طرز تهیه حلوای شیر و زعفران؛ عطر و طعمی بینظیر
حلوا یکی از دسرهای محبوب ایرانیها است که در مناسبتها و ایام مختلف آن را تهیه میکنند. در این مطلب، طرز تهیه حلوای شیر و زعفران خوشمزه را آموزش خواهیم داد.
مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: حلوا یکی از دسرهای محبوب ایرانیها است که در مناسبتها و ایام مختلف آن را تهیه میکنند. انواع مختلف حلوا در ایران تهیه میشود که همگی عطر و طعم فوقالعادهای دارند. یکی از حلواهای محبوب، حلوای شیر است که مازندرانیها آن را بسیار خوب تهیه میکنند. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه حلوای شیر و زعفران خوشمزه را آموزش دهیم.
همان طور که گفتیم، حلوا به روشهای مختلف تهیه میشود و چندین نوع حلوای مختلف وجود دارد؛ حلوای آرد گندم، حلوای هویج، حلوای سیاه، حلوای آرد برنج، حلوای شیر خشک و بسیاری دیگر که همگی لذیذ و دوست داشتنی هستند. روش تهیه حلوای شیر مانند حلوای کلاسیک با آرد گندم است و تفاوت اصلی آن استفاده از شیر به جای آب در آن است. وجود شیر و کمتر تفت خوردن آرد، باعث روشنتر شدن رنگ این حلوا نسبت به حلواهای دیگر میشود. زعفران هم علاوه بر خوشعطر و طعم کردن حلوا، به آن رنگ طلایی زیبایی میبخشد.
مواد لازم برای ۲ بشقاب
- شیر: ۲ پیمانه
- آرد شیرینی پزی: ۱ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه سرخالی
- روغن مایع: نصف پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- گلاب: یک سوم پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. شیر را به همراه شکر روی حرارت قرار دهید تا شیر داغ شود و شکر در آن حل شود. سپس زعفران دم کرده، گلاب و پودر هل (یا عرق هل) را اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید.
۲. زمانی که شیر به جوش آمد، شهد شما حاضر است. بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
۳. آرد را در تابه بریزید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم تقت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. رنگ آرد باید در حد یک درجه تغییر کند و نباید تیره شود، چون رنگ حلوای شیر روشن است.
بعد از تفت خوردن آرد را الک کنید و دوباره به تابه برگردانید.
۴. بعد از الک کردن آرد، کره و روغن مایع را به آن اضافه کنید. در صورتی که احساس کردید آرد شما به اندازه کافی تفت نخورده و بوی خامی آن گرفته نشده است میتوانید کمی هم با روغن و کره آن را تفت دهید.
حالا شهد حلوا که از حرارت افتاده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
۵. بعد از اضافه کردن شهد، روی حرارت ملایم آن را هم بزنید تا مانند تصویر غلیظ شود.
۶. هم زدن را همچنان ادامه دهید تا حلوا مانند تصویر غلیظ شود و بهراحتی از دیوارههای تابه جدا شود.
۷. حلوا را به صورت گهوارهای حرکت دهید و به ظرف سرو منتقل کنید.
۸. نوش جان.
نظر کاربران
فکر نکنم شیر داخل حلوا خوب شوذ
پاسخ ها
اتفاقا خیلی خوشمزس.فقط من اینو درست کردم خیلی خوشمزه بود یه دستور دیگه هست که سخت وزمان بیشتری میبره اما خیییلی خوشمزه تره.انگار سوهان میخوری
اتفاقا من قبلاً درست کردم خیلی عالیه
قالب لوزی لوزی بیگر از وسایل قنادی ها بعد قالب قالب کن و روی سینی بچینید پودر نارگیل هم به اضافه پودر پسته بریز روس حلوای آرد روغن قهوهای که گلاب هم دارد را اگر زیاد بچرخانی تا سفت شود آن هم همین طور کیک از خود براون دسر ژله از خود وقطاب یا شیرینی های که بلد باشد خودش در خانه بهت. است از بیرون بخاطر کرونا
قطاب
آرد دو لیوان نیم استکان شیر یک زرده تخم مرغ و کمی نمک وانیل کمی زعفران گردو پسته خورد شده وسکر و روغن
ابتدا نمک ورعفران وارد وشیر وزرده تخم مرغ را ورز داده وخمیر را چانه های کوچک کرده باز اندازه یک سر استکان دایره گردو و پسته خورد شده را در نصف خمیر باز شده. میگذاریم و روی دیگر آن را برمی گردانیم روی آن وکناره های آن را جمع کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم کمی که خود را نشان داد که بدون اینکه بسوزد ویاسفت شود در آورده و پودر شکر روی آن میپاشیم اسم دیگر آن گوش فیل است درون سینی چیده برای تعارف روی سفره
عالی بود ممنون
من درست کردم عالی شد ممنون.به امتحانش میارزه
عالی
درست کردم بسیار خوشمزه شد
من درست کردم محشر شد دست شما درد نکنه برای عصرانه عالی است.
به قیافش میاد خیلی خوشمزه باشه...حتما درست میکنم....بچه هام حلوا دوست دارن...باتشکر