !!! بيچاره مردم رو كه ناك اوت كردي تا ابد قرمه نمي پزن مگر از ننه جوناي قديميشون ياد گرفته باشن . قرمه سبزي خوشمزه كه اينجوري نيست .... " لوبيا بپز بزار كنار... بعد پياز داغ بيگير بزا كنار .... اينا چيه اينجا نوشتي بابا !!! قرمه سبزي رو برو از مادرهاي نازنينمون ياد بگير كه با وجود اونهمه خوشمزگي چه آسون ميپختن . انشاالله كتاب آشپزيم كه چاپ شد بهت ميگم قرمه سبزي رو چطوري بايد پخت !
خیلی چرت ومسخره