طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشت خوشمزهی شیرازی
یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد. در این مطلب، طرز تهیه این آبگوشت خوشمزه را آموزش دادهایم.
ایرنا زندگی: یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد. پیشنهاد میکنیم این آبگوشت خوشمزه را برای یکبار هم که شده، حتما امتحان کنید.
مواد لازم:
- گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی: پیمانه
- رب گوجه فرنگی: ۳ ق غ
- پیاز: ۱عدد متوسط
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
- آب جوش: به میزان لازم
- گوجه فرنگی: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
- سیبزمینی: ۳ عدد
طرز تهیه:
۱. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
۲. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشه و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروفه.
۳. سپس نمک و فلفل سیب زمینیها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکههایی از کلم قمری (کلم سر یا سنگ به گویش شیرازی) هم به اون اضافه میکنند.
۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیبزمینیها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت کوب یا گوشت کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.
نظر کاربران
عالی. خییلی خوشمزه
خب این که دستور همین آبگوشت عادی یونیورساله. چیز اضافی ای نداره.
پاسخ ها
درسته ، بعضی از شهرا بهش گویند یخنی
یخنی لوبیا هم داره؟
پاسخ ها
ببین یخنی لوبیا داریم، یخنی عدس داریم، یخنی نخود هم داریم.
در ضمن آبگوشت شیرازی با یخنی فرق داره. مثلا ما خورشت یا آبگوشت سیب زمینی رو بدون حبوبات درست می کنیم.
مگه حلیم که گندم اضافه کنیم
اونیم که کلم قمری داره عدس و کلم نه یخنی نخود
بي نظيره بايد با سبزي و پيازچه و دوغ خورد
چه فرقی با آبگوشت خودمون داره
پاسخ ها
آبگوشت شیرازی اساسا نخود یا لوبیا نداره، اونی که لوبیا یا عدس داره بهش میگن یخنی و گوجه فرنگی هم ممکنه خیلیها بهش نزنن
صدبار اومدم عكسشو هم نگاه كردم
من عاشق يخني هستم از هر غذايي خوشمزه تره
منظور ما شیرازی ها از آبگوشت غذایی است که در آن از سیب زمینی ، گوجه و گوشت استفاده می شود و در آن خبری از نخود و لوبیا نیست . اگر از نخود و لوبیا و سیب زمینی استفاده شد به آن میگیم یخنی . به هر حال خودم شخصا عاشق یخنی هستم آنهم از نوع چرب و چیلی اش